Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός 2-1: Έχασε το ματς, κέρδισε περισσότερα (photos)

Γαλατάσαραϊ-Παναθηναϊκός 2-1: Έχασε το ματς, κέρδισε περισσότερα (photos)

Η Γαλατάσαραϊ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό σε φιλικό στην Πόλη, με τους «πράσινους» να έχουν, ωστόσο, πολύ καλή εικόνα κόντρα σε ομάδα επιπέδου Champions League.

Ένας Παναθηναϊκός που έβγαλε πολύ καλά στοιχεία και έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ειδικότερα στο κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας και της προσπάθειας για δημιουργία τόσο από το πλάι όσο και με κάθετο ποδόσφαιρο, «πλήρωσε» την ολιγωρία του σε δυο στιγμές στο κέντρο της άμυνας και μοιραία ηττήθηκε 2-1 από την ανώτερη, ποιοτικά και σε επίπεδο ετοιμότητας, Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε για ακόμα μια φορά καλή εικόνα απέναντι σε πολύ δυνατό αντίπαλο και έδειξε πως βαδίζει στον σωστό δρόμο. Ο Μπουγιούκ και ο Ντονκ πέτυχαν τα γκολ των Τούρκων, ο νεαρός Κονάν αυτό του «τριφυλλιού».

Σταθερό το 4-3-3, πρόβλημα στα… ψηλά

Ο Γιώργος Δώνης, που δεν είχε στη διάθεσή του Κουρμπέλη, Μολό και Μπουζούκη, παρέταξε και πάλι με 4-3-3 τον Παναθηναϊκό. Ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια και οι Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. «Εξάρι» ο Χρήστος Δώνης με τους Ζαχίντ και Κολοβό δίπλα του ενώ στο αριστερό άκρο ήταν ο Χατζηγιοβάνης και στο δεξί ο Χατζηθεοδωρίδης με τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός φάνηκε πως ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος και γενικότερα πως έχει βρει τον τρόπο λειτουργίας που θέλει ο Γιώργος Δώνης από τους παίκτες του. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν σε ροή αγώνα από τη Γαλατάσαραϊ, προσπάθησαν να «χτίσουν» επιθέσεις είτε από τα πλάγια, είτε με το κάθετο παιχνίδι του Ζαχίντ, ωστόσο, αυτή τη φορά το πρόβλημα εντοπίστηκε στο κέντρο της άμυνας στις στατικές φάσεις.

Σε μια από αυτές μόλις στο 10’ ο Μπουγιούκ μετά από κόντρες, με τη μπάλα να μένει μέσα στη μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού, επωφελήθηκε και «σκότωσε» τον Διούδη. Το 1-0 των Τούρκων φάνηκε λίγο να επηρεάζει τους «πράσινους» που είδαν τον Ντουρμάζ να έχει δοκάρι από προσπάθεια που έκανε από πλάγια δεξιά. Σταδιακά το «τριφύλλι» ισορρόπησε και πάλι, έφτασε με προϋποθέσεις στην περιοχή των Τούρκων, όμως, δεν κατάφερε να φτιάξει επικίνδυνη κατάσταση και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Καλή εικόνα και… Κόναν

Με μοναδική αλλαγή αυτή του τερματοφύλακα, με τον Κότσαρη να μπαίνει αντί του Διούδη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και σταδιακά πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι «πράσινοι» ήταν αρκετά καλοί και στην κυκλοφορία και στη δημιουργία, δεν δέχονταν εύκολα επιθέσεις και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν βρει το γκολ. Ειδικότερα στη φάση με τον Μακέντα στο 47’ όταν έδιωξε το πλασέ του δύσκολα ο Κουτσούκ αλλά και σε άλλες περιπτώσεις με τους Κολοβό και Χατζηθεοδωρίδη.

Όπως συνέβη, όμως, στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας. Στο 61’ σε σέντρα από αριστερά, ο Ντονκ ήταν αφύλακτος στη μικρή περιοχή και «εκτέλεσε» τον Κότσαρη με κεφαλιά – ψαράκι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μακέντα «χάζεψε» τους Τούρκους αμυντικούς αλλά και πάλι του είπε «όχι» ο Κουτσούκ. Ο Δώνης σταδιακά, χωρίς να αλλάξει διάταξη και τακτική έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, με τους νεαρούς να δείχνουν ορεξάτοι και να βγάζουν καλή εικόνα στο τελευταίο 20λεπτο. Με Εμμανουηλίδη και Βέργο να συνδυάζονται στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έγινε επικίνδυνος, αλλά το γκολ τελικά το έβαλε… ο Κόναν! Σε αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, ο Βέργος από δεξιά σέντραρε και με κεφαλιά ο νεαρός φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1. Ο Παναθηναϊκός κρατά τα θετικά από το φιλικό αυτό και θα επιστρέψει σε μια εβδομάδα στην Πόλη, για ένα αντίστοιχο φιλικό με τη Μπεσίκτας.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (73’ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (59’ Νούνες), Πούγγουρας (76’ Μαυρομμάτης), Ινσούα (80’ Ζαγαρίτης), Δώνης (81’ Θεοχάρης), Ζαχίντ (73’ Αλεξανδρόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (73’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (61’ Καμπετσής), Κολοβός (81’ Κονάν), Μακέντα (73’ Μακέντα)



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved