Μαρτίνς: «Πρέπει βελτιωθεί ο Κούτρης»

Μαρτίνς: «Πρέπει βελτιωθεί ο Κούτρης»

Ο Λεονάρντο Κούτρης παραμένει στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς αλλά θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά και να βελτιωθεί, όπως τόνισε ο Πορτογάλος κόουτς.

Ο Ίβηρας τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα της «Nova» για την αναμέτρηση της Τετάρτης (18/12) με την ΑΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε ερώτηση για τον νεαρό Έλληνα μπακ στάθηκε στα παραδείγματα των Γκιγέρμε, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Χιλάλ Σουντανί.

«Φυσικά και είναι στα πλάνα μας ο Κούτρης, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε την καταπληκτική επίδοση του Τσιμίκα. Πρέπει να δουλεύει, να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ώστε να αποδείξει ότι έχει θέση στην ενδεκάδα. Θέλω να φέρω κάποια παραδείγματα. Πέρυσι έπαιζαν βασικοί οι Καμαρά και Μπουχαλάκης. Ο Γκιγέρμε έμενε στον πάγκο. Έπρεπε να δουλεύει», ανάφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία, την άρπαξε και απέδειξε τι αξίζει. Δεν σταμάτησε να δουλεύει. Βλέπετε τώρα ότι είναι βασικός. Ο Αβραάμ πέρυσι δεν είχε ευκαιρίες. Έχει δουλέψει όμως με παραδειγματικό τρόπο και σε πολλά παιχνίδια παίζει βασικός. Το έχει κερδίσει με την αξία του γιατί δουλεύει τόσο καλά όσο δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί. Αυτό είναι ένα μήνυμα για αυτούς που δεν παίζουν. Άλλη περίπτωση είναι αυτή του Σουντανί, που δεν μπήκε στη λίστα. Βλέπαμε τότε πως δεν είχε το επίπεδο, παρά τις ικανότητες, προερχόμενος βέβαια και από τραυματισμό. Τώρα αναγνωρίζουμε ότι η απόδοσή του είναι εντελώς διαφορετική. Δικαίως αξίζει θέση να παίζει σε κάθε διοργάνωση».

Ακόμα, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για:

Τη γιορτή για τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής: «Ήταν μια ευχάριστη βραδιά γιατί είδα όσα έχουν να κάνουν με το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 60 χρόνια. Είδαμε πολλές εικόνες από τα παλιά γήπεδα που μου θύμισαν τα παλιά γήπεδα της Πορτογαλίας. Ήταν μια ευκαιρία να μιλήσουμε για διάφορα θέματα. Ήταν μια ευχάριστη βραδιά».

Την τρίτη θέση στην Ευρώπη και τις καλές παρουσίες στην Ελλάδα: «Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα στα τελευταία δύο ματς και είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που κάνουμε. Δουλεύουμε για να βελτιώνουμε τις λεπτομέρειες. Πάντα υπάρχουν πράγματα για να βελτιώσουμε. Ικανοποιημένοι που βλέπουμε τους καρπούς της δουλειάς μας. Ικανοποιημένοι που είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η Ελλάδα χρειάζεται τους βαθμούς».

Το γεγονός ότι φάνηκε εκνευρισμένος από τους τραυματισμούς μετά το ματς με τον Αστέρα: «Ήμουν εκνευρισμένος γιατί χάσαμε τον Γκιγέρμε για 4 εβδομάδες, ευτυχώς είναι καλά ο Αβραάμ, είναι αμφίβολος ο Ποντένσε».

Το αν αλλάζει τακτικά κάτι από τις απουσίες Ποντένσε και Γκιγέρμε: «Η στρατηγική μας δεν αλλάζει καθόλου και δεν επηρεάζεται ποτέ. Έχουμε πολλές εναλλακτικές. Προσπαθούμε να είμαστε πάντα δυνατοί και προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες των αντιπάλων μας. Το ίδιο κάνουν και όλοι οι αντίπαλοι μας προσπαθούν να βρουν τις αδυναμίες μας. Σίγουρα είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Έχουμε όμως καλούς παίκτες, στρατιώτες που είναι έτοιμοι να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί».

Το πώς διαχειρίστηκε τον τραυματισμό και τι είπε στον Γκιγέρμε: «Ο Γκιγέρμε είναι καλά. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι υπομονή για 15 μέρες. Είναι παίκτης πολύ δυνατός πολύ δυνατός ψυχολογικά, μίλησε με Λάζαρο και Φορτούνη και του εξήγησαν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή. Πρέπει να περιμένει. Ο Γκιγέρμε είναι δυνατός που θα επιστρέψει πιο νωρίς στη δράση απ’ ότι λένε οι γιατροί».

Την άποψη του για την ΑΕΛ: «Πράγματι η Λάρισα έκανε πολύ καλό ματς κόντρα στον Ατρόμητο έχει βελτιωθεί πολύ από τότε που την αντιμετωπίσαμε. Έχει παίκτες όπως ο Ουάρντα και ο Κάτσε που βοηθούν πολύ. Η ΑΕΛ έχει πολύ καλό επίπεδο και έχει παίξει πολύ καλά στα ματς που έχει δώσει. Ίσως δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε. Τον περιμένουμε πολύ δύσκολο αντίπαλο αύριο και παρά το γεγονός ότι παίζει καλά δεν έχει πάρει βαθμούς αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Εμείς και τον Αστέρα περιμέναμε έτσι αλλά θα κάνουμε το παιχνίδι μας».

Το γεγονός ότι λείπει ο Ποντένσε και η ευκαιρία που του δίνεται να χρησιμοποιήσει Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς: «Ναι όλοι αποτελούν καλές λύσεις, όλοι βρίσκονται στις λύσεις μας. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Το αν μπορούσε να επιλέξει ένα ματς για να ξαναπαίξει η ομάδα από τη σεζόν που διανύουμε, ποιο θα ήταν: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτά. Υπάρχουν ένα δύο παιχνίδια αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν έτσι θα ασχοληθούμε με το ματς κόντρα στην ΑΕΛ. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, όμως έχουμε κάνει και πολύ καλά πράγματα».

Το πόσο θα επηρεάσει την ομάδα η απουσία του κόσμου: «Δεν θα είναι το ίδιο. Είναι μεγάλη απουσίας. Το ποδόσφαιρο δεν είμαι μόνο παίκτες και προπονητές είναι και ο κόσμος. Δεν μας αρέσει το άδειο γήπεδο. Ο καθένας απ’ έξω θα μας υποστηρίζει η διαφορά όμως θα είναι μεγάλη. Και εσείς οι άνθρωποι της τηλεόρασης το ξέρετε αυτό. Θέλετε να μεταφέρετε την ατμόσφαιρα όχι μόνο ένα ματς. Είναι πολύ σημαντικός ο κόσμος και η ατμόσφαιρα και είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από τα γήπεδα».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved