Βόλος – Παναθηναϊκός 1-1: Μια από τα ίδια… (video+photos)

Βόλος – Παναθηναϊκός 1-1: Μια από τα ίδια… (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, είχε ευκαιρίες να βάλει δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» το ματς αλλά ισοφαρίστηκε από τον Βόλο και παρά την κυριαρχία στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε ξανά στην ισοπαλία…

Ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερος από τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό», προηγήθηκε με το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 7’ κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να βάλει και δεύτερο γκολ και να «αγκαλιάσει» τη νίκη, μέχρι να αρχίσει να εμφανίζει ξανά… παιδικές ασθένειες και να κάνει δώρο τους βαθμούς για ακόμα μια αγωνιστική στη Super League. Οι «πράσινοι» έδωσαν δικαιώματα στην ομάδα του Φεράντο και με το πέναλτι που κέρδισαν κι οι γηπεδούχοι στο 34’ κι εκτέλεσε εύστοχα ο Μουνίθ πήραν τον βαθμό με το τελικό 1-1.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να είναι ανώτερο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, στο φινάλε πίεσε πολύ για ένα δεύτερο γκολ αλλά τα τελειώματα των «πράσινων» ήταν απογοητευτικά το λιγότερο. Ειδικότερα η διπλή ευκαιρία που χάνουν στο φινάλε Περέα και Μακέντα είναι για… σκότωμα, με τους 1.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού που έκαναν… Λεωφόρο το γήπεδο του Βόλου, για ακόμα μια φορά να φεύγουν στενοχωρημένοι από το γήπεδο, αφού η ομάδα τους δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να μπει για τα καλά στο κόλπο των playoffs.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Βόλος δεν άλλαξε πολλά στην τακτική που χρησιμοποιεί, με τον Χουάν Φεράντο να πηγαίνει στο γνωστό 4-2-3-1 με τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Οι Ντεντάκης, Δημόπουλος, Τσίκα και Φεράρι από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα και αμυντικά χαφ οι Τσοκάνης και Μαξ. Στην τριάδα πίσω από τον Μουνίθ, ήταν οι Ζοάο, Μπαλογιάννης και Τόρες.

Στον αντίποδα ο Γιώργος Δώνης λόγω και των πολλών απουσιών, προχώρησε σε αλλαγή συστήματος αλλά και προσώπων. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ και Ινσούα στην τετράδα της άμυνας με τους Δώνη, Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη στη μεσαία γραμμή, με τους Κολοβό και Χατζηγιοβάνη να είναι τα στηρίγματα του Μακέντα.

Πέναλτι εσείς, πέναλτι κι εμείς…

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, που είχε και την ώθηση από 1500 οπαδούς του στο «Πανθεσσαλικό», ήταν ιδανικό. Μόλις στο 5’ σε μια ωραία ενέργεια του Χατζηθεοδωρίδη, οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι. Δυο λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης με εκτέλεση «αλά Πανένκα» έβαλε μπροστά στο σκορ τους «πράσινους», που με την εικόνα τους έδειχναν πως θα «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο μισάωρο, έχασε ευκαιρίες τόσο με τον σκόρερ του όσο και με τους Μακέντα και Χατζηθεοωρίδη, ενώ ο Ιταλός σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με τη φάση να είναι πολύ οριακή.

Από ένα σημείο κι έπειτα, ωστόσο, όσο ο Παναθηναϊκός δεν «σκότωνε» τον αντίπαλο ο Βόλος άρχισε να κερδίζει μέτρα. Έβγαλε κάποιες καλές αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές, από λάθος του Κολοβού, ο Δώνης έκανε πέναλτι στον Ζοάο και ο Μουνίθ δεν αστόχησε από τη βούλα στο 34’ για να διαμορφώσει το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Σημάδευαν… στα πουλιά!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Δώνης «γύρισε» ξανά το σύστημα της ομάδας σε 4-2-3-1 όπως παίζει συνήθως από την αρχή της χρονιάς, βάζοντας στο ματς Νούνες και Περέα και αποσύροντας τους Κολοβό και Χατζηθεοδωρίδη που δεν πρόσφεραν όσο θα περίμενε. Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος, έφτανε καλά στην περιοχή του Βόλου αλλά οι τελικές προσπάθειες των παικτών του ήταν τραγικές και… βούτυρο στο ψωμί των γηπεδούχων που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν το «μηδέν» στην άμυνα.

Ο Φεράντο βλέποντας την πίεση να αυξάνεται «φρέσκαρε» την ομάδα του με νεαρά παιδιά που είχαν τρεξίματα (Τσαούσης, Λύρατζης) και ήθελε να βρει κάποια αντεπίθεση. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να τα καταφέρει αν η ομάδα του ήταν ψύχραιμη και εκμεταλλευόταν τους χώρους που άφηνε ο Παναθηναϊκός. Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» έφτιαχναν τις φάσεις αλλά δεν τις τελείωναν με αποκορύφωμα το διπλό τετ-α-τετ των καθυστερήσεων, με τον Περέα να αργεί χαρακτηριστικά και να σουτάρει στα σώματα και τον Μακέντα που πήρε το… ριμπάουντ να στέλνει τη μπάλα στον… Παγασητικό, όντας εντελώς αμαρκάριστος και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο. Κάπως έτσι, το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στον Βόλο που άφησε ξανά την ίδια… πικρή γεύση στον Παναθηναϊκό…

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας, Ντεντάκης, Φεράρι, Δημόπουλος, Τσίκα Βιγιάρες, Τσοκάνης, Μαξ Αουγκούστο, Μπαλογιάννης (63’ Τσαούσης), Μουνίθ, Τόρες, Ζοάο Ραφαέλ (85’ Λύρατζης)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον (77’ Μπεκ), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα

Δείτε το φωτορεπορτάζ και τα highlights του αγώνα

Highlights: Βόλος - Παναθηναϊκός 1-1



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved