Χιμένεθ: «Να αποκτήσει το δικό του στυλ ο Αστέρας» (photos+video)

Χιμένεθ: «Να αποκτήσει το δικό του στυλ ο Αστέρας» (photos+video)

Οι πρώτες δηλώσεις του Μπόρχα Χιμένεθ ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης

Στην Τρίπολη επέστρεψε ο Μπόρχα Χιμένεθ για να πιάσει δουλειά στον Αστέρα και η ομάδα τον καλωσόρισε επίσημα. Ο πρόεδρος των Αρκάδων Γιώργος Μποροβήλος παρουσίασε τον Ισπανό τεχνικό, τονίζοντας ότι στο πρόσωπο του ο Αστέρας κοιτάζει το μέλλον του! Ακολούθως ο Χιμένεθ έδωσε το στίγμα του για την ομάδα που θέλει.

Το καλωσόρισμα του Μποροβήλου στον Χιμένεθ: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση της ομάδας στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή. Οπως γνωρίζεται ο Αστέρας είναι για 12 συναπτά χρόνια στη Super League και πάμε αισίως για τη 13η μας χρονιά. Η μοναδική ομάδα της Πελοποννήσου που το έχει καταφέρει αυτό. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και κοιτάζει ψηλά και όλα αυτά τα χρόνια έχει κατορθώσει να έχει σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων η συμμετοχή σ' έναν τελικό Κυπέλλου, 4 ημιτελικούς και 5 έξοδοι στην Ευρώπη, οι δύο από αυτές σε ομίλους του Europa League. Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα είμαστε εδώ να μιλήσουμε για το μέλλον.

Στηριζόμενος σε όσα έχει καταφέρει ως τώρα κοιτάζει στο φεγγάρι κι αν δεν κατορθώσει να φτάσει σ' αυτό να φτάσει στ' αστέρια. Για το νέο ξεκίνημα της ομάδας μας επιλέξαμε έναν προπονητή ο οποίος έχει τις καλύτερες των συστάσεων. Είναι ο νεαρότερος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόλις 34 ετών, με εξαιρετικό βιογραφικό και μεγάλες επιτυχίες. Αυτός είναι ο Μπόρχα Χιμένεθ, τον οποίο καλωσορίζουμε σήμερα στην οικογένεια του Αστέρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σκληρό άθλημα. Για να δώσεις απαντήσεις πρέπει να πας καλά στο χορτάρι. Είμαστε απολύτων βέβαιοι ότι ο νέος μας προπονητής με την όρεξη που έρχεται, το κέφι με το οποίο έκανε αποδεκτή την πρότασή μας να έρθει στην Ελλάδα, μια αποδοχή που είναι ιδιαίτερα τιμητική για μας ότι μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον μας με αρκετή σιγουριά.

Η σημερινή μέρα δεν είναι για να μιλήσω εγώ. Εγώ πρέπει να κάνω ένα καλωσόρισμα και στη συνέχεια να τον ρωτήσετε εσείς ότι θέλετε. Επιτρέψτε μου να τον καλωσορίσω και τυπικά και να του ευχηθώ τα καλύτερα στην ομάδα μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μπόρχα Χιμένεθ, ο οποίος μίλησε για τη συμφωνία του με τον Αστέρα και τους στόχους.

«Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποδοχή και ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να είμαι σε θέση να μάθω ελληνικά και να απαντάω στις ερωτήσεις σας στα ελληνικά. Για μένα ο Αστέρας είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Προέρχομαι από μια σημαντική επιτυχία με την προηγούμενη ομάδα μου, την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Ελπίζω να συνεχίσω κι εδώ στον ίδιο δρόμο. Ο Αστέρας έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου κι αυτό είναι τιμητικό για μένα. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε τεράστια όρεξη για δουλειά. Δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε τη δουλειά στην ομάδα προκειμένου να δώσουμε στην ομάδα τα στοιχεία που θέλουμε και να πορευτούμε μαζί στη συνέχεια της χρονιάς», ανέφερε αρχικά.

Για το τι γνωρίζει ως τώρα από την ομάδα: «Από τη στιγμή που υπέγραψα στην ομάδα παρακολούθησα τους αγώνες του Αστέρα της χρονιάς που μόλις έφυγε και το ρόστερ της. Γνωρίζω και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και τους Ισπανούς αλλά δεν θέλω να κάνω κάποιο διαχωρισμό εθνικοτήτων. Για εμένα όλοι οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στην οικογένεια του Αστέρα».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ: «Είχα την ευκαιρία να δω όλες τις προπονήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα χάρη στη βοήθεια των αναλυτών που μου έστειλαν τις προπονήσεις. Θα ξεκινήσουμε σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή για να δούμε αν χρειαζόμαστε και που επιπλέον ενίσχυση. Δεν θα το κάνουμε όμως με βιασύνη».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος: «Γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο στην αρχή. Ο στόχος μας είναι να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι γιατί σκοπός μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξάρτητα του ποιος είναι ο αντίπαλος».

Πέρυσι το δύσκολο ξεκίνημα κόστισε στον Αστέρα βαθμολογικά και ψυχολογικά. Πως θα προσπαθήσει ο ίδιος να μην συμβεί κάτι αντίστοιχο;

«Θα προσπαθήσουμε στο πέρυσι. Θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια μας από την αρχή όσο πιο δυνατά γίνεται. Είναι 26 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, δεν θα επικεντρωθούμε στο αποτέλεσμα των πρώτων 5 αγώνων. Ο σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε και τα 26 παιχνίδια με τη δέουσα σοβαρότητα».

Στην Ισπανία μετά την επιτυχία με τη Μιράντες έγινε "λαϊκός" ήρωας. Ελπίζει σε κάτι παρόμοιο στην Τρίπολη και ποιο είναι το μήνυμά του στον κόσμο του Αστέρα;

«Μακάρι να γίνει κάτι παρόμοιο. Στη Μιράντες πράγματι η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη. Θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε κάτι ανάλογο. Πέρυσι κερδίσαμε το Κύπελλο της Segunda Division και ανεβήκαμε κατηγορία. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και με πολλή δουλειά για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για τη φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο και ποιο είναι το όνειρό του για τον νέο Αστέρα: «Θεωρώ ότι σε όποια χώρα και να παίζεται το ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ταμπέλες. Για παράδειγμα στην Ισπανία παίζουν επιθετικά ενώ στην Ελλάδα όχι τόσο. Σκοπός μας είναι η ομάδα μας να έχει ομάδα το δικό της στυλ παιχνιδιού και αντίπαλοί μας να ξέρουν ότι αυτό είναι το σήμα κατατεθέν μας. Θέλουμε να έχουμε καλή σχέση με τη μπάλα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θέλουμε να προσπαθήσουμε να παράγουμε ένα θεαματικό και συνάμα αποτελεσματικό ποδόσφαιρο».

ΠΗΓΗ: arcadiasports.gr

Η παρουσίαση του Borja Jiménez από τον ΑΣΤΕΡΑ



Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved