Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0: Με… αέρα πήγε στο +7 και βλέπει τίτλο! (video+photos)

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0: Με… αέρα πήγε στο +7 και βλέπει τίτλο! (video+photos)

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την κούραση και την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού, για να πάρει δύσκολη νίκη 2-0 που τον έφερε στο +7 από τον ΠΑΟΚ πριν ξεκινήσουν τα Playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή!

Ο Ολυμπιακός είχε να ξεπεράσει την… κούραση αλλά και να διαχειριστεί τη χαρά από την τεράστια πρόκριση επί της Άρσεναλ. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απέναντί τους έναν Παναιτωλικό εξαιρετικά οργανωμένο και προσεκτικό στην άμυνα, που δυσκόλεψε πολύ την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής, που διαχειρίστηκε και την κόπωση των παικτών του ενόψει του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, κατάφερε ωστόσο να βρει λύσεις με τον Μασούρα που ήρθε από τον πάγκο να «ξεκλειδώνει» την άμυνα του Παναιτωλικού και να βάζει το πρώτο γκολ που έδιωξε το άγχος από τους «ερυθρόλευκους»…

Το γκολ του Μπουχαλάκη στο φινάλε, «σφράγισε» την «ερυθρόλευκη» νίκη που σε συνδυασμό με τη «γκέλα» του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη φέρνει την ομάδα του Πειραιά στο +7 στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα μπει στα playoffs με 66 βαθμούς, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς θα έχουν 59. Είναι σαφές, πλέον το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την… όρεξη της ομάδας του Μαρτίνς να έχει ανοίξει και στην Ευρώπη για τα σπουδαία ματς της φάσης των «16» κόντρα στη Γουλβς στο Europa League να έρχονται μέσα στον Μάρτιο.

Σε σχέση με τον αγώνα του Λονδίνου, ο Μαρτίνς άφησε στον πάγκο Σισέ και Βαλμπουενά για να πάρουν κάποιες «ανάσες». Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του κατάφερε να περιορίσει αρκετά τους «ερυθρόλευκους», να… πατήσει πάνω στην κόπωση από το μεσοβδόμαδο ματς στο Λονδίνο και να περάσει ένα «σβηστό» πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο, με εξαίρεση ένα γκολ του Ελ Αραμπί το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά τη χρήση του VAR, σε μια φάση ιδιαίτερα οριακή που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ήταν εκτεθειμένος ο σκόρερ αν δεν την εξετάσει… ενδελεχώς με τη χρήση της τεχνολογίας.

Η πιο «δυνατή» στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτή του τραυματισμού του Ζοσέ Σα. Στο 31’ ο Μουνιέ έκανε μια πολύ επικίνδυνη προβολή  για να πετύχει τη μπάλα, βρίσκοντας στο κεφάλι τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Ο Σα χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες και η πρώτη σκέψη των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν να γίνει αλλαγή και να μπει ο νεαρός Τζολάκης. Εν τέλει ο Πορτογάλος συνέχισε, ενώ το… κουφό της υπόθεσης είναι πως ο Μουνιέ τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα, κάτι που έκανε έξαλλους τους «ερυθρόλευκους».

Ο Μαρτίνς βλέποντας την ομάδα του να έχει πρόβλημα στη δημιουργία, έβαλε στο ματς στο 55’ τον Βαλμπουενά. Αμέσως ο Γάλλος άρχισε να κάνει διαφορά και να βοηθά στο να βγουν φάσεις για τον Ολυμπιακό. Σε μια από αυτές, στο 60’ ο Μασούρας κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Παναιτωλικού. Πλέον το έργο του Ολυμπιακού είχε γίνει πιο εύκολο, με τον Μπουχαλάκη στις καθυστερήσεις να «σφραγίζει» το τρίποντο για την ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα (67΄ Σισέ), Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (90΄ Λοβέρα), Ραντζέλοβιτς (55΄ Βαλμπουενά), Χασάν

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ (46΄ Φερνάντες), Κέβιν, Μαρσιάλ, Μαλής, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ταχάρ (75΄ Μιμίτο), Μουνιέ (90΄ Καββαδίας), Αλβαρες, Ντίας, Ντάουντα

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα



ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Παναθηναϊκός AKTOR: Με το σώμα στο ΟΑΚΑ και το μυαλό στο Βερολίνο, 90-82 τον Προμηθέα
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Το ανακοίνωσε ο Εμπαπέ: Φεύγει απ' την Παρί Σεν Ζερμέν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved