Ολυμπιακός: Εκεί «χτυπάει» για ενίσχυση στις μεταγραφές (photos)

Ολυμπιακός: Εκεί «χτυπάει» για ενίσχυση στις μεταγραφές (photos)

Την αγορά του εξωτερικού - κυρίως - εξετάζει με προσοχή ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό… παζάρι του Ιανουαρίου για την ενίσχυση ενόψει της συνέχειας σε Super League 1, Κύπελλο Ελλάδας και Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που βρίσκεται μέσα και στους τρεις στόχους της, ήτοι την επανάκτηση των κεκτημένων εντός των τειχών, κατακτώντας τον τίτλο στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία και το τρόπαιο του Κυπέλλου, την στιγμή που συνεχίζουν την… περιπέτειά τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όταν οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας έμειναν εκτός από το καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει πως οι υποχρεώσεις του «συγκροτήματος» του Πέδρο Μαρτίνς είναι ιδιαίτερα αυξημένες και βάσει του αρχικού σχεδιασμού, οι Πειραιώτες, μετά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, θα έχουν ένα δίμηνο με συνεχόμενα ματς ανά τρεις μέρες. Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός χρειάζεται λύσεις, για να μπορέσει η ομάδα του να ανταπεξέλθει στο έπακρο το δύσκολο πρόγραμμα.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Αλεξάνδρας έχει στηθεί ένα δίκτυο παρακολούθησης μεταγραφικών στόχων σ’ όλον τον κόσμο, προκειμένου ο σύλλογος να είναι έτοιμος να κινηθεί κάθε φορά που θα προκύψει… ανάγκη για την ενίσχυση της ομάδας. Είτε λόγω παραχώρησης ενός ποδοσφαιριστή, είτε εξαιτίας των συνθηκών που θα προκύψουν μέσα στην σεζόν. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ολυμπιακός είναι τόσο απρόβλεπτος κατά την περίοδο των μεταγραφών, τόσο του καλοκαιριού, όσο και του Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα ο στόπερ

SemedoMeria

Αν και στην αρχή του καλοκαιριού υπήρχε πληρότητα στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, παρουσιάστηκαν κάποια… δεδομένα που άλλαξαν άρδην το… τοπίο. Αρχικά, ο Παπέ Σισέ που θεωρούνταν ως η τρίτη λύση για τον Πέδρο Μαρτίνς, μπροστά από τον τερματοφύλακα, έχει… υποχωρήσει πολύ, καθώς αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο τον έχει κρατήσει πίσω. Παράλληλα, ο Γιασίν Μεριά, αν και έδειχνε να έχει «κολλήσει» με τον Ρούμπεν Σεμέδο, πλέον δεν απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς, εξαιτίας σημαντικών λαθών σε κρίσιμες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν σε συζητήσεις για την παραχώρηση του Τυνήσιου ποδοσφαιριστή. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έλευση πρότασης που θα ικανοποιεί τον σύλλογο. Άλλωστε, ο διεθνής άσος αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ έχει δείξει πως γνωρίζει τον τρόπο για να το εκμεταλλεύεται και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με το Financial Fair Play της UEFA.

Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να υπολογίζει μόνο στους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ουσεϊνού Μπα ως παρτενέρ του Ρούμπεν Σεμέδο. Όμως, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός δεν βρίσκεται στην πρώτη του… νιότη, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει φανεί στα ματς που έχει κληθεί από τον Πορτογάλο τεχνικό να βοηθήσει, ενώ ο νεαρός Σενεγαλέζος, που έχει πάρει ευκαιρίες, χρειάζεται ακόμα παιχνίδια για να «ψηθεί» και να θεωρείται βασικό κομμάτι στην… μηχανή της οπισθοφυλακής.

Τα παραπάνω δεδομένα έχουν… αναγκάσει τον Ολυμπιακό να στραφεί στην αγορά - κυρίως - του εξωτερικού αναζητώντας έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να έρθει στο Ρέντη και να προσφέρει σημαντικές λύσεις στον Ίβηρα κόουτς. Βέβαια, άπαντες στο Λιμάνι γνωρίζουν πως κατά την περίοδο του «παραθύρου» των μεταγραφών του Ιανουαρίου, δύσκολα μπορούν να προκύψουν ευκαιρίες στην απόκτηση ενός παίκτη, ειδικά σε μία θέση, όπως αυτή του κεντρικού αμυντικού. Ωστόσο, στην πλατεία Αλεξάνδρας βρίσκονται σε εγρήγορση και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η περίπτωση του Ρέτσου

MarinakisRetsos

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σενάριο επιστροφής του Παναγιώτη Ρέτσου από την Μπάγερ Λεβερκούζεν με την μορφή του… δανείου μέχρι το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι πως οι Γερμανοί θέλουν να δώσουν τον παίκτη σε ομάδα που θα του προσφέρει την ευκαιρία να «πάρει» παιχνίδια στα πόδια του, ούτως ώστε να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς, μετά τον τραυματισμό του και να επιστρέψει πιο έτοιμος για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει ως η ιδανική περίπτωση, καθώς ο νεαρός διεθνής μπακ δεν θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής, μια και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, στον Πειραιά, με εξαίρεση την περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου, δύσκολα πηγαίνουν σε… λύσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο με μεταγραφή για το εξωτερικό και μπορούν να επιστρέψουν ως δανεικοί μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Μάτια» και στα… άκρα

Πάντως, στην πλατεία Αλεξάνδρας δεν έχουν στραμμένη την προσοχή τους μόνο στις θέσεις των στόπερ. Στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι να παρουσιαστούν έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο και για τον λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα ρίχνουν… ματιές και για τα άκρα της άμυνας. Ο λόγος γίνεται κυρίως για τα δεξιά με την περίπτωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Elabdelaoui

Ο Νορβηγός αμυντικός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 κάτι που σημαίνει πως από την αυγή του νέου έτους έχει την δυνατότητα να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα και να αποχωρήσει από το Ρέντη μετά το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, χωρίς ο Ολυμπιακός να πάρει ένα ποσό. Οι δύο πλευρές βρίσκονται εδώ και καιρό σε επαφές για την ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια οριστική συμφωνία.

Το όνομα του διεθνή άσου εμφανίζεται στην μεταγραφική λίστα ομάδων του εξωτερικού, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει κάποια πρόταση στην πλατεία Αλεξάνδρας που να ικανοποιεί τον σύλλογο για να δώσει το «ok» στις διαπραγματεύσεις για την παραχώρησή του. Πάντως, θεωρείται από τα βασικά… όπλα στην «φαρέτρα» του Πέδρο Μαρτίνς. Όπως είναι φυσικό, οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και ίσως ο Ολυμπιακός να χρειαστεί να κινηθεί πιο έντονα για να βρει πιθανό αντικαταστάτη.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Δεν επιβεβαιώνει για Καρβάλιο

Ολυμπιακός: Δεν επιβεβαιώνει για Καρβάλιο

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Ηλίας Ρωσίδης (photos)

Ολυμπιακός: Πέθανε ο Ηλίας Ρωσίδης (photos)

Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved