Φερέιρα: «Μακάρι να είχαμε 11 Μίσιτς – Να δώσουμε απαντήσεις την Τετάρτη»

Φερέιρα: «Μακάρι να είχαμε 11 Μίσιτς – Να δώσουμε απαντήσεις την Τετάρτη»

Στα λάθη του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Αμπέλ Φερέιρα.

Το πάθος και την ποιότητα του Μίσιτς θα ήθελε να έχουν όλοι οι παίκτες του όπως τόνισε ο Αμπέλ Φερέιρα μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου σε όσα δεν πήγαν καλά για την ομάδα του, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας Κυπέλλου την Τετάρτη αποτελεί ευκαιρία για αντίδραση και απαντήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερέιρα:

Για το τι έφταιξε για την ήττα του ΠΑΟΚ και γιατί επέλεξε αυτό το σχήμα που δεν απέδιδε τα αναμενόμενα κόντρα σε Λαμία και Βόλο: «Με τον ΟΦΗ έπαιξαν αυτοί και τα πήγαν καλά, οπότε αυτό το σκέλος της ερώτησης νομίζω ότι απαντήθηκε. Το δεύτερο είναι ότι τα ντέρμπι συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και πολλές φορές στη μάχη που γίνεται στο κέντρο. Ο αντίπαλος είχε Δώνη, Κουρμπέλη και Ζαχίντ και αυτή ήταν η λογική πίσω από τον σχηματισμό μας. Οι λεπτομέρειες είναι αυτός που θα κρίνουν το ματς γιατί αν δούμε το ματς η πρώτη καθαρή ευκαιρία από ποιόν ήταν; Ποιος την έκανε; Ο ΠΑΟΚ. Εκεί κρίνονται αυτά τα παιχνίδια. Δεύτερη επίσης με τον Μαουρίσιο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Ο αντίπαλος μας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που κάναμε κι εμείς ούτε τις ευκαιρίες μας ούτε και τα λάθη που έκανε ο αντίπαλος μας. Ήταν ισορροπημένο μέχρι το πέναλτι, ένα ματς που έπαιξαν και οι δύο ομάδες, που έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα και προσπαθούν να την επιβάλλουν από την πρώτη στιγμή. Πράγματι ο αντίπαλο μας σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, όχι σπριντ. Τους πόντους που αφήσαμε εδώ μπορούμε να τους κερδίσουμε αλλού».

Για το γιατί προσαρμόστηκε ο ΠΑΟΚ στον αντίπαλο και όχι ανάποδα και αν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από όσα βλέπει στα τελευταία ματς, με τον Μίσιτς προωθημένο: «Μετά από μια ήττα είναι εύκολο να κριτικάρουμε, αλλά εγώ ως προπονητής προσπαθώ να αναλύσω τον τρόπο με τον οποίο έρχονται τα γκολ που δεχόμαστε. Προσπαθώ να αναλύσω όλο το παιχνίδι και αν κάπου υπήρχε τακτικό λάθος, ή δικό μου λάθος. Μακάρι να είχαμε δέκα ή 11 Μίσιτς, για την θέληση που έχει και το ότι δεν φοβάται, αμυντικά και επιθετικά, οπότε θεωρώ ότι είναι ένα σημείο αναφοράς για την ομάδα και παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε. Δυστυχώς μιλάμε για κάποιες λεπτομέρειες που δεν εκμεταλλευθήκαμε εμείς αλλά ο αντίπαλος».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα του με όσα έγιναν εκτός γηπέδων όλη την εβδομάδα: «Σίγουρα δεν βοηθάει. Από εκεί και πέρα, έχουμε τις δικές μας ευθύνες και η προσήλωσή μας πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ανεξάρτητα τι συμβαίνει απέξω. Από όταν ήρθα στον ΠΟΑΚ, προσπάθησα να δω όλα τα ματς που έκανε την περσινή σεζόν. Βλέπω μια απίστευτη δίψα να κερδίσουν τον πρωταθλητή. Αυτό πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας, ο κάθε αντίπαλός μας θέλει να μας κερδίσει. Θα πρέπει να το καταλάβουμε κι να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη θέληση. Αυτά που λέμε είναι γεγονότα. Αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν έτσι από την αρχή της σεζόν θα θεωρούσαμε ότι είναι από τους διεκδικητές του τίτλου. Είναι μια πραγματικά πού καλή ομάδα. Ένα από τα πράγματα που είδα είναι ότι φέτος όλοι θέλουν να κερδίσουν πολύ τον ΠΑΟΚ γιατί είναι ο πρωταθλητής».

Για το αν προλαβαίνουν οι παίκτες να βγάλουν αυτή την δίψα σε δύο ημέρες στην Τούμπα και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για το Κύπελλο: «Θεωρώ πως ναι, μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Η ομάδα κέρδισε το νταμπλ πέρυσι, μετά από πολλά χρόνια. Είναι λογικό φέτος οι προσδοκίες να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας, να το αναλύσουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί έχουμε και πολύ καλή ευκαιρία να δώσουμε μια δυνατή απάντηση στον ίδιο αντίπαλο στην έδρα μας, σε δύο ημέρες».

Για το αν μπορεί να διαχειριστεί την πίεση και αν θα έβαζε την ίδια 11άδα, αν του δινόταν μια ακόμα ευκαιρία: «Είναι πάρα πολύ θεωρητικό και υποθετικό, στο τέλος είναι πολύ εύκολο να πεις τι θα μπορούσα να κάνω αλλιώς. Για παράδειγμα το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, έχει να κάνει με τακτικά ζητήματα, με την τοποθέτηση του Μίσιτς ως δεκάρι ή οχτάρι; Η το πέναλτι που έγινε; Η το γκολ που έχασε ο Κάρολ (σ.σ. Σφιντέρσκι); Αυτή την στιγμή ο Μίσιτς είναι ο καλύτερος μας παίκτης κι αυτό πρέπει να δουν όλοι και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Για τον απολογισμό του ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι και το ότι δεν έγιναν μεταγραφές, ενώ προέκυψε θέμα με τον Κρέσπο: «Ο Κρέσπο είναι κάτι που προέκυψε και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κατάσταση του. Δεν ξέρουμε για πόσο δεν θα είναι μαζί μας. Για την μεταγραφική περίοδο δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο, έχω μιλήσει πάρα πολύ και όταν ήρθα για αυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτούς που έχουμε. Θα πρέπει κι εμείς να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να βρούμε κάποια λύση και να βοηθήσουμε τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα. Να ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κάποιον άλλο τραυματισμό ούτε στόπερ ούτε και επιθετικού. χάσαμε τρις βαθμούς αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα, έχει πολύ δρόμο».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved