Τεράστιο ξέσπασμα Δώνη στην Τούμπα: «Συμμορία κυνηγάει τον Παναθηναϊκό»

Τεράστιο ξέσπασμα Δώνη στην Τούμπα: «Συμμορία κυνηγάει τον Παναθηναϊκό»

Ο Γιώργος Δώνης εκτός από το μάγκικο κοουτσάρισμα που έκανε στην Τούμπα, είπε τα πράγματα με το όνομά τους και μίλησε έξω από τα δόντια για το «κυνηγητό» που δέχεται ο Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς.

«Ποταμός» ο Γιώγος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά το 2-2 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τη συμμορία που κυνηγάει τους «πράσινους» από την αρχή της χρονιάς και ξέσπασε για όλα όσα έχουν συμβεί σε βάρος του «τριφυλλιού». Ο Δώνης αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν γίνει από το ξεκίνημα της σεζόν με τους διαιτητές και τον Παναθηναϊκό ενώ δεν δίστασε να πει πως χρειάζεται απόλυτη συσπείρωση όλων γύρω από την ομάδα αν θέλει κάποια στιγμή το «τριφύλλι» να γίνει ξανά πρωταγωνιστής και να μην μείνει για πάντα στη μιζέρια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:

«Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μετά το παιχνίδι με τον Άρη στα επόμενα παιχνίδια έχουμε μεγάλη πρόοδο σαν ομάδα, άσχετα με το τι δείχνει η βαθμολογία. Και στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο, κερδίζοντας την Ξάνθη γιατί το ματς δεν το χάσαμε μας το κλέψανε και με τη Λάρισα γίνανε περίεργα πράγματα παρότι παίξαμε πολύ. Η ομάδα συνέχισε την πρόοδό της, και αυτό για το πρότζεκτ που εμείς λειτουργούμε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μην με παρεξηγήσετε γιατί ξέρω πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, εμένα με νοιάζει κατά πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός και μετά το ελληνικό ποδόσφαιρο και να γίνεται καλύτερη η λειτουργία του με την πάροδο των χρόνων. Δεν με νοιάζει ούτε ο Ολυμπιακός με τον οποίο φέραμε ισοπαλία και θα μπορούσαμε να τον κερδίσουμε, ούτε ο ΠΑΟΚ με τον οποίο φέραμε ισοπαλία αλλά νομίζω ότι από την αρχή του πρωταθλήματος υπάρχει μια «συμμορία» εναντίον του Παναθηναϊκού. Δεν σέβονται την προσπάθειά μας, αυτά που δίνουν οι πολλοί νέοι παίκτες που παίζουν στην ενδεκάδα. Από που να ξεκινήσω και που να σταματήσω.

Δεχόμαστε γκολ με τη Λαμία ενώ έχει προηγηθεί καθαρό πέναλτι υπέρ μας και δεν πάνε στο VAR. Ρίχνει μπουνιά ο Μανιάτης στον παίκτη μας, δεν ήταν πολύ δυνατή η μπουνιά δεν έχουμε δυναμόμετρο, κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη ενώ έπρεπε να παίζει με κόκκινη ο Πανιώνιος. Μπουνιά ο Ουάρντα την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν πολύ δυνατή, διαφοροποιούνται οι νόμοι για τον Παναθηναϊκό παραμένει πάλι η Λάρισα με 11 παίκτες μετά το 60'. Πάμε στην Ξάνθη, γκολ κανονικό εμείς δεν το μετράμε. Μας κάνουν σεμινάριο οι Έλληνες διαιτητές και η ομοσπονδία ότι όταν μια αμφισβητούμενη φάση διαμορφώνει αποτέλεσμα, είναι υποχρεωμένος ο διαιτητής να πάει στο VAR. Όπως και πήγε σήμερα. Σωστά. Με την Ξάνθη, εκείνη την ημέρα αυτοί οι κύριοι γιατί δεν πήγαν στο VAR  και χάσαμε εμείς το παιχνίδι και χάσαμε εμείς το παιχνίδι, ενώ βάλαμε κανονικό γκολ και δεχθήκαμε γκολ οφσάιντ και χάσαμε από την Ξάνθη και η Ξάνθη απομακρύνθηκε από εμάς. Να πάμε με τον ΟΦΗ; Ήμασταν κακοί εμείς, 1-0; Το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ που ήταν ξεκάθαρο οφσάιντ; Από που να ξεκινήσεις και που να σταματήσεις. Το καταλαβαίνω, ξέρετε τι θα πουν οι περισσότεροι; Α, φταίει η διοίκηση γιατί δεν έχετε δυνατή διοίκηση. Τι να κάνει η δυνατή διοίκηση; Να στήνει τους διαιτητές για να συμπεριφέρονται σωστά; Το αυτονόητο είναι. Τι να κάνει ο ιδιοκτήτης; Που μπορεί να τον βρίζουν όλοι για τα καλά του και τα στραβά του αλλά έχει βάλει 70 εκατομμύρια. Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε τραμπουκισμούς όπως μας κάνουν. Και μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλούς, αλλά και στον αντίπαλο πάγκο συμπεριφερόμαστε με σεβασμό, στους διαιτητές συμπεριφερόμαστε με σεβασμό αλλά είμαστε άνθρωποι. Δηλαδή αυτό το πράγμα που γίνεται από την πρώτη αγωνιστική εναντίον μας, είναι κρίμα για τα παιδιά που δουλεύουν σκληρά. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να είναι τέταρτος ή πέμπτος έτσι με το πως αποδίδει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν είναι δυνατόν να μας κλέβουν. Και μην το βάλετε στο σημερινό παιχνίδι, δεν μπαίνω στο σημερινό παιχνίδι. Μιλάω για τις 9 αγωνιστικές. Μιλάω για την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας και πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, οι δημοσιογράφοι, η διοίκηση. Σταματήστε και οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού, μια πλευρά, ότι φταίει για τα πάντα ο Αλαφούζος.

Αυτή τη στιγμή αυτός είναι ο Παναθηναϊκός. Στηρίξτε στην ομάδα, μπείτε στη διαδικασία όλοι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να μπορούμε έτσι να αντισταθούμε και να κάνουμε πράγματα για την ομάδα. Σταματήστε τη μιζέρια και την εσωστρέφεια, γιατί έτσι ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει κεφάλι. Εμένα δεν με νοιάζει, εγώ ήρθα πριν ενάμιση χρόνο γιατί έτσι έχει μεγαλώσει η οικογένειά μου. Αν δείτε τον ένα μου γιο που είναι τριών χρονών και ο άλλος που είναι στην ακαδημία οκτώ χρονών, από την ώρα που ξυπνάνε είναι με τα πράσινα. Έτσι μεγαλώνει η οικογένειά μου. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να μας κάνει τους Παναθηναϊκούς να συσπειρωθούμε, να γίνουμε μια οικογένεια για να κάνουμε ξανά την ομάδα μεγάλη. Και δεν με νοιάζει αν σήμερα φέραμε ισοπαλία στον ΠΑΟΚ ή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Η ιστορία είναι το που πρέπει να φτάσει ο Παναθηναϊκός μετά από δυο, τρία ή πέντε χρόνια. Να βγάλει πέντε παίκτες, να φέρει δυο καλύτερους παίκτες για να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Όσο για το σημερινό παιχνίδι, θεωρώ ότι κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν καλοί και αμυντικά και με τη μπάλα στα πόδια. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν οι καλύτεροι ομάδα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ μας πίεσε, κέρδισε μέτρα. Μέχρι να βάλει το γκολ δεν έκανε φάσεις γιατί λειτουργήσαμε σωστά. Όταν αλλάξαμε τον σχηματισμό μας καταφέραμε να προηγηθούμε, και ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού κατάφερε να ισοφαρίσει. Αυτό που θα πω για τα παιδιά, ξέρω ότι είναι στενοχωρημένοι μέσα στα αποδυτήρια, θα πρέπει να μην κοιτάνε το δέντρο αλλά το δάσος. Πρέπει να προοδεύσουμε σαν ομάδα, να δούμε τα λάθη μας γιατί έχουμε κάνει αρκετά και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί θα μπορούσε η ομάδα να είναι σε καλύτερο επίπεδο και η βοήθεια που έχουμε πάρει είναι ελάχιστη.

Δεν τη σχολίασα τη διαιτησία. Ότι έχω παράπονα έχω. Όταν γίνεται μια φάση στο 95 και μισό και δίνεται ένα πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση, η διαφωνία μου στο συγκεκριμένο παιχνίδι, επειδή είδα τη φάση μέσα. Για εμένα τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Δεν υπάρχουν πέντε λεπτά καθυστερήσεων γιατί ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τις αλλαγές στο ημίχρονο, δεν υπήρχαν διακοπές στο παιχνίδι ξεκάθαρα. Υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ στον Περέα στο 94' που δεν μας δίνεται και για εμένα αυτό το πέναλτι είναι πάρα πολύ αυστηρό για να το δώσεις στο 95' και να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ. Αλλά για εμένα είναι γενικό το θέμα δεν αφορά το σημερινό, είναι μια τακτική που ακολουθείται εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο τέταρτος διαιτητής στη φάση με τον Περέα, είναι μπροστά και το έχει κλειστό. Γιατί δεν το άνοιξε; Πολλές φορές δεν το ανοίγουν όταν αφορά τον Παναθηναϊκό. Αν ήταν νομίζω άλλα χρώματα, για να μην λέμε, θα το ανοίγανε σίγουρα. Εντάξει, μην κρυβόμαστε τώρα.

Επειδή έγινε πέρσι πρέπει να μας... φέτος; Είναι άστοχη μια τέτοια τοποθέτηση. Θέλετε να με ακούσετε λίγο προσεκτικά. Αφήστε με να σας πω τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ιδιοκτήτης άλλης ομάδας πέρσι που έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός, εγώ και ο Νταμπίζας στήσαμε το Παναθηναϊκός-ΟΦΗ; Που βρίσκεται αυτός ο ιδιοκτήτης; Κανονικά στην ομάδα του. Καταλαβαίνετε ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο; Μπορεί να βγαίνει πρόεδρος εναντίον της ηθικής παικτών και ομάδων κι εμείς να αγναντεύουμε; Υπάρχουν τόσα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Εσύ μπορεί να λες δικαιολογημένα ότι προκαλώ. Την προηγούμενη εβδομάδα ο δικός μας φίλαθλος μου έβριζε την οικογένεια και τα παιδιά και αντέδρασα. Λάθος η αντίδρασή μου ξεκάθαρα. Αν ο αντίπαλος που βρίζει είναι μια φορά σκουπίδι, ο δικός σου φίλαθλος είναι δέκα φορές σκουπίδι. Άρα δεν πρέπει να αντιδράσω απέναντι στα σκουπίδια και να είμαι αμέτοχος στη διαδικασία. Έχουμε μένος εναντίον αυτού του πράγματος που γίνεται από τους διαιτητές εναντίον μας. Πέρσι τους προστάτεψα αλλά βάλαμε την ταμπέλα του... να μην την πω τη λέξη. Αυτό που γίνεται εναντίον του Παναθηναϊκού είναι απερίγραπτο, και σήμερα αυτό που γίνεται στο 94' να το παίξουνε το βράδυ να δούνε τη φάση στον Περέα, αν είναι και πόσα φάουλ είναι μαζί για να δούμε αν θα προέλθει το πέναλτι το αμφισβητούμενο του ΠΑΟΚ.

Στην τελευταία φάση μόνο έπαιξε ρόλο η διαιτησία. Όχι δεν υπάρχουν τα πέντε λεπτά, βάλτε τα βίντεο να δούμε πότε γίνανε οι αλλαγές. Το παιχνίδι αυτό δεν πρέπει να έχει παραπάνω από τρία λεπτά. Η δική μου άποψη είναι.

Η τοποθέτησή μου δεν αφορά τον ΠΑΟΚ. Αφορά την ομάδα μου και πρέπει να το σεβαστείτε. Αφορά την ομάδα μου, και επίσης είναι λογικό όταν μαζεύονται τόσα πράγματα από την πρώτη αγωνιστική να μας δώσετε ένα ελαφρυντικό. Θα επιμείνω ότι δεν υπάρχει τρίλεπτη καθυστέρηση μετά το γκολ. Αν έχω λάθος, θα πω ότι έχω λάθος. Η διαιτησία και με τον Ολυμπιακό και σήμερα που παίξαμε με ξένους ήταν μια χαρά. Η διαφορά είναι ότι υπάρχει μια φάση πριν το πέναλτι και το πέναλτι, που είναι αμφισβητούμενη και μπορεί  να κρίνει ένα παιχνίδι.

Πιστεύετε ότι αυτά που είπα πριν είναι αλήθεια ή ψέματα; Έχουν συμβεί; Δεν μπορώ να κάνω υποθέσεις καφενείου. Με ρωτάτε εμένα ποιοι το κάνουν. Υπάρχει ένας μηχανισμός, που δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, που συμπεριφέρονται έτσι απέναντι στην ομάδα μας. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω γιατί. Μπορεί να μην μας θέλουν στα playoff. Είναι μια πιθανότητα. Γιατί εμείς θα τα παίξουμε όλα τα ματς στα ίσα. Δεν ξέρω γιατί.

Μην μπαίνετε σε αυτή τη διαδικασία, μεταξύ των πάγκων γίνονται πολλά. Δεν είναι άγια καμία πλευρά, ο καθένας οπαδικά στηρίζει την ομάδα του. Έχουμε δει πολλά και στα ελληνικά και στα ξένα γήπεδα. Η ποδοσφαιρική παιδεία αρχίζει από άλλα πράγματα. Το πως θα πάμε στο γήπεδο, πως θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Η κουλτούρα μας είναι διαφορετική. Δεν είναι το πως είμαστε τώρα, αλλά το πως έχουμε μεγαλώσει. Θα μπορούσαμε αυτό να το αλλάξουμε, αλλά χρονιά με τη χρονιά γινόμαστε χειρότεροι.

Ο ΠΑΟΚ πολύ διαφορετική ομάδα από πέρσι. Στο επιθετικό του πλάνο είναι διαφορετικό, δεν λέω αν είναι καλό ή κακό. Ο ΠΑΟΚ σε μορφή ανάπτυξης γίνεται τρίτος κεντρικός αμυντικός, κατεβάζει τη μπάλα σαν δεξί στόπερ και γίνεται κεντρικός ο Ίνγκασον και αριστερά ο Κρέσπο. Παίρνει τη μια γραμμή ψηλά ο Λημνιός, την άλλη ο Γιαννούλης και μπαίνει ο Μίσιτς ανάμεσα στις ζώνες με τον Μπίσεσβαρ και τον Αουγκούστο κεντρικό. Αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ είναι ανάμεσα στις ζώνες να έχει τέσσερις παίκτες και δυο τους ακραίους έξι. Εμείς πάνω σε αυτό όσο είχαμε καλές δυνάμεις πιέζαμε καλά τους στόπερ. Τους αναγκάζαμε να κάνουν μεγάλη πάσα, αλλά με την ποιότητα μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να περάσει πάσες στις γραμμές μας. Γενικώς στο πρώτο ημίχρονο στο τακτικό και αμυντικό κομμάτι, αλλά και επιθετικά που εμείς δεν παίζουμε κλασικό 4-2-3-1 γιατί έχουμε τους ακραίους μας σε όλο το πλάτος, βάζουμε κι εμείς παίκτες στις ζώνες για να πάει η μπάλα στον Χατζηγιοβάνη και να χτυπήσουμε από εκεί τον ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τις ίδιες δυνάμεις, ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα χωρίς μεγάλες φάσεις. Έγινε η φάση του γκολ και το δοκάρι και βάλαμε στόπερ για να γυρίσουμε σε 5-3-2 και να καλύψουμε καλύτερα τους χώρους, δεν δώσαμε μεγάλα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Στο παιχνίδι η ομάδα και σαν σύνολο και σαν λειτουργία τα πήγε αρκετά καλά.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved