Άρης: Τα συμβόλαια που «καίνε» και το πλάνο για την επόμενη ημέρα

Άρης: Τα συμβόλαια που «καίνε» και το πλάνο για την επόμενη ημέρα

Με το φινάλε της σεζόν να είναι προ των πυλών, οι σύλλογοι έχουν αρχίσει ήδη την αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού για την επόμενη περίοδο.

Τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που ολοκληρώνονται είναι σε πρώτο πλάνο, καθώς οι προπονητές καλούνται να κάνουν την εισήγησή τους για την παραμονή ή όχι παικτών στο ρόστερ.

Σε μία τέτοια κατάσταση βρίσκεται και ο Άρης. Ειδικά από τη στιγμή που ούτε ένα ούτε δύο, αλλά δεκατέσσερα (14) συνολικά συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Από αυτά, τα δύο (2) αφορούν σε δανεισμούς, ενώ, επιπλέον, υπάρχουν και κάποια ακόμη που χρήζουν επαναδιαπραγμάτευσης. Απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη, βέβαια, η παραμονή του Μίχαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ήδη ο Γερμανός τεχνικός έχει συζητήσει με τον μεγαλομέτοχο Θοδωρή Καρυπίδη και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Άγγελο Χαριστέα. Συζητήσεις που έγιναν σε καλό κλίμα και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέο, διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές του Άρη, των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου:

Χαβιέ Ματίγια (32): 32 συμμετοχές, 2 γκολ, 4 ασίστ, 2.868΄

Μιχάλι Κόρχουτ (31): 29 συμμετοχές, 2 ασίστ, 2.676΄

Φραν Βέλεθ (28): 27 συμμετοχές, 4 γκολ, 1 ασίστ, 2.439΄

Μπράουν Ιντέγε (31): 25 συμμετοχές, 9 γκολ, 1 ασίστ 2.111΄

Νικολά Ντιγκινί (31): 29 συμμετοχές, 7 γκολ, 2 ασίστ, 1.919΄

Μπρούνο Γκάμα (32): 26 συμμετοχές, 9 γκολ, 3 ασίστ, 1.978΄

Χουλιάν Κουέστα (28): 21 συμμετοχές, 1.965΄

Ντάνιελ Λάρσον (33): 30 συμμετοχές, 4 γκολ, 8 ασίστ, 1.857΄

Μάρτιν Τόνσο (30): 16 συμμετοχές, 457΄

Ούγκο Σόουζα (27): 8 συμμετοχές, 340΄

Απόστολος Τσιλιγγίρης (21): 3 συμμετοχές, 180΄

Δημήτρης Διαμαντόπουλος (31): -

Αμπού Μπα (δανεικός από Ναντ, 21): 15 συμμετοχές, 749΄

Φιορίν Ντουρμισάι (δανεικός από Ολυμπιακό, 23): 8 συμμετοχές, 249΄

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι οκτώ (8) εξ αυτών είναι βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της ομάδας του Ένινγκ που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα Play Off του ελληνικού πρωταθλήματος – άρα και ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου – ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Θα πρέπει, ακόμη, να πιστωθεί στον Χαριστέα το γεγονός πως με μελετημένες κινήσεις κατάφερε να «απαλλάξει» τον Ιανουάριο τον Άρη από τα συμβόλαια των Άλεξ Μενέντεθ (ο 28χρονος αριστερός μπακ δεν είχε λεπτό συμμετοχής κι έμεινε ελεύθερος, αναζητώντας ακόμη ομάδα) και Δημήτρη Κωνσταντινίδη (ο 25χρονος δεξιός μπακ που, επίσης, δεν είχε λεπτό συμμετοχής, πήγε στη Μιχάλοβτσε ως ελεύθερος).

Αντίθετα, ο Λερίν Ντουάρτε δεν δέχθηκε να αποχωρήσει από το «Κλεάνθης Βικελίδης», δείχνοντας να έχει... βολευτεί στο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Ο 29χρονος Ολλανδός μεσοεπιθετικός ουδέποτε δικαιολόγησε το ντόρο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν για χάρη του – μόλις 43 αγωνιστικά λεπτά, σε δύο (2) εμφανίσεις. Μία άλλη περίπτωση είναι αυτή του Ντάνιελ Σούντγκρεν, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιου του 2022. Ο 29χρονος δεξιός μπακ ξεκίνησε τη σεζόν όντας βασικός (18 εμφανίσεις, 2 ασίστ, 1.643΄), ωστόσο από τον Δεκέμβριο και μετά έχει χάσει τη θέση του από τον Λίντσεϊ Ρόουζ. Τριετές συμβόλαιο είχε υπογράψει και ο Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο 23χρονος Αργεντινός εξτρέμ αποκτήθηκε με πολλές περγαμηνές, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος (15 συμμετοχές, 1 ασίστ, 635΄).

Ο «χρυσός σκόρερ» της Εθνικής Ελλάδας στο EURO 2004 έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με τους περισσότερους από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές. Στον Άρη, ωστόσο, χρειάζεται να περιμένουν και την απόφαση της FIFA σχετικά με την απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στο σύλλογο για χρέη της παλιάς ΠΑΕ σε ποδοσφαιριστές και μάνατζερ. Ένα μειονέκτημα για τον Χαριστέα στις συζητήσεις που κάνει και με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, αλλά και με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους.

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που παίκτες όπως οι Βέλεθ και Γκάμα – μεταξύ άλλων – έχουν προταθεί και σε άλλους ελληνικούς συλλόγους, ενώ ενδιαφέρον έχει υπάρξει και για τους Κουέστα, Ματίγια.

Για να ολοκληρωθούν, λοιπόν, οι όποιες συμφωνίες, θα χρειαστεί στον Άρη να περιμένουν τη (θετική) απόφαση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), με την οποία και θα αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών. Εν συνεχεία, θα μπει η υπογραφή στο "deal" με τον Ένινγκ και θα ακολουθήσουν και οι ποδοσφαιριστές – νυν και επόμενοι.



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved