ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1: Όρθιος στην Κρήτη! (video+photos)

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1: Όρθιος στην Κρήτη! (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός μέσα σε τρία λεπτά έφτασε ένα βήμα από την… κατάρρευση αφού έμεινε πίσω στο σκορ και με δέκα παίκτες κόντρα στον εξαιρετικό ΟΦΗ, έβγαλε όμως χαρακτήρα και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει βαθμό με το 1-1 του «Γεντί Κουλέ».

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πληρώσει πολύ ακριβά τις χαμένες ευκαιρίες του και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σκοράρισμα. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, όμως, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Κι από τη στιγμή που δεν το έκαναν, οι Κρητικοί έβγαλαν μια από τις συνηθισμένες, και δουλεμένες από το τεχνικό τιμ του, συνεργασίες τους και πήραν εκείνοι την πρωτοπορία στο σκορ με τον Φιγκεϊρέδο. Στο επόμενο τρίλεπτο, ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες και απειλήθηκε με κατάρρευση, ωστόσο, αυτή τη φορά έβγαλε χαρακτήρα.

Οι κινήσεις του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο, σε συνδυασμό με την ηγετική εμφάνιση του Δημήτρη Κουρμπέλη και τη γεμάτη πάθος παρουσία των Ινσούα, Περέα και Μακέντα, απέτρεψαν ωστόσο την ήττα. Ο Ζαχίντ μπήκε στο ματς και πέρασε την εξαιρετική πάσα στον Χρήστο Δώνη που ανατράπηκε από τον Κουτρουμπή λίγο πριν εκτελέσει προ του Σωτηρίου, με τον Κίκο Μακέντα να επιστρέφει στα γκολ σκοράροντας από τη βούλα του πέναλτι. Το τελικό 1-1 έδωσε από έναν βαθμό στις δυο ομάδες, με τον ΟΦΗ να πηγαίνει στους 23 βαθμούς και την 4η θέση, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει 5ος με 21 βαθμούς.

Έτσι έπαιξαν...

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-2-1 και τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια. Οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα και ο Σακόρ και Νέιρα μπροστά τους στα χαφ. Σε ελεύθερο ρόλο ο Τσιλιανίδης, με τους Σόουζα και Βαζ να είναι στα «φτερά» του Φιγκεϊρέδο.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε αυτή τη φορά το 4-4-2 για τον Παναθηναϊκό, έχοντας ωστόσο αλλαγές λόγω και των προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. «Κόφτες» οι Κουρμπέλης και Δώνης με τον Μπουζούκη δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Περέα να συνεργάζεται με τον Μακέντα στην επίθεση…

Ισοπαλία και στα... οφσάιντ

Ο ΟΦΗ μπήκε με την… ορμή της έδρας και πήρε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι Κρητικοί είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και φάσεις στα καρέ του Διούδη, με τον Παναθηναϊκό να έχει κι αυτός τακτική προσήλωση στο πλάνο του. Οι «πράσινοι» έψαξαν διαγώνιες πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με στόχο είτε τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη που συνέκλιναν από τα άκρα, είτε τους Περέα και Μακέντα.

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ο Ιταλός βγήκε «φάτσα» με τον Σωτηρίου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε αφού ήταν για μερικά… εκατοστά οφσάιντ. Ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης σε δυο αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έκαναν καλά τελειώματα, ενώ σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός είχε καλό αμυντικό τρανζίσιον και δεν «έφαγε» φάσεις στον χώρο. Σε μια περίπτωση απειλήθηκε από τέτοιου τύπου επίθεση, με τον Φιγκεϊρέδο να σκοράρει κι αυτός αλλά να είναι οφσάιντ όπως και ο Μακέντα. Έτσι, το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών στα πρώτα 45 λεπτά στο «καυτό»… Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου.

Από την... κατάρρευση στην αντίδραση!

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο διαφοροποιήθηκε, με τον Παναθηναϊκό να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να είναι περισσότερο απειλητικός. Οι «πράσινοι» έβγαλαν περισσότερες φάσεις με προϋποθέσεις, ενώ είχαν και δοκάρι στο 60’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρήστου Δώνη. Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχανε τις ευκαιρίες, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που βρήκε το γκολ. Στο 67’ σε ωραία ενέργεια από δεξιά ο Στάικος που πέρασε στο ματς για να φρεσκάρει τα χαφ του ο Σίμος, «τσίμπησε» τη μπάλα για τον Τσιλανίδη, αυτός τη γύρισε στην περιοχή κι ο Φιγκεϊρέδο στην κίνηση έβαλε… φωτιά στο «Γεντί Κουλέ» με το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, στο 70’ ο Σένκεφελντ σε μια φάση όπου του έχει γίνει φάουλ νωρίτερα, ανέτρεψε τον Στάικο που έφευγε στην αντεπίθεση και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, πάντως, δεν… πανικοβλήθηκε. Ο Δώνης πέρασε αρχικά τον Κουρμπέλη σαν στόπερ και έβαλε στο ματς τον Ζαχίντ για να βρει την καλή τελική πάσα, ενώ όσο έβλεπε πως ο αρχηγός ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και δημιουργικά, έκανε ακόμα μια κίνηση βάζοντας στο ματς τον Κολοβέτσιο για να ανέβει ξανά ψηλά στα χαφ ο «Κούρμπε». Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πρωταγωνίστησε και σε χαμένη δική του ευκαιρία και στη φάση του πέναλτι. Ο Κουρμπέλης έκλεψε ψηλά τη μπάλα, πέρασε την κατάλληλη στιγμή στον Ζαχίντ που με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Δώνη σε θέση βολής. Αυτός είχε απέναντί του τον Κουτρουμπή, του «έσκασε» ωραία ντρίμπλα και κέρδισε το πέναλτι. Ο Κίκο Μακέντα, με τον Χατζηγιοβάνη στον πάγκο, πήρε την ευθύνη και δεν λάθεψε. Έτσι, ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» με το 1-1 από το Ηράκλειο σε ένα ματς που από το 70’ φαινόταν να του έχει… στραβώσει εντελώς.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Σακόρ, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σόουζα (65’ Στάικος), Βαζ (90’+1’ Ντίνας), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα, Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος)

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights της αναμέτρησης

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-1: Τα highlights του αγώνα



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved