Ματίγια: «Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά μας»

Ματίγια: «Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά μας»

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε για την περσινή πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, αλλά και για τους φετινούς στόχους του Άρη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ:

Σχετικά με τις εντυπώσεις από την προετοιμασία: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλή για μένα η προετοιμασία, αλλά και για την ομάδα μου. Είναι δύσκολες μέρες για όλους μας. Σκληρές προπονήσεις, τόσο στη φυσική κατάσταση όσο και στο τακτικό κομμάτι. Προετοιμαζόμαστε σκληρά κυρίως για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, αλλά είναι σημαντικό να μπουν και τα νέα παιδιά, για να προχωρήσει το χτίσιμο».

Περιμένεις καλύτερα πράγματα από σένα σε αυτή την 2η σου χρονιά; «Δεν μπορώ να απαντήσω τη δεδομένη χρονική στιγμή σε αυτό. Η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ καλή για μένα και την ομάδα, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, πήραμε και το εισιτήριο για το Europa League. Φέτος μπορεί να είναι ένας καλύτερος χρόνος, αν μπούμε στους ομίλους και τερματίσουμε ψηλότερα από την προηγούμενη σεζόν. Αλλά ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και πρώτα βέβαια τα προκριματικά. Είναι σημαντικά πολύ τα δύο ματς με την ΑΕΛ. Η ομάδα θα είναι έτοιμη για τους αγώνες αυτούς».

Νιώθεις καλύτερα από την περσινή σεζόν; Εχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, απ΄ ότι τέτοια εποχή πέρσι; «Ναι, όταν ήρθα φυσιολογικά ήμουν φοβισμένος με τα πόδια μου, τις δυνάμεις μου, αλλά τώρα έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, από τη στιγμή που έπαιξα 25-30 ματς. Πλέον είμαι καλύτερος παίκτης απ΄ όταν ήρθα στον Άρη».

Αισθάνεσαι ότι στον Άρη είχες την ευκαιρία για μία επανεκκίνηση στην καριέρα σου; «Πιστεύω πως πλέον είμαι πολύ κοντά στο καλό εκείνο επίπεδο που ήμουν πριν έρθουν οι τραυματισμοί».

Είσαι εξαιρετικός στα χτυπήματα φάουλ. Πιστεύεις ότι το γκολ κόντρα στην Λαμία ήταν το πλέον καθοριστικό για τη συνέχεια της χρονιάς; «Ναι, ήταν ένα σημαντικό ματς για εμάς. Έπρεπε να το κερδίσουμε. Σε αυτόν τον αγώνα με τη νίκη αυτή η ομάδα άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει τον καλό της εαυτό, απέκτησε αυτοπεποίθηση, έπαιξε καλύτερα, ο κόσμος ήταν πιο ήρεμος».

Ήρθες με τον Πάκο Ερέρα, αλλά τα καλά σου ματς έγιναν με τον Σάββα Παντελίδη. Πλέον δεν έχεις τον Μανώλη Σιώπη, πως περιμένεις τον Λούκας Σάσα; «Όταν έπαιζα με τον Πάκο Ερέρα ήταν η αρχή της σεζόν. Όταν ήρθε ο Σάββας Παντελίδης ήμουν καλύτερος απ΄ ότι στην αρχή της χρονιάς. Με τον Σιώπη είχαμε καλή χημεία, ήταν περισσότερο αφοσιωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα. Είμαι διαφορετικός μέσος από τον Μανώλη, πιο τεχνικός, πιο επιθετικός. Ο συνδυασμός ο δικός μας ήταν πολύ καλός και λειτούργησε».

Αισθάνθηκες την βελτίωση στη φυσική σου κατάσταση με την έλευση του Σάββα Παντελίδη; «Όταν ήρθε ο κόουτς, υπήρξε συνεχής άνοδος, στην αυτοπεποίθηση, στην φυσική κατάσταση, στην νοοτροπία. Πηγαίναμε συνεχώς καλύτερα».

Πέρσι η ομάδα είχε καλύτερα αποτελέσματα στα φιλικά ματς προετοιμασίας, συγκριτικά με φέτος... «Παίξαμε δύσκολα ματς. Η Φορτούνα είχε περισσότερες προπονήσεις από εμάς. Παίξαμε και σε ένα κακό γήπεδο. Με την Γάνδη δεν έχω εικόνα γιατί ήμουν τραυματίας, αλλά αυτό άκουσα από τους συμπαίκτες μου, πως υπήρχαν ομοιότητες. Το πιο σημαντικό για εμάς δεν είναι τα φιλικά ματς, αλλά τα επίσημα. Επίσης, τα φιλικά απέναντι στην PSV και στον Ατρόμητο είναι σημαντικά, γιατί ακολουθεί το ματς στην έδρα μας για την Ευρώπη στις 25 Ιουλίου».

Νιώθεις καλύτερα παίζοντας σε σχηματισμό 4-2-3-1, ως ένας εκ των δύο στη μεσαία γραμμή ή ως εσωτερικός μέσος σε σχηματισμό 4-3-3; «Στην καριέρα μου έπαιξα περισσότερο 4-3-3, γιατί είναι συνηθισμένο στην Ισπανία. Εδώ παίζουμε από πέρσι 4-2-3-1. Το να παίζεις το σύστημα με δύο μέσους, θα πρέπει να κοιτάω και λίγο περισσότερο την άμυνα, αν και είμαι πιο επιθετικογενής. Αλλά με τους παίκτες που έχουμε πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε και τα δύο συστήματα. Στο 4-3-3 οι εσωτερικοί μέσοι βοηθούν περισσότερο τους επιθετικούς και έχουν λιγότερες υποχρεώσεις στο αμυντικό σκέλος, αντίθετα με το 4-2-3-1 στο οποίο οι μέσοι πρέπει να βοηθούν την τετράδα στην άμυνα».

Βελτιώθηκες αρκετά αμυντικά πέρσι, για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στο σύστημα αυτό; «Ναι ισχύει. Νομίζω πως με τους παίκτες που έχουμε, τον Μπάσα και τον Σάσα που ήρθε τώρα, αλλά και τον Ντουάρτε μπορούμε να παίξουμε και τα δύο συστήματα. Οι δύο πρώτοι πιο αμυντικά, εγώ με τον Ντουάρτε πιο επιθετικά. Επίσης σε πιο επιθετικό σύστημα μπορούν να παίξουν ο Τόνσο και ο Μαρτίνες».

Τι γνωρίζεις για την ευρωπαϊκή αντίπαλο του Άρη, ΑΕΛ Λεμεσού; «Λίγα πράγματα είναι η αλήθεια. Έχω έναν παλιό μου συμπαίκτη στην κυπριακή ομάδα, με τον οποίο παίζαμε μαζί στην Ταραγόνα. Μιλήσαμε για λίγο. Εχει αρκετούς Ισπανούς η συγκεκριμένη ομάδα, τρεις ή τέσσερις νομίζω».

Έχεις σκεφτεί από τώρα το ενδεχόμενο να ανανεώσεις και για άλλα χρόνια το συμβόλαιό σου που λήγει το επόμενο καλοκαίρι; «Φυσικά και το σκέφτομαι, είμαι πολύ χαρούμενος στην Ελλάδα και τον Άρη. Είναι σημαντικό για μένα που νιώθουν το ίδιο η σύντροφός μου και η κόρη της. Είναι χαρούμενες για μένα και την δουλειά μου. Νιώθω χαρούμενος με τον σύλλογο, τον κόσμο, γενικά με όλους. Και φυσικά η ζωή στη Θεσσαλονίκη έχει πολλές ομοιότητες με την Ισπανία. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παίξω αρκετά ακόμα χρόνια».

Ο πανηγυρισμός σου που σχηματίζεις μία καρδιά σε ποιον είναι αφιερωμένος; «Στην σύντροφό μου και την κόρη μας».

Νιώθεις ότι ο κόουτς ποντάρει περισσότερα φέτος σε σένα συγκριτικά με πέρσι; Επειδή τον βλέπουμε να έχει πολλά τετ-α-τετ μαζί σου κατά την διάρκεια των προπονήσεων... «Για τους προπονητές είναι σημαντικό πάντα να μιλούν με τους παίκτες και να τους εξηγούν συγκεκριμένα πράγματα. Για μένα επίσης είναι σημαντικό ως ποδοσφαιριστής, να έχω την επαφή αυτή με τον προπονητή, μου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό πολύ να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των μελών της ομάδας».

Πως περιμένεις το νέο πρωτάθλημα, με 14 ομάδες και play offs στη συνέχεια; «Θα είναι διαφορετικό φέτος, όμως ελπίζω πως με αυτή την ομάδα και ίσως κάποιες άλλες προσθήκες που θα γίνουν να κάνουμε καλή δουλειά και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αρχικά μας ενδιαφέρει η Ευρώπη και όσον αφορά το πρωτάθλημα να τερματίσουμε ψηλότερα από πέρσι».



Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved