Μακέντα: «Με το ίδιο πάθος και στην Τούμπα»

Μακέντα: «Με το ίδιο πάθος και στην Τούμπα»

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ (2-0) την Κυριακή για το πρωτάθλημα και τόνισε πως στο ματς Κυπέλλου της Τούμπας θα πρέπει να παίξει με το ίδιο πάθος και την ίδια νοοτροπία το «τριφύλλι» έτσι ώστε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μια «γεμάτη» εμφάνιση έκανε ο «Κίκο» Μακέντα κόντρα στον ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε ένα γκολ, που σωστά δεν μέτρησε μετά από υπόδειξη του VAR, και τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό από το σημείο του πέναλτι. Ο φορ του «τριφυλλιού» μιλώντας στο OnSports μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος των δυο ομάδων, εστίασε στα σημεία που θα κρίνουν τη νέα μάχη τους το βράδυ της Τετάρτης (05/02) στην Τούμπα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Δουλέψαμε πολύ για αυτό και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν η τέλεια στιγμή για να το κάνουμε.  Ήταν πολύς κόσμος στις κερκίδες, δίπλα μας. Νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι για αυτό. Ήταν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, κυριαρχήσαμε στο χορτάρι, ήταν ένα τέλειο βράδυ», είπε αρχικά ο Φεντερίκο Μακέντα για τη νίκη του Παναθηναϊκού την Κυριακή.

Όσο για το αν η ομάδα του Δώνη έχει κάνει βήματα μπροστά, υποστήριξε: «Νομίζω, ναι,  κάναμε ένα βήμα μπροστά. Από τον Γενάρη γυρίσαμε με άλλη νοοτροπία. Έχουμε κάνει συνεχόμενες νίκες. Πρέπει να παραμείνουμε έτσι, τα πράγματα στην συνέχεια θα είναι πιο δύσκολα, πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ήταν μια μεγάλη στιγμή και ελπίζω να έρθουν κι άλλες τέτοιες στο μέλλον».

Σχετικά με τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης, ο Μακέντα είπε: «Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Παίζουμε εκεί, στην έδρα τους, θα είναι σίγουρα… αγριεμένοι επειδή έχασαν την Κυριακή. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε την ίδια νοοτροπία, το ίδιο πάθος και να γυρίσουμε πίσω με ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό θέλουμε. Από κει και πέρα, πρέπει να σβήσουμε όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής από το μυαλό μας και να εστιάσουμε μόνο στο ματς της Τετάρτης».

Σε ερώτηση για τον κόσμο της ομάδας κι αν τον «κερδίζουν» με εμφανίσεις σαν αυτή της Κυριακής, ο Ιταλός υποστήριξε: «Όταν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, δύσκολα χάνουμε. Πήραμε δύο παίκτες, η ομάδα παρουσιάζεται πιο δυνατά, πιο επικίνδυνη, πιο συγκροτημένη. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος κάναμε το τέλειο ματς και πάμε στην Θεσσαλονίκη για ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα οι οπαδοί μας θα είναι χαρούμενοι. Για αυτό προσπαθούμε σε κάθε ματς, για να τους δίνουμε χαρά. Όταν έρχονται στο γήπεδο μας δίνουν έξτρα κίνητρο, μεγαλύτερη δύναμη και τους θέλουμε πάντα στο πλευρό μας».

Τέλος, για το ακυρωθέν γκολ με τον ίδιο πρωταγωνιστή στη φάση, ο Μακέντα ήταν ειλικρινής λέγοντας: «Ναι την ακούμπησα με το χέρι. Έβαλε το πόδι του ο αμυντικός, άλλαξε την κατεύθυνση και η μπάλα βρήκε εκεί και πήγε μέσα. Σωστά το ακύρωσε ο διαιτητής».



Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Μεγάλη κερδισμένη η Nova με Παναθηναϊκό AKTOR, Ολυμπιακό στο Final Four της EuroLeague!
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
Live Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Το ραντεβού με την ιστορία για τους «ερυθρόλευκους»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Αδύνατο να καλύψουμε τη ζήτηση για εισιτήρια»
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι ενδεκάδες του μεγάλου αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved