Κούγιας: «Μακάρι να μας άφηνε Κάτσε, Ουάρντα και του χρόνου ο ΠΑΟΚ»

Κούγιας: «Μακάρι να μας άφηνε Κάτσε, Ουάρντα και του χρόνου ο ΠΑΟΚ»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για το μέλλον της Super League, αλλά και τους Κάτσε, Ουάρντα.

Στα όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της Super League αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στον Focus FM. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ τάχθηκε υπέρ της θέσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να κρατήσει στο ρόστερ της ΑΕΛ τους Ουάρντα, Κάτσε από τον ΠΑΟΚ και τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούγια:

«Αν υπήρχε ένα κέρδος από την τηλεδιάσκεψη, ήταν το επίπεδο. Όλοι κράτησαν ένα υψηλό επίπεδο και ειδικά οι μεγάλοι. Ήταν υποδειγματική και χωρίς σκοπιμότητες η τηλεδιάσκεψη. Είχε πολύ μεγάλος κέρδος το ποδόσφαιρο, είχε χρόνια να γίνει μια τέτοια συνεδρίαση, εμείς έχουμε ένα σχέδιο με την προοπτική ότι όλοι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αν δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, έχουμε ένα σχέδιο ως ΑΕΛ.

Κανένας υποβιβασμός και άνοδος δύο ομάδων για να γίνουμε ξανά 16 ομάδες στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι τις δύο τελευταίες χρονιές η Super League2 είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Αν δεν μπορούμε να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεχίσουμε την ζωή μας. Αν πάρουμε την απόφαση και παίξουμε και εμφανιστεί έστω και ένα κρούσμα η ομάδα δεν θα μπει σε καραντίνα; Άρα σταματάει ή δεν σταματάει το πρωτάθλημα; Εγώ θεωρώ ότι είναι σωστό σαν σχέδιο αυτό και είναι ευκαιρία να επανεκκινήσουμε το ποδόσφαιρο.

Εμείς σαν ΑΕΛ θέλουμε να παίξουμε. Πάνω απ'όλα είναι η υγεία, έχουν δίκιο στο Βέλγιο που πήραν την απόφαση για την διακοπή. Από την άλλη η UEFA και η FIFA είναι δύο τεράστιες επιχειρήσεις. Αν εξαφανιστεί εντελώς ο κορωνοϊός και μπορούμε να παίξουμε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο εγώ είμαι υπέρ του να παίξουμε. Αφού λύσουμε αυτά τα προβλήματα, πώς θα είναι η αδειοδότηση φέτος; Αυτό το δέχεται η FIFA και η UEFA; Θα το δούμε αυτό.

Ο Μαρινάκης παρενέβη όταν άκουσε τον Αλαφούζο, τον Δάρα, τον Κωστούλα και τον Άρη, όταν πρότειναν διακοπή του πρωταθλήματος και είπε ότι και αυτός είναι υπέρ της διακοπής, αλλά να βγει ο Ολυμπιακός πρωταθλητής βάση βαθμολογίας, Ευρώπη να βγουν βάση της βαθμολογίας, να πέσει ο Πανιώνιος και να δώσει μπαράζ ο Παναιτωλικός. Έχει δίκιο με τον τρόπο που το έθεσε. Έγινε λοιπόν αυτή η επιτροπή που θα έρθει σε επαφή με το ελληνικό κράτος, την ΕΠΟ και τους ποδοσφαιριστές για να αποφασίσει τι θα γίνει και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα. Θα είναι μαζί μας και εκπρόσωπος του ΠΣΑΤ που θα ζητήσει μαζί μας.

Έχουμε και το θέμα για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να βγούμε από αυτή την ιστορία ενωμένοι. Εμείς σαν επιτροπή στις 24 του μηνός στη νέα τηλεδιάσκεψη μακάρι να πούμε αρχίζει το πρωτάθλημα, όμως αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα και παρακολουθώντας όσα λένε οι επιστήμονες και η πολιτική προστασία θα αποφασίσουμε τα μέτρα μας».

Για τους Ουάρντα-Κάτσε: «Θα ήθελα πάρα πολύ να κρατήσουμε στην ΑΕΛ και του χρόνου, τον Ουάρντα και τον Κάτσε, γιατί είναι παίκτες ποιότητας και προσωπικά πιστεύω ότι είναι και πολύ καλά παιδιά. Ο Ουάρντα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά κάνουμε και τα στραβά μάτια σε κάποιες περιπτώσεις, τόσο εγώ, όσο και ο προπονητής κ. Γρηγορίου, ενώ ρωτώ τους ΠΑΟΚτσήδες: Ο Εσίτι είναι καλύτερος από τον Κάτσε;

Τον πλήρωσαν και 1 εκατομμύριο αν δεν απατώμαι, αυτά δεν γίνονται. Επίσης, ο Βέρνμπλουμ που παίρνει 1,5 εκατομμύριο το χρόνο είναι καλύτερος από τον Κάτσε; Πρόσφερε μήπως πιο πολλά; Μπορούν να παίξουν και στον ΠΑΟΚ ο Ουάρντα και ο Κάτσε, είμαι βέβαιος, αλλά μακάρι να μας τους αφήσει άλλη μια χρονιά ο ΠΑΟΚ».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved