Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: Άνετη νίκη με λάμψη από Βαγιαννίδη (video+photos)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1: Άνετη νίκη με λάμψη από Βαγιαννίδη (video+photos)

Με τον νεαρό Βαγιαννίδη να έχει γκολ κι ασίστ σε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στη SuperLeague, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 3-1 τον Παναιτωλικό για την 24η αγωνιστική.

Ο νέος… είναι ωραίος, όπως λέει και… η παροιμία. Ο νεαρός Γιώργος Βαγιαννίδης ήταν αυτός που για 61’ αγώνα έκλεψε την παράσταση στο Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός. Ο νεαρός μπακ-χαφ του «τριφυλλιού» έπαιξε για πρώτη φορά στη Super League, από το ξεκίνημα του αγώνα μάλιστα, και ήταν εντυπωσιακός αφού είχε το γκολ που άνοιξε το σκορ, με ωραία κίνηση και προβολή, αλλά και την ασίστ για το 2-0 των «πράσινων» από τον Ζαχίντ.

Συνολικά, παρά τις αρκετές αλλαγές, η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά καλή με την ομάδα του Δώνη να βγάζει αντίδραση στις τρεις συνεχόμενες ήττες που έκανε για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έτσι, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα, με τον Μακέντα επίσης να βρίσκει δίχτυα, ενώ ο Έλληνας τεχνικός μπόρεσε να δώσει χρόνο και σε άλλους παίκτες. Οι Αποστολάκης και Κολοβέτσιος ήταν στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Χατζηθεοδωρίδης, με τον δεύτερο όμως να είναι άτυχος και να φεύγει με τραυματισμό στο 6’ του αγώνα για να μπει στη θέση του ο Νούνες. Χρόνο πήρε για άλλη μια φορά ο Αγιούμπ, αλλά και ο Νάγκι.

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή έφτασε στους 40 βαθμούς και είναι σταθερά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ενώ ο Παναιτωλικός έμεινε προτελευταίος με μόλις 14 βαθμούς και εξακολουθεί να είναι σε… περιπέτειες.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές από τον Γιώργο Δώνη, λόγω και των απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Αποστολάκη, Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Χατζηθεοδωρίδη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Κουρμπέλης και Δώνης στη μεσαία γραμμή, με τον Χατζηγιοβάνη αριστερά, τον νεαρό Βαγιαννίδη στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα να είναι στα δεξιά, και τον Ζαχίντ πίσω από τον Μάκεντα.

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός στο δικό του 4-2-3-1 είχε τον Φερνάντεθ κάτω από τα δοκάρια με τους Τσιγγάρα, Σιέστεντ, Μαλή και Κέβιν από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Ταχάρ και Ντάλσιον με τον Ρόσα δεξιά, τον Μουνιέ αριστερά και τον Άλβαρες πίσω από τον Ντάουντα.

Σόου από το νεαρό Βαγιαννίδη

Το παιχνίδι δεν άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε μόλις στο 6’ να προχωρήσει σε αλλαγή. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μετά από μια εναέρια μονομαχία έπεσε άτσαλα στο έδαφος κι έδειχνε να πονάει πολύ, με αποτέλεσμα να μην συνεχίσει και στη θέση του να περάσει ο Νούνες. Ο Παναθηναϊκός είχε έτσι πάρα πολλά νέα πρόσωπα στο χορτάρι και ήταν λογικό να χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστούν οι παίκτες του και να αρχίσουν να βγάζουν αυτά που ζητούσε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Μετά το εικοσάλεπτο αυτό άρχισε να βγαίνει περισσότερο, με τους «πράσινους» να παίρνουν τον έλεγχο και να δημιουργούν καταστάσεις στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου. Με κινητήριο μοχλό τον Ζαχίντ, το «τριφύλλι» έφτιαξε ευκαιρίες και στο 23’ άνοιξε το σκορ. Σε μια φάση διαρκείας από τα δεξιά, ο Κουρμπέλης μπήκε δυνατά στην περιοχή και στο γύρισμα που έκανε, μετά από κόντρες ο Βαγιαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε! Στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα ο νεαρός είχε γκολ και ασίστ, αφού στο 40’ βρήκε τον Ζαχίντ στην περιοχή, αυτός απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του και με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Μακέντα και… τέλος

Ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη… αφεντικό στον αγώνα και είχε πάρει… σβηστά το προβάδισμα, με τη… σεμνή τελετή να τελειώνει λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49’ σε κλέψιμο του Κουρμπέλη, ο Χατζηγιοβάνης πήρε τη μπάλα και μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή, έκανε την ντρίμπλα και ο Μαλής τον ανέτρεψε, με αποτέλεσμα το πέναλτι. Ο Μακέντα δεν αστόχησε στην εκτέλεση κι έκανε το 3-0 για τους «πράσινους», τελειώνοντας επί της ουσίας το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ο Δώνης δοκίμασε πράγματα, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβγαλε από το ματς τον νεαρό Βαγιαννίδη που έκλεψε την παράσταση στο ντεμπούτο του σε ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Ο Χάβος από την πλευρά του έκανε κι αυτός αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, ωστόσο, το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, προσπάθησε να βρει κάποιες φάσεις με τις δημιουργίες κυρίως του Ζαχίντ και στη συνέχεια του Αγιούμπ που πήρε και πάλι χρόνο, ωστόσο, το τέταρτο γκολ δεν ήρθε. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Ντάουντα μετά από εκτέλεση κόρνερ, για να διαμορφωθεί το 3-1 στο ΟΑΚΑ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος (6’ λ.τ. Νούνες), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Κουρμπέλης (71’ Νάγκι), Βαγιαννίδης (61’ Αγιούμπ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Τσιγγάρας, Σιέστεντ, Μαλής, Κέβιν, Ντάλσιο, Ταχάρ, Ρόσα (72’ Φυτόπουλος), Άλβαρες (59’ Μιμίτο), Μουνιέ (58’ Ντουάρτε), Ντάουντα

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 3-1



NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved