Μάσιμο Καρέρα: «Οι στόχοι μου με την ΑΕΚ»

Μάσιμο Καρέρα: «Οι στόχοι μου με την ΑΕΚ»

Την προπονητική του φιλοσοφία εξήγησε ο Μάσιμο Καρέρα σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Σε συνέντευξή του στο instagram sottoporta που δημοσίευσε η «Gazzetta dello Sport» ο τεχνικός της ΑΕΚ σημείωσε ότι δεν του αρέσει να χάνει και έδωσε ως παράδειγμα ότι θα προτιμούσε την κατάκτηση του Europa League από τη συμμετοχή στον τελικό του Champions League.

Όσο για την παρουσία του στην «Ένωση», μίλησε εκ νέου με κολακευτικά λόγια για το πλάνο της ομάδας και επανέλαβε ότι στόχος (εφόσον ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια) είναι η δεύτερη θέση και το Κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρέρα

Για την πρόσληψή του στην ΑΕΚ και του στόχους του με την ομάδα: «Ποτέ δεν περίμενα την κλήση της ΑΕΚ, όλα έγιναν γρήγορα. Μίλησα με τη διοίκηση και αποδέχθηκα την πρόταση επειδή είδα ότι είναι ένα σοβαρό έργο, καθώς κατασκευάζουν και το νέο στάδιο που θα είναι έτοιμο το επόμενο έτος. Ο στόχος μας είναι η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα για να προκριθούμε στο Champions League και να κερδίσουμε το κύπελλο. Καταλαβαίνω λίγα ελληνικά. Είμαι τεμπέλης και έχω διερμηνέα, γι 'αυτό προτιμώ να μιλάω στα ιταλικά, γιατί μεταφέρω καλύτερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου στους παίκτες».

Για το αν είναι οπαδός της Γιουβέντους: «Ναι, είμαι Γιουβεντίνος. Σίγουρα για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει στην ομάδα που είναι οπαδός της, νομίζω ότι είναι ανεκτίμητο. Είναι αδιανόητο όταν αρχίζεις να παίζεις ποδόσφαιρο, αλλά ήμουν τυχερός. Όταν παίζεις, υπάρχει αυτή η λίγο περισσότερη επιθυμία, λίγο πιο ανταγωνιστική κακία, ακριβώς επειδή είναι η αγαπημένη σου ομάδα».

Για τους καλύτερους συμπαίκτες του και τον τελικό του Champions League το 1996: «Ένα ιδανικό καλύτερο δίδυμο μεταξύ των πρώην συμπαικτών μου; Βιάλι, Μπάτζιο και Ντελ Πιέρο είχαν μια νικηφόρα νοοτροπία. Δεν έπαιξα στον τελικό του Champions League το 1996, επειδή ήταν αυτή η επιλογή που έκανε ο προπονητής. Ήμασταν μια ομάδα με πολλούς σημαντικούς παίκτες. Ο Λίπι έκανε τις επιλογές, αλλά εμείς είμαστε όλοι μαζί, κανείς δεν ζήλευε. Ο καθένας από εμάς έκανε την προπόνηση 100% και όλοι το απολαμβάναμε μαζί».

Για τη νοοτροπία του: «Μεταξύ της συμμετοχής σε τελικό του Champions League και την απώλεια ή την κατάκτηση ενός Europa League, προτιμώ να κερδίσω το τελευταίο. Δεν μου αρέσει να πάω σε έναν τελικό και να τον χάσω».

Για την επίδραση του ποδοσφαίρου στις νεαρές ηλικίες: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι κάτι θετικό για τα παιδιά. Δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και αξίες. Εμείς που είμαστε μέσα, πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φτάσουν αυτές οι αξίες στα νέα παιδιά».

Για την εμπειρία του στη Σπαρτάκ Μόσχας: «Οι Ρώσοι φίλαθλοι είναι πολύ ζεστοί, είχα καλή σχέση μαζί τους και θα είναι πάντα στην καρδιά μου».



Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved