Μπάρκας: «Μας βοήθησε ο Καρέρα – Γουστάρει ΑΕΚ ο Αραούχο»

Μπάρκας: «Μας βοήθησε ο Καρέρα – Γουστάρει ΑΕΚ ο Αραούχο»

Τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θέλει η ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Βασίλης Μπάρκας.

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η ΑΕΚ, με τον Βασίλη Μπάρκα να δίνει τα εύσημα στον Μάσιμο Καρέρα και τις αλλαγές που έχει φέρει στην ομάδα. Ο διεθνής τερματοφύλακας μίλησε στην κάμερα της Nova για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το ματς του πρώτου γύρου, αλλά και τον Σέρχιο Αραούχο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάρκα:

Για την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά και το αποτέλεσμα στον αγώνα Κυπέλλου που προηγήθηκε με τον Παναιτωλικό: «Δεν παίξαμε πολύ καλά. Ήμασταν, όμως, συγκεντρωμένοι στο στόχο. Ξέραμε ότι η αναμέτρηση είναι διπλή, ότι υπάρχει η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε στην πρόκριση».

Για τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του: «Νιώθω πιο σίγουρος πλέον. Δουλεύουμε πολύ καλά στον αμυντικό τομέα, γιατί είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς. Έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι νιώθουμε σίγουροι, ακόμη και οι πιο μικροί σε ηλικία».

Για τον σχηματισμό που κάνει τον ίδιο να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια: «Δεν στέκομαι στο σύστημα που ακολουθούμε στο παιχνίδι. Νιώθω καλά όταν η ομάδα είναι συμπαγής και συγκεντρωμένη στο στόχο. Νιώθω σιγουριά από τις προπονήσεις ακόμη, γιατί από εκεί καταλαβαίνω, αν είμαστε καλά ως ομάδα».

Για τη βελτίωση της ΑΕΚ ακόμη και στις αμυντικές στατικές φάσεις: «Είναι θέμα συγκέντρωσης, όχι τακτικής. Ο κύριος Καρέρα έχει φέρει αλλαγή σε αυτό το θέμα κι εκεί οφείλεται η βελτίωσή μας».

Για τον Μάσιμο Καρέρα και τις αλλαγές που έχει φέρει γενικότερα στην ΑΕΚ: «Ξέρει ακριβώς τι θέλει από εμάς και το ζητάει. Έχει σφίξει τα λουριά. Θέλει 100% συγκέντρωση. Επίσης, κανείς δεν αισθάνεται ότι είναι βασικός. Δίνει ευκαιρίες ακόμη και στους νέους. Όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει να πάρουμε και καλύτερα αποτελέσματα».

Για την επιστροφή του Αραούχο στην ΑΕΚ: «Γουστάρει να παίζει στην ΑΕΚ κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Είναι και καλός χαρακτήρας, οπότε βοηθάει πολύ στα αποδυτήρια».

Για το γεγονός ότι κι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας δείχνουν ότι αρέσκονται να παίζουν στην ΑΕΚ: «Η έλευση του νέου προπονητή το προκάλεσε αυτό. Όλοι θέλουν πλέον να παίζουν. Υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης, ότι αν τα δώσεις όλα στην προπόνηση, θα αγωνιστείς. Όλοι νιώθουν πλέον ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθούν να αγωνιστούν».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί: «Κάθε ματς μας έχει πει ο προπονητής πρέπει να το βλέπουμε σα να είναι τελικός. Είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, για να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία εν όψει των πλέι οφ, που ακολουθούν».

Για το ότι είναι μεγάλο το διάστημα για την ΑΕΚ, που είναι χωρίς νίκη σε ντέρμπι: «Δεν κάνει διαφορά αυτό για εμάς. Θέλουμε έτσι κι αλλιώς τη νίκη, για να είμαστε ήρεμοι για τη συνέχεια, καλά και χαρούμενοι».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε ότι στον Παναθηναϊκό αρέσει να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι οι παίκτες τρέχουν πίσω από την μπάλα, για ενενήντα λεπτά. Κυνηγούν κάθε φάση, χωρίς σταματημό. Αυτό οφείλεται και στον προπονητή, που έχει βοηθήσει την ομάδα να το πετύχει αυτό».

Για τον τρόπο που ήρθε για την ΑΕΚ η ήττα στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό: «Δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Ήταν μια περίεργη περίοδος τότε για εμάς. Τώρα θέλουμε τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους και αυτό μας ενδιαφέρει».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved