Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Φίδι… που τον έφαγε!

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3: Φίδι… που τον έφαγε!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο 1-0 αλλά ο ΟΦΗ με τρομερή ανατροπή νίκησε 3-1 και έμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

Μια ανατροπή που θα μείνει… στην ιστορία, ειδικότερα αν καταφέρει να μείνει στη Super League, κατάφερε ο ΟΦΗ σε βάρος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Οι Κρητικοί παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 στο ημίχρονο από το πέναλτι του Μακέντα, έπαιξαν τρομερά στις αντεπιθέσεις στο δεύτερο, εκμεταλλεύτηκαν την τραγική βραδιά της ομάδας του Δώνη και τις πολλές αλλαγές που είχε σε πρόσωπα στην ενδεκάδα και κατάφεραν να αλώσουν 3-1 το ΟΑΚΑ για να διατηρήσουν… ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Η ισοφάριση ήρθε με αυτογκόλ του Μακέντα, ο Σασί έβαλε  τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με φοβερό γκολ ο Γιακουμάκης. Κορυφαίος, όμως, για την ομάδα του Χάιμε Βέρα ήταν ο Σόουζα Φερέιρα που έκανε… ό,τι ήθελε από την αριστερή πλευρά, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων και διέλυσε την πειραματική άμυνα του Παναθηναϊκού…

Ο ΟΦΗ με τη μεγάλη νίκη του στο ΟΑΚΑ πήγε στους 28 βαθμούς και είναι αυτός που θα έπαιζε μπαράζ αν τελείωνε… τώρα το πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί έχουν από πάνω τους τον Αστέρα Τρίπολης, που έχει 29 αλλά πάει την άλλη Κυριακή στο Ηράκλειο για… τελικό παραμονής, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην πιο δύσκολη θέση αφού έχει 27 και είναι στη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού, πάνω μόνο από τους ήδη «καταδικασμένους» Λεβαδειακό κι Απόλλωνα Σμύρνης. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στου 38 βαθμούς και στο -5 από τον πέμπτο Άρη, που επίσης έμεινε στους 43 μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Συνεπώς, θέλει… θαύμα στις δυο τελευταίες αγωνιστικές και ανατροπή σε ενδεχόμενη συνέχιση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να… ελπίζει. Με την εικόνα που είχε, όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτό…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε το 3-4-3 για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Παντελάκη, Κολοβέτσιο και Οικονόμου από δεξιά προς τα αριστερά στα στόπερ. Στο δεξί «φτερό» ο Αποστολάκης, στο αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και οι Δώνης και Στάικος στη μεσαία γραμμή. Οι Άλτμαν και Μουνιέ, κινήθηκαν πίσω από τον Μακέντα.

Στον αντίποδα, ο Χάιμε Βέρα επέλεξε το 4-3-2-1 για τον ΟΦΗ. Κάτω από τα δοκάρια ο Σωτηρίου με τους Μπράουν, Νάστο, Ποτουρίδη και Γιαννούλη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Νέιρα, Κοροβέσης και Βαζ ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Σόουζα και Κουτσιανικούλη πίσω από τον προωθημένο Σασί.

Ο Μακέντα το έβαλε, αλλά…

Το άδειο, λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, αλλά και οι αρκετές αλλαγές που έκανε ο Παναθηναϊκός, μετέτρεψαν σε… κρύο και «άνοστο» το πρώτο ημίχρονο στην Καλογρέζα. Το ματς σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούσε «δάφνες» για την ποιότητά του, ενώ οι καλές στιγμές ήταν… είδος προς εξαφάνιση. Ο ΟΦΗ φαινόταν να πατάει καλύτερα στο χορτάρι, έχοντας και το κίνητρο της μάχης για την παραμονή, όμως, όσες φορές έβγαινε με προϋποθέσεις προς την εστία του Διούδη, δεν είχε σωστή επιλογή στην τελική πάσα ή την τελική προσπάθεια και δεν απείλησε ευθέως τους «πράσινους».

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός που φαινόταν να έχει ζητήματα, ο Δώνης άλλαξε νωρίς τον Άλτμαν λόγω τραυματισμού με την είσοδο του Κάτσε να αλλάζει κάπως την εικόνα της ομάδας. Η κυκλοφορία έγινε καλύτερη, οι «πράσινοι» έφτιαξαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν απειλητικοί και λίγο πριν φύγει το ημίχρονο κατάφεραν να προηγηθούν. Σε σέντρα του Αποστολάκη από δεξιά, ο Ποτουρίδης τράβηξε τη φανέλα του Μακέντα και ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδωσε το πέναλτι αλλά και την κάρτα στον στόπερ του ΟΦΗ. Ο Ιταλός στο 42’ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, για να διαμορφώσει το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Πήρε… Σασί από τα δεξιά για την ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός φαινόταν πως παρά το προβάδισμα δεν πάταγε καλά στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο ΟΦΗ έπαιζε… για τη ζωή του. Στο 57’ μια κακή έξοδος του Διούδη και κεφαλιά του Σασί, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μακέντα που δεν μπόρεσε να διώξει, έγινε το 1-1 και εκεί… άρχισε η «θάλασσα» για τους «πράσινους». Την ίδια ώρα οι Κρητικοί το πίστεψαν περισσότερο κι έγιναν ακόμα πιο απειλητικοί. Στο 62’ ο τραυματισμός του Αποστολάκη άφησε τον Παναθηναϊκό χωρίς ακραίο στη δεξιά πλευρά. Ο Παντελάκης, αρχικά και ο Κολοβέτσιος στη συνέχεια, έγιναν έρμαιο του Φερέιρα Σόουζα και ο ΟΦΗ έβγαζε διαρκώς φάσεις.

Στο 71’ σε μια από αυτές, ο Διούδης απέκρουσε ασταθώς προσπάθεια του Φερέιρα και ο επερχόμενος Σάσι έβαλε μπροστά τους Κρητικούς στο σκορ. Ο Δώνης από τον πάγκο δεν είχε πολλά περιθώρια, έβαλε στο ματς Καμπετσή και Αρμενάκα, αλλά δεν πήρε τίποτα από αυτούς. Ο Βέρα έκανε προσεκτικά τις αλλαγές του, με τον Γιακουμάκη που αντικατέστησε τον Σασί να «χτυπάει» στο 88’ με φοβερή ατομική προσπάθεια και εξαιρετικό τελείωμα, για το τελικό 3-1 υπέρ του ΟΦΗ. Μια βραδιά… θρίαμβος για τους Κρητικούς και πλήρους απογοήτευσης για τους «πράσινους»…

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Παντελάκης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Αποστολάκης (62’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Στάικος, Άλτμαν (28’ Κάτσε), Μουνιέ (68’ Αρμενάκας), Μακέντα

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Νέιρα, Κοροβέσης, Κουτσιανικούλης (46’ Ντίνας), Βαζ (88’ Κυριακίδης), Σόουζα, Σασί (78’ Γιακουμάκης)



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved