Μπέρσχοτ-Παναθηναϊκός 2-1: Πλήρωσε απειρία και λάθη (photos)

Μπέρσχοτ-Παναθηναϊκός 2-1: Πλήρωσε απειρία και λάθη (photos)

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας ηττήθηκε 2-1 από τη βελγική Μπέρσχτο στην Αμβέρσα – Το γκολ ο Βέργος, ανεπίσημο ντεμπούτο για Κολοβό και Κόναν.

Με αρκετά νέα πρόσωπα, πολλά παιδιά από την ακαδημία του και αρκετές δοκιμές από πλευράς Γιώργου Δώνη ο Παναθηναϊκός ήταν λογικό να μην έχει την ίδια καλή εικόνα με το φιλικό κόντρα στη Φέγενορντ. Η απειρία των περισσότερων που έπαιξαν στην πρώτη ώρα αγώνα αλλά και κάποια λάθη που έγιναν στη συνέχεια, έφεραν την ήττα 2-1 από την Μπέρσχοτ για τους «πράσινους» στην Αμβέρσα. Ο Έλληνας τεχνικός, βέβαια, έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και σίγουρα είδε πράγματα που θα του είναι χρήσιμα για τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Οι «πράσινοι» κρατούν, πάντως, το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του Νίκου Βέργου αλλά και την πρώτη παρουσία με τη φανέλα της ομάδας των Δημήτρη Κολοβού και Κόναν, αλλά και των νεαρών Βαγιανίδη και Χριστογεώργου. Το επόμενο φιλικό, άλλωστε, είναι και το πιο δυνατό. Ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα (22/07) θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, σε ένα ματς όπου δεδομένα θα δούμε μια ενδεκάδα που θα είναι περισσότερο «κοντά» σε αυτό που έχει στο μυαλό του για τη νέα σεζόν ο Δώνης και λιγότερες δοκιμές…

Με 4-3-3 και… Νέους!

Για ακόμα μια φορά, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3. Αυτή τη φορά, όμως, με πολλά νέα πρόσωπα και νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κότσαρης με τους Αποστολάκη, Θεοχάρη, Μαυρομμάτη και Ζαγαρίτη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Αλεξανδρόπουλος αμυντικό χαφ και οι Αθανασακόπουλος, Σερπέζης εσωτερικοί χαφ. Στα «φτερά» οι Εμμανουηλίδης και Καμπετσής, με τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Εννέα στους έντεκα ποδοσφαιριστές, δηλαδή, πλην Βέργου και Καμπετσή, ήταν… προϊόντα της ακαδημίας του Παναθηναϊκού ενώ αρκετοί από αυτούς τους εννέα μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στην ομάδα Νέων του «τριφυλλιού». Έτσι, ο Δώνης έμπρακτα απέδειξε πως στη διάρκεια της προετοιμασίας τεστάρει και δοκιμάζει αυτά τα παιδιά για το επόμενο επίπεδο, αυτό της πρώτης ομάδας, δίνοντάς τους αρκετό χρόνο σε ένα φιλικό.

Έλειπε η «συνοχή»

Με μια τέτοια «πειραματική» ενδεκάδα, ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός να μην έχει συνοχή. Παρότι αρκετοί από τους παίκτες έχουν παίξει μαζί στην Κ19 του «τριφυλλιού», συνολικά η ενδεκάδα αυτή δεν είχε ομοιογένεια. Αυτό ήταν εμφανές στις κινήσεις των «πράσινων» και στα αρκετά λάθη και τη νευρικότητα που έβγαλε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Αν προσθέσει κανείς και την απειρία των περισσότερων παιδιών καταλαβαίνει και την εικόνα που είχε η ομάδα.

Παρόλα αυτά οι Βέλγοι δεν είχαν τόσο μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μισάωρο. Στο 31 όμως ο Σεντ Λουί είχε δοκάρι σε δυνατό σουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό κατάφερε να νικήσει τον Κότσαρη στο τετ-α-τετ. Έτσι η Μπέρσχοτ πήρε προβάδισμα 1-0 και το διατήρησε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αμβέρσας.

Ισοφάριση, αλλαγή ενδεκάδας και… 2-1

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλύτερος με το ξεκίνημα. Στο 54’ μια εξαιρετική κάθετη του Θεοχάρη έφερε τον Βέργο σε καλή θέση στην περιοχή, αυτός ανατράπηκε κι ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι. Ο Βέργος ανέλαβε και την εκτέλεση, για να ισοφαρίσει 1-1 για τον Παναθηναϊκό που έδειξε διάθεση να παλέψει το παιχνίδι. Την ίδια διάθεση φαίνεται πως είχε και ο Γιώργος Δώνης που στο 61’ άλλαξε όλη την ομάδα και έβαλε ουσιαστικά τους περισσότερους «βασικούς», πλην Γιόχανσον και Μακέντα που δεν έπαιξαν, στο ματς.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο μισάωρο ήταν ξανά σε 4-3-3 με τον Χριστογιώργο κάτω από τα δοκάρια. Οι Βαγιανίδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, με τον Κουρμπέλη σε ρόλο «εξαριού». Εσωτερικοί μέσοι οι Δώνης και Μπουζούκης, με τους Κολοβό και Χατζηγιοβάνη στα… φτερά πίσω από τον Κόναν που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Τα σχέδια για ανατροπή, πάντως, γρήγορα μπήκαν στην… άκρη αφού ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ. Ένα λάθος στη μεσαία γραμμή έφερε την αντεπίθεση των Βέλγων στο 68’ και το 2-1 από τον Φεσού που έδωσε ξανά προβάδισμα στην Μπέρσχοτ. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει αρκετά με τον Παναθηναϊκό να μην απειλεί και τους Βέλγους να διατηρούν εύκολα το προβάδισμά τους. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε, με τους «πράσινους» πλέον  να στρέφονται στο φιλικό με τον Άγιαξ τη Δευτέρα (22/07).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης (61’ Χριστογιώργος), Αποστολάκης (61’ Βαγιανίδης), Ζαγαρίτης (61’ Ινσούα), Θεοχάρης (61’ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (61’ Κολοβέτσιος), Αλεξανδρόπουλος (61’ Κουρμπέλης), Αθανασακόπουλος (61’ Δώνης), Σερπέζης (61’ Μπουζούκης), Εμμανουηλίδης (61’ Κολοβός), Καμπετσής (61’ Χατζηγιοβάνης), Βέργος (61’ Κόναν)

Μπέρσχοτ: Πρισινένκο, Σεντ Λουί, Χολτσχάουερ, Μας, Πλακά, Μπρόνιο, Ρέντα, Βανχάμελ, Λεγιόβι, Σέγκερς, Βογκορόφσκι

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση Μπέρσχοτ - Παναθηναϊκός



Παναθηναϊκός AKTOR: Το ΟΑΚΑ άφησε με ανοιχτό το στόμα τον Ντόντσιτς!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το ΟΑΚΑ άφησε με ανοιχτό το στόμα τον Ντόντσιτς!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved