Κορονοϊός: Η αμφιβολία της Ιαπωνίας για το 2021 ενδεικτική της κατάστασης!

Κορονοϊός: Η αμφιβολία της Ιαπωνίας για το 2021 ενδεικτική της κατάστασης!

Τη στιγμή που η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο αμφιβάλει ακόμα και για το αν θα μπορέσουν να διεξαχθούν αυτοί το καλοκαίρι του 2021, στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα παιχτούν πρωταθλήματα το καλοκαίρι του 2020…

Αν για κάτι δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους Ιάπωνες είναι για… αφέλεια και «ωχαδερφισμό». Μιλάμε για μια χώρα που είναι… έτη φωτός μπροστά σε νοοτροπία, επαγγελματισμό, τεχνολογία και τεχνογνωσία σε πολλά επίπεδα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις πιο σεισμογενής, αν όχι την πιο σεισμογενή χώρα, στον κόσμο και έχει καταφέρει εδώ και δεκαετίες να ζει με τα ρίχτερ χωρίς να αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα.

Αντίστοιχα άρτια, μεθοδική και άμεση ήταν η προετοιμασία που έκανε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το μόνο που δεν μπορούσαν να προβλέψουν οι διοργανωτές, είναι η πανδημία του κορονοϊού. Αυτό ήταν κάτι αναπάντεχο και πρωτόγνωρο για όλους, με αποτέλεσμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να μεταθέσει κατά έναν χρόνο τους Αγώνες του Τόκιο και να τους ορίσει για το καλοκαίρι του 2021. Παρόλα αυτά, στην Ιαπωνία υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις που λένε πως είναι αμφίβολο ότι αυτοί θα διεξαχθούν ακόμα και τότε.

Προσέξτε. Μιλάμε για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός  στον πλανήτη, διαχρονικά στην ιστορία. Αν όχι από την αρχαιότητα, έστω από το 1896 και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με πρώτη διοργάνωση αυτή της Αθήνας. Γιατί δεν είναι σίγουροι οι Ιάπωνες; Μα φυσικά γιατί κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ποια θα είναι η κατάσταση τον επόμενο Ιούλιο. Και παρότι έχουν μπροστά τους έναν χρόνο και τρεις μήνες, δεν δείχνουν… αφέλεια ή αν θέλετε την εγκληματική αμέλεια που βλέπουμε σε άλλες περιπτώσεις.

Ο παραλληλισμός με όσα γίνονται στην Ευρώπη, προφανώς και στην Ελλάδα, φέρνει… κατάθλιψη. Η UEFA εκβιάζει τις ομάδες και ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα, χωρίς να σκέφτεται τον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ στα… μέρη μας τα «μικροπολιτικά» συμφέροντα εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις ανεπανόρθωτα. Στον… βωμό ενός πρωταθλήματος, κάποιοι είναι διατεθειμένοι ακόμα και να ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές ή να «τελειώσουν» οικονομικά όσους δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν μετά την κρίση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός.

Αδυνατούν, δηλαδή, κάποιοι να δουν ή καλύτερα… δεν θέλουν να δουν, ποια είναι η μοναδική λύση. Η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και η χάραξη σοβαρής και υπεύθυνης στρατηγικής για την επόμενη ημέρα στον ελληνικό αθλητισμό. Διότι αν δεν υπάρξουν δυνατοί σύλλογοι και μετά το τέλος της πανδημίας, όποτε κι αν έρθει αυτό, δεν θα υπάρξει αυτή η επόμενη ημέρα και ο ελληνικός αθλητισμός απλά θα έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Μένει να αποφανθούν μετά οι… ειδήμονες που τώρα «κόπτονται» για διεξαγωγή αγώνων, αν θα μπορεί να προσμετρηθεί στα θύματα του κορονοϊού ή αν θα χρεωθεί ο «θάνατος» σε «υποκείμενα νοσήματα»…ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
ΔΟΕ: Απορρίπτει την κριτική της Ουκρανίας
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Survivor All Star: Αυτοί κέρδισαν στα Παιχνίδια της Καραϊβικής - Το έπαθλο που «ένωσε» τους παίκτες
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
Βαλένθια: Παρελθόν ο Γκατούζο
ΕΠΟ: Στην Παιανία οι Εθνικές ομάδες!
ΕΠΟ: Στην Παιανία οι Εθνικές ομάδες!