Αποφασίζουν οι διαιτητές για την αποχή – Διχασμένοι για τη στάση τους

Αποφασίζουν οι διαιτητές για την αποχή – Διχασμένοι για τη στάση τους

Σήμερα η ψηφοφορία των διαιτητών – Αγωνία στις ομάδες για την αγωνιστική.

Μέχρι το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να ανακοινωθεί η στάση των διαιτητών σχετικά με την αποχή τους ή όχι για τα παιχνίδια της 17ης και 18ης αγωνιστικής της Super League. Η έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (31/12) στα γραφεία της ΕΠΟ ανάμεσα σε αντιπροσωπεία των διαιτητών, τον επικεφαλής της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα, την τριμελή επιτροπή της Λίγκας (Λυσάνδρου, Μποροβήλος, Πουρσανίδης) και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα.

Τα αιτήματα των διαιτητών για απόσυρση των μηνύσεων, άμεση προσθήκη της γραμμής του οφσάιντ στο VAR και μέχρι τότε να βλέπουν κι εκείνοι τα ριπλέι με τη γραμμή των τηλεοπτικών καναλιών (Nova, ΕΡΤ, PAOK TV) που κάνουν τη μετάδοση, δεν έγιναν δεκτά, καθώς επισημάνθηκαν οι δυσκολίες. Παράλληλα, ζητήθηκε από τους διαιτητές να μην ορίζονται Έλληνες διαιτητές σε παιχνίδια της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού μέχρι να αποσυρθούν οι μηνύσεις. Το αίτημα αυτό πέρασε και δεν ακούμπησε καθώς και ο Μέλο Περέιρα ήταν αρνητικός. Οι παράγοντες της Super League ζήτησαν τη διεξαγωγή της αγωνιστικής με ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και πάλι ο επικεφαλής της ΚΕΔ απέρριψε το αίτημα, για λόγους αρχής, αλλά και πρακτικότητας.

Η τετράωρη συνάντηση έληξε χωρίς ουσιαστική πρόοδο, με την αντιπροσωπεία των διαιτητών, ωστόσο, να καλείται να ενημερώσει τους υπόλοιπους διαιτητές της κατηγορίας και να τεθεί το θέμα της αποχής εκ νέου σε ψηφοφορία. Οι ρέφερι έλαβαν ένα e-mail το βράδυ της Τρίτης, όταν τα μέλη της αντιπροσωπείας επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ το δεύτερο e-mail αυτό της ψηφοφορίας, θα το λάβουν το πρωί της Πρωτοχρονιάς για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Το πρώτο e-mail ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καλησπέρα σας.

Λόγω των μετακινήσεων όσων συναδέλφων παρέστησαν στη σημερινή συνάντηση και που ακόμη επιστρέφουν στις οικίες τους παραμονή μάλιστα Πρωτοχρονιάς, καθυστερήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η σημερινή συνάντηση με τους προέδρους ΕΠΟ και SL παρόντος και του κ.Περέιρα διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Μας μεταφέρθηκε το τι αποφάσεις πάρθηκαν στο χθεσινό ΔΣ της SL.

Μας τόνισαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν για απόσυρση των μηνύσεων και των μηνυτήριων αναφορών προς τους διαιτητές και ζήτησαν πίστωση χρόνου, ώστε μελλοντικά να εργαστούν πάνω σ' αυτό και να θωρακίσουν τον Έλληνα διαιτητή σε παρόμοιες καταστάσεις.

Διατηρήσαμε τις επιφυλάξεις μας και τονίσαμε την ανάγκη να βρεθεί λύση για το καλό του ποδοσφαίρου.

Θα επικοινωνήσουμε εκ νέου λόγω και της ημέρας.

Με εκτίμηση,
Οι συνάδελφοί σας (όργανο διαιτητών SL)».

Αισιοδοξούν Super League, ΕΠΟ – Διχασμένοι οι διαιτητές

Μετά το τέλος της τετράωρης συνάντησης την Τρίτη, ο Μηνάς Λυσάνδρου επισήμανε πως όλα πλέον εξαρτώνται από τους διαιτητές, ενώ ο Βαγγέλης Γραμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα διεξαχθεί κανονικά η 17η αγωνιστική το προσεχές Σαββατοκύριακο (4-5/1). Οι 76 διαιτητές ωστόσο, που θα πάρουν την απόφαση, φαίνεται να είναι διχασμένοι. Κάποιοι εμμένουν στις θέσεις τους, μιας και δεν έλαβαν κάποια δέσμευση για τα αιτήματά τους, ενώ κάποιοι είναι πιο διαλλακτικοί. Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με τις ομάδες της Super League να περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς πρέπει να καταστρώσουν τα πλάνα τους ανάλογα με το αν θα έχουν ή όχι αγωνιστικές υποχρεώσεις.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved