Φερέιρα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Φερέιρα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Αμπέλ Φερέιρα αναφέρθηκε στην παραίτηση Μπράνκο και ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ότι δέχεται εύκολα γκολ η ομάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στις θετικές ενέργειες, νομίζω ότι όταν όλοι ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε θετικά, τότε η μπάλα αντί να μπαίνει μέσα θα βγαίνει έξω. Γιατί το πρώτο σουτ που έγινε στην εστία μας ήταν γκολ. Ωστόσο θέλω να πω ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η βοήθεια των οπαδών μας ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

Για τον τρόπο που το δέχτηκε το γκολ ο ΠΑΟΚ και αν εκτιμά ότι στη διακοπή θα δουλέψει πάνω σε κάποια πράγματα στην άμυνα:

«Ναι νομίζω ότι η διακοπή θα μας βοηθήσει. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα μπήκε καλά, θεωρώ ότι θα μπορούσε να βάλει παραπάνω γκολ από ότι έβαλε και μετά θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε διαφορετικά το ματς. Και αυτό γιατί νομίζω πως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τα στοιχεία που θέλαμε. Να κόβουμε τις αντεπιθέσεις και να δημιουργούμε ευκαιρίες. Και θέλω να ξέρετε ότι πάντα δεν χρειάζεται να κατηγορούμε. Πάντα η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τον προπονητή όπως έγινε και στην πρώτη φάση που δεχτήκαμε. Γιατί πάντα αυτός είναι ο υπεύθυνος για ότι συμβαίνει. Και εννοείται ότι σε αυτές τις ημέρες θα μπορέσουμε να κάνουμε την ανάλυση που πρέπει να να διορθώσουμε πράγματα».

Για την εμφάνιση του Εσίτι και το σύστημα που θέλει να περάσει στην ομάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι εαν είχαμε περισσότερες εναλλακτικές σήμερα δεν θα τον έβαζα. Γιατί αναφέρεστε στα αβίαστα λάθη που έκανε. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι καταπονημένος. Ήταν λάθη που είχαν να κάνουν με έλλειψη φρεσκάδας και καθαρού μυαλού. Όμως είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον και που για πρώτη φορά κλήθηκε από την εθνική του. Σήμερα επίσης θεωρώ ότι ο Μίσιτς έδωσε μία καλή επιλογή στον χώρο του κέντρου. Έπαιξε καθαρά ως 8αρι και ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Σίγουρα θα προτιμούσαμε να έχουμε ποδοσφαιριστές που θα βοηθούσαν πιο πολύ δημιουργικά όπως ο Ελ Καντουρί ή ο Αουγκούστο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει αυτό το οποίο θέλω. Να δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Το μυστικό είναι η σωστή ανάλυση και η σκληρή δουλειά στην προπόνηση. Να καταλάβουμε πως δεχόμαστε γκολ. Από εκεί και πέρα να βελτιωθούμε γιατί σίγουρα μπορούμε να το κάνουμε. Θα πρέπει να πατήσουμε στα θετικά σημεία και να βελτιωθούμε στα άλλα, όπως στις αμυντικές μεταβιβάσεις. Να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να δημιουργεί αντεπιθέσεις».

Για το ότι ο ίδιος δεν είχε τον χρόνο να δουλέψει όπως θα ήθελε πριν τα πρώτα 6 επίσημα ματς και αν έχει δει τους περσινούς αγώνες του ΠΑΟΚ και κράτησε ή έχασε κάποια θετικά…

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα έχω δώσει τα εύσημα για την καταπληκτική χρονιά που έκανε ο ΠΑΟΚ. Και σίγουρα όποιος και αν ερχόταν θα είχε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Από τη στιγμή που μου αρέσουν αυτές οι προκλήσεις, είχε εδώ ψυχή και σώμα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε όλους τους τομείς όπως στην προετοιμασία, για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστική και επιθετική και να κυνηγήσουμε αυτό που όλοι θέλουμε, το πρωτάθλημα. Σήμερα αγωνίστηκαν από την αρχή οι δύο επιθετικοί μας, όμως ήμασταν άτυχοι με τον Βαρέλα. Έτσι λιγόστευσαν οι επιλογές μας και δεν μπορέσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα όπως θα θέλαμε».

Για το πως σκέφτεται να διαχειριστεί τους πολλούς ποδοσφαιριστές για ένα ματς την εβδομάδα και αν είναι ικανοποιημένος από την ποιότητα του ρόστερ:

«Οι προπονητές πάντα θέλουν καλύτερους ποδοσφαιριστές, πάντα θέλουν ενισχύσεις. Όσον αφορά το ρόστερ η ομάδα έχασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Κάνιας και ο Σάκχοφ. Έχουμε τραυματίες στο κέντρο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση δεν είναι τόσο μεγάλο το ρόστερ. Αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουμε. Μία ιστορία που θα πω, ρώτησα τον προπονητή της Άντερλεχτ πως μπορούνε να συνεχίσουν οι ποδοσφαιριστές να διεκδικούν τα πάντα όταν τα έχουν κατακτήσει. Μου έδειξε το καπέλο του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και που είπε ότι πρέπει να το πετάξουμε. Να το ξεχάσει και να προσπαθήσει στο διπλάσιο. Οπότε πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε πέρυσι. Να δώσουμε ακόμα περισσότερη δύναμη και προσπάθεια για να το επαναλάβουμε».

Αν έχει να κάνει σχόλιο με την παραίτηση του Μπράνκο:

«Είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά όσο είμαι προπονητής η ευθύνη είναι δικιά μου».

Για το αν θα δουλέψει σε κάποια πράγματα, κυρίως στη φυσική κατάσταση, στη διακοπή:

«Το μεγαλύτερό μου όνειρο ήταν να μπούμε στους ομίλους του Champions League με τον ΠΑΟΚ. Και όσο θα είμαι εδώ αυτό θα είναι ο μεγαλύτερός μου στόχος, όσον αφορά την Ευρώπη. Και ήταν ένας από τους λόγους που δέχθηκα να αναλάβω την πρόκληση. Και θα τα καταφέρουμε. Όσον αφορά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, είχαμε μία δύσκολη δυάδα αγώνων με τον Άγιαξ. Δημιουργήσαμε προσδοκίες. Σε τέτοια παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές κάνουν υπερβάσεις σε όλους τους τομείς. Και μετά είχαμε τη Σλόβαν. Και αυτό ήταν μία μεγάλη πρόκληση, γιατί ήμασταν καλύτερη ομάδα και είχαμε μεγάλη απογοήτευση γιατί θα μπορούσαμε να περάσουμε. Είναι κάτι που θα μας στοιχειώνει για πολύ καιρό. Πάντα θα πρέπει να έχουμε κίνητρο για νέες επιτυχίες. Ότι πετύχαμε ήταν ιστορικά, σημαντικά, θα μείνουν για πάντα στις σελίδες της ιστορίας αυτό το οποίο πέτυχαν. Αλλά φέτος ξεκινάμε όλοι από το μηδέν. Πρέπει να γράψουμε τη δική μας ιστορία και πάλι. Όλοι μαζί, το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες, η διοίκηση και ο κόσμος».

 

 

 



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved