Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: Τριφυλλάρα με λαμπρό μέλλον! (photos)

Φέγενορντ – Παναθηναϊκός 0-3: Τριφυλλάρα με λαμπρό μέλλον! (photos)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τη Φέγενορντ μέσα στο «Ντε Κάιπ» στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας για φέτος! Μακέντα, Μπουζούκης και Βέργος τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη «φώναξε» πως το μέλλον του ανήκει. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί κόντρα στη Φέγενορντ, επικράτησαν 3-0 και έβγαλαν πάρα πολλά και καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, μόλις στην 3η ημέρα της παρουσίας τους στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Η συνοχή των γραμμών, η καλή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση σε συνθήκες «κόντρας» αλλά και η αποτελεσματικότητα μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, ήταν τα στοιχεία που έφεραν τη νίκη για τους «πράσινους».

Οι Φεντερίκο Μακέντα, Γιάννης Μπουζούκης και Νίκος Βέργος πέτυχαν τα γκολ σε ένα ματς που σίγουρα σαν αποτέλεσμα προκαλεί μεγάλη εντύπωση, πλην όμως είναι ακόμα αρχή για να βγάλει κανένας ασφαλέστερα συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως έχει μέλλον, τόσο γιατί έβγαλε μια πολύ καλή εικόνα πριν καλά-καλά αρχίσει η προετοιμασία και μπουν στο ρόστερ οι μεταγραφές που έρχονται (Κολοβός, Ζαχίντ, στόπερ, χαφ κλπ.) όσο και γιατί αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο πολλά από τα νέα παιδιά που «ανέβηκαν» στην πρώτη ομάδα και λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία, δείχνοντας κι αυτά καλά δείγματα γραφής. Δεδομένα ο Παναθηναϊκός μετά το επιτυχημένο πρώτο τεστ, έχει λόγους για να… αισιοδοξεί.

Με 4-3-3 και συνοχή!

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-3-3 για να παρατάξει τον Παναθηναϊκό σε αυτό το πρώτο φιλικό, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Γιόχανσον, αριστερά ο Ινσούα και οι Πούγγουρας και Κολοβέτσιος το δίδυμο στα στόπερ. Στην τριάδα των χαφ οι Κουρμπέλης και Δώνης είχαν ανασταλτικό ρόλο και ο Μπουζούκης δημιουργικό, ενώ στα «φτερά» της επίθεσης ήταν δεξιά ο Χατζηθεοδωρίδης και αριστερά ο Χατζηγιοβάνης με τον Μακέντα να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Με τις γραμμές του να είναι κοντά, ο Παναθηναϊκός με αυτό το σχήμα κατάφερε να μην απειλείται συχνά, να έχει καλύτερη κυκλοφορία και να παρουσιάζει μια εικόνα «δεμένης» ομάδας παρότι βρίσκεται μόλις στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έπαιξαν με ποδοσφαιριστές που όλη την περασμένη χρονιά αγωνίζονταν μαζί και είχαν ομοιογένεια και αυτοματισμούς.

Εξαιρετικός στην «κόντρα» και διπλό «χτύπημα»

Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός δεν θα πήγαινε σε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, χωρίς όμως να είναι φοβικός. Όποτε έβρισκε την ευκαιρία προσπαθούσε να βγει στους χώρους που άφηνε η Φέγενορντ, και μόλις στο 5’ χτύπησε για πρώτη φορά στο ματς. Μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη από δεξιά προς τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι, ο Χατζηγιοβάνης έστρωσε στον επερχόμενο Μακέντα που άνοιξε το σκορ και έδωσε την ευκαιρία στους περισσότερους από 150 οπαδούς του Παναθηναϊκού να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στο ματς.

Η Φέγενορντ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τόσο στα επικίνδυνα διαγώνια σουτ όσο και στις κεφαλιές από στημένες φάσεις, ο Διούδης είχε τις απαντήσεις. Οι Ολλανδοί είχαν και ένα δοκάρι, όμως, ο Παναθηναϊκός και πάλι κλέβοντας μπάλα ψηλά βρήκε τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 22’ ο κορυφαίος του γηπέδου Χατζηθεοδωρίδης κατάφερε να κλέψει, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» στον Χατζηγιοβάνη κι αυτός με διαγώνιο πλασέ δεν νίκησε τον τερματοφύλακα. Στην επαναφορά, όμως, ο Μπουζούκης ήταν εκεί και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2. Ένα αποτέλεσμα που «σφράγισε» τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Τόπο στα νιάτα!

Το δεύτερο ημίχρονο, και με το 0-2 «προίκα» από το πρώτο, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει πρόσωπα και πράγματα ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός προοδευτικά άλλαξε όλη την ενδεκάδα και αγωνίστηκαν πάρα πολλά παιδιά από την ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού, αλλά και παιδιά που από πέρσι είχαν πάρει ευκαιρίες και φέτος ίσως κληθούν να δώσουν περισσότερα. Ήταν λογικό σε αυτό το διάστημα να κυριαρχήσει η Φέγενορντ, που έκανε λιγότερες αλλαγές και μάλιστα πιο καθυστερημένα, όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν», είτε με επεμβάσεις του Κότσαρη, είτε με καλές τοποθετήσεις των αμυντικών.

Σε μια από τις ευκαιρίες που είχε ο Παναθηναϊκός για αντεπίθεση, στο 72’, ο Εμμανουηλίδης εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του. Από βαθιά μπαλιά του Μαυρομμάτη έφυγε στον χώρο, μπήκε στην περιοχή και παρότι καθυστέρηση να κάνει την τελική προσπάθεια (σέντρα-σουτ) το γκολ ήρθε. Ο Νίκος Βέργος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 του Παναθηναϊκού που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, μάλιστα, βρήκε τους «πράσινους» να παίζουν με εννέα παιδιά από την ακαδημία τους αφού στο χορτάρι εκείνη την ώρα ήταν οι Κότσαρης, Θεοχάρης, Μαυρομάτης, Αποστολάκης, Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Εμμανουηλίδης και Σερπέζης μαζί με τους Καμπετσή και Βέργο!

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (46’ Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (62’ Μαυρομάτης), Πούγγουρας (75’ Αποστολάκης), Ινσούα (75’ Ζαγαρίτης), Δώνης (63’ Αθανασακόπουλος), Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης (46’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (62’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης (63’ Σερπέζης), Μακέντα (46’ Βέργος)



Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved