ΑΕΚ: Το δίλημμα του Χιμένεθ

ΑΕΚ: Το δίλημμα του Χιμένεθ

Δύο αγώνες έμειναν έως το τέλος της σεζόν και στόχος του Μανόλο Χιμένεθ είναι να κρατήσει «ζεστούς» τους παίκτες του για τις αναμετρήσεις του κυπέλλου.

Πρώτα για τη Λαμία (25/4) στη ρεβάνς του 2-0 του ΟΑΚΑ και στη συνέχεια –εάν δεν σκάσει «βόμβα»- για τον τελικό της 11ης Μαϊου.

Ζητούμενο είναι να βρίσκονται όλοι οι παίκτες σε απόλυτη αγωνιστική ετοιμότητα στον τελικό, μολονότι πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι μιας κοπιαστικής σεζόν με δυσκολίες, αναποδιές και ψυχολογική ένταση. Την προσεχή Κυριακή (21/4) η ΑΕΚ δίνει τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της με την ΑΕΛ που μάχεται για να εξασφαλίσει την παραμονή. Από την άλλη πλευρά, όμως, και οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται τη νίκη για εξασφαλίσουν και μαθηματικά την 3η θέση και να βγάλουν έναν «μπελά» από το κεφάλι τους καθώς ακολουθεί η ρεβάνς με τη Λαμία.

Το δίλημμα για τον Χιμένεθ είναι η έκταση του rotation καθώς εναντίον της ΑΕΛ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Μπακασέτα, Λιβάγια. Πρέπει, όμως, να δώσει και ευκαιρίες σε παίκτες οι οποίοι δεν έχουν παίξει σχεδόν καθόλου επί των ημερών του όπως ο Γιαννιώτας ή ακόμα και να τσεκάρει το νεαρό Μπότο που θεωρείται ως ο πλέον έτοιμος της Κ19 για να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι «στα υπόψη» υπάρχει πάντα ο Ελντερ Λόπες ο οποίος έχει επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων από τον Μάρτιο. Θεωρητικά υπολογίζεται για τον τελικό, πρέπει όμως να πάρει έστω ένα ματς στα πόδια του. Στη ρεβάνς με τη Λαμία το ρίσκο είναι υψηλό, ενώ ακολουθεί η διακοπή του Πάσχα. Ο παίκτης θα κλείσει 7 μήνες απουσίας, άρα αν δεν παίξει και εναντίον των «βυσσινί» την Κυριακή, η σεζόν τελειώνει οριστικά γι΄αυτόν. Το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι μια «τιμητική» συμμετοχή στο αδιάφορο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό (5/5). Το ίδιο ισχύει και για τον Τσιγκρίνσκι που το Πάσχα θα συμπληρώσει τρεις μήνες αποχής. Συνεπώς, είτε «μπαίνει» αυτήν την εβδομάδα, είτε πάει για εγχείρηση στους κοιλιακούς ώστε να είναι έτοιμος στην προετοιμασία.

 



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved