ΠΑΟΚ: Ευχήθηκε σε Στοχ!

ΠΑΟΚ: Ευχήθηκε σε Στοχ!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Στοχ για τα γενέθλιά του γράφοντας ένα μεγάλο αφιέρωμα στην καριέρα του Σλοβάκου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον Μίροσλαβ Στοχ, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 30, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

O Μίροσλαβ Στοχ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1989 στη Νίτρα της Σλοβακίας. Ο Μίνο, όπως είναι το παρατσούκλι που του κόλλησε η αδερφή του, λόγω της μικροκαμωμένης σωματοδομής του, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο από τα έξι του στις Ακαδημίες της Νίτρα.

Ο νόμος στη Σλοβακία δεν επιτρέπει ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κλείσει τα 16 τους να έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες της ομάδας να περιμένουν με το ημερολόγιο στο χέρι, για το πότε ο θαυματουργός πιτσιρικάς θα βοηθήσει τους… μεγάλους.

Το ντεμπούτο ήρθε 15 μέρες μετά τα γενέθλιά του σε ένα Νίτρα – Σπάρτακ Τρνάβα. Στους Σλοβάκους δεν έμεινε πολύ, καθώς τα κατορθώματά του τον έστειλαν στην Τσέλσι και τα Τμήματα Υποδομής του αγγλικού συλλόγου.

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Κ18, του έδωσαν άμεσα προαγωγή για την πρώτη ομάδα και τον Νοέμβριο του 2008 έκανε το ντεμπούτο στην Premier League εναντίον της Άρσεναλ, σε ηλικία 19 ετών. Εκείνη τη χρονιά αγωνίστηκε σε άλλα τέσσερα παιχνίδια με τους Λονδρέζους πριν αναχωρήσει για την Ολλανδία και την Τβέντε με τη μορφή δανεισμού.

Στην Eredivisie ήρθε η εκτόξευση. 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 12 γκολ και πέντε ασίστ και πρωτάθλημα. Το όνομά του μπήκε άμεσα στα μπλοκάκια πολλών scout. Πιο αποφασισμένη αποδείχθηκε η Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι κατέβαλαν ένα ποσό της τάξης των 5,5 εκατομυρίων ευρώ και έκαναν δικό τους τον Σλοβάκο.

Ξεκίνησε δυναμικά στην Τουρκία και έπαιξε τρεις γεμάτες σεζόν έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Το 2012 προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς με ένα εκπληκτικό γκολ κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλίγκι κατέκτησε το βραβείο Φέρεντς Πούσκας, για το ωραιότερο τέρμα της σεζόν, κερδίζοντας τους Φαλκάο και Νέιμαρ.

Το καλοκαίρι του 2013 η Φενέρ αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό κι ο ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία. Απολογισμός; 10 γκολ, 12 ασίστ σε 50 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις.

Τη σεζόν 2015-16 τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου κατέληξε στη Μπούρσασπορ πριν επιστρέψει και πάλι στη Φενέρ. Σκόραρε πέντε γκολ και έφτιαξε άλλα τρία, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο κι ο κύκλος του στην Κωσνταντινούπολη είχε κλείσει.

Η Σλάβια Πράγας τού έδειξε εμπιστοσύνη και πλήρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στους Τούρκους για τον φέρει στην Τσεχία. Η πρώτη του σεζόν ήταν πολύ καλή. Όπως συνηθίζει, προσαρμόστηκε αμέσως, σκόραρε έξι γκολ και μοίρασε έξι ασίστ σε 39 παιχνίδια, για να φτάσουμε στη σεζόν 2018-19.

Ο βραχύσωμος Σλοβάκος ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της μαγικής σεζόν της Σλάβια, με την οποία πανηγύρισε το νταμπλ και έφτασε στην οκτάδα του Europa League.

Ο Στοχ είχε 14 γκολ και 13 ασίστ, όντας κομβικός για την ομάδα του. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έκαναν την κίνησή τους.

Ο Μίνο το ήθελε, ο Δικέφαλος επίσης, η Σλάβια δεν στάθηκε εμπόδιο και έτσι ο Στοχ επέστρεψε στο σπίτι του τον περασμένο Ιούνιο.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved