Τσίπρας: «Ο Βοτανικός είναι ένα καλό σχέδιο»

Τσίπρας: «Ο Βοτανικός είναι ένα καλό σχέδιο»

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προοπτική κατασκευής γηπέδου για τον Παναθηναϊκό στον Βοτανικό.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 24 Radio» μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού και την πιθανότητα αυτό να γίνει στον Βοτανικό. Όπως ανέφερε, η προοπτική αυτή είναι ένα καλό σχέδιο που μπορεί να υλοποιηθεί. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε συζητήσει το θέμα του «Athens Alive» με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τον οποίο ανέφερε πως «πονάει» και αγαπάει τον Παναθηναϊκό.

«Τώρα πιάνουμε μια πονεμένη ιστορία για τον Παναθηναϊκό», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για το γηπεδικό ζήτημα των «πράσινων». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η στάση και η θέση μου ως πρωθυπουργός ήταν να βοηθήσω όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο, αλλά μιλάμε για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό για να αποκτήσουν γήπεδο. Η ΑΕΚ προχώρησε, ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλό δρόμο με τη νέα Τούμπα».

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε: «Με τον Παναθηναϊκό έκανα ιδιαίτερες προσπάθειες απέναντι στον Ερασιτέχνη και απέναντι στην ΠΑΕ, είμαι αυτός που τους κάλεσα να βρεθεί μια λύση πριν δυο χρόνια, όταν είδα πως δεν ενδιαφέρονται για τον Βοτανικό. Είναι ένα έτοιμο πρότζεκτ, αλλά με μειωμένα τα τετραγωνικά του εμπορικού κέντρου. Το γήπεδο όμως μπορεί να γίνει, είτε 30.000 είτε 35.000 θέσεων. Για αυτό επανάφερα το θέμα για το Γουδή. Απευθύνθηκαν στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Ο κύριος Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρεται για την πολιτική. Είχε υποτίθεται εχθρό τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, τώρα έγιναν ξανά φίλοι. «Τσουλάει» την ομάδα χωρίς ενδιαφέρον, για εμένα αυτό είναι ένας αργός θάνατος για τον Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τότε, που δεν είναι στην ίδια γραμμή, «πονάει» και αγαπάει τον Παναθηναϊκό, είχε το σχέδιο για το Athens Alive και τον φώναξαν να μιλήσουμε. Ήταν ένα asset για το ΟΑΚΑ που ήταν καλό, όμως, ήταν ένα μεγάλο σχέδιο, με γραφειοκρατικές διαδικασίες που παίρνουν χρόνο και δεν ξέρω πόσο θα ήταν αυτό ελκυστικό για επενδυτές, γιατί θέλουν να βάλουν χρήματα τώρα και αύριο να αρχίσουν να έχουν απόδοση».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα υπάρχει ξανά η σκέψη για τον Βοτανικό. Θεωρώ ότι ο Βοτανικός είναι ένα καλό σχέδιο, γιατί υπάρχει και η έγκριση από το ΣτΕ. Η τράπεζα που της ανήκει το asset θα θέλει να προχωρήσει το πρότζεκτ για να αξιοποιήσει το περιουσιακό της στοιχείο. Αν ενδιαφέρεται ο Ερασιτέχνης και θέλει να πείσει την ΠΑΕ είναι ένα καλό πρότζεκτ. Η τράπεζα σίγουρα θα συμβάλλει σε αυτή τη διαδικασία. Βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα του εμπορικού κέντρου, έστω και μικρότερο για να έχει απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Από εκεί και πέρα θα έβλεπα ακόμα και τη δυνατότητα, αν δεν υπάρξει βέλτιστη οικονομικά πρόταση από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, να μην γίνει εκεί γήπεδο για τον Παναθηναϊκό αλλά για την εθνική ομάδα κι εκεί να το νοικιάζει ο Παναθηναϊκός για να προχωρήσει. Θεωρώ όμως ότι οι τέσσερις μεγάλες ομάδες θα πρέπει να έχουν γήπεδο για να μπορούν να σταθούν στις οικονομικές απαιτήσεις. Η πραγματικότητα είναι πως όποιος δεν έχει γήπεδο, δεν μπορεί να σταθεί. Επειδή οι τέσσερις ομάδες έχουν brand name, έχουν φιλάθλους και θα πρέπει να έχουν γήπεδο για να σταθούν και να έχουν έσοδα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να έχουμε συλλόγους που δεν θα πηγαίνουν στην Ευρώπη για να μαζεύουν τριάρες και τεσσάρες αλλά θα είναι ανταγωνιστικές. Έχουμε πέσει τόσο χαμηλά που και ο πρωταθλητής δίνει πολλά προκριματικά για να φτάσει στους ομίλους του Champions League».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved