Η απόφαση για Παναθηναϊκό: -3 για τα επεισόδια, αλλά συνεχίζεται το ντέρμπι!

Η απόφαση για Παναθηναϊκό: -3 για τα επεισόδια, αλλά συνεχίζεται το ντέρμπι!

Δεκτή έγινε η ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Δικαιώθηκε ο Παναθηναϊκός στην πειθαρχική επιτροπή της Super League. Οι «πράσινοι» είχαν κάνει ένσταση για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τον Γερμανό διαιτητή Φριτς και ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα από το σημείο της διακοπής (70').

Ο Παναθηναϊκός δεν γλίτωσε πάντως την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τα επεισόδια που έγιναν. Παράλληλα τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 94.000 ευρώ πρόστιμο.

Επι της ουσίας, οι «πράσινοι» απέφυγαν το συνολικό -6 με το οποίο κινδύνευαν με βάση το κατηγορητήριο.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο αθλητικός δικαστής δέχθηκε τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πως ο διαιτητής δεν εξάντλησε το χρονικό περιθώριο της μίας ώρας πριν διακόψει οριστικά το ντέρμπι. Αυτό αναφέρει άλλωστε και ο κανονισμός. Αξίζει να σημειώσουμε πως η υπερασπιστική γραμμή του Παναθηναϊκού επικεντρώθηκε στην αντικανονική διακοπή και δεν επιχειρηματολόγησε για τα επεισόδια. Αυτά τα καταδίκασε έτσι κι άλλιως με σχετική ανακοίνωση. 

Επιπλέον, ο αθλητικός δικαστής δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έκανε πρόσθετη παρέμβαση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και πλέον οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο ΟΑΚΑ σε ημερομηνία που θα ορίσει η Super League.

Το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το 70'.  Θολό είναι  ωστόσο το τοπίο για το ποιος θα είναι ο ρέφερι του ντέρμπι. Θεωρείται δύσκολο να οριστεί ξανά ο Γερμανός Φριτς και μένει να δούμε πως θα χειριστεί το ζήτημα η ΕΠΟ/ΚΕΔ.

Επίσης παρότι φημολογείται πως ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα έφεσης, αυτό δεν ισχύει. Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα ασκήσει κανονικά την έφεση για την απόφαση της πειθαρχικής της Super League

Αναλυτικά η απόφαση:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 25ης αγωνιστικής.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/3/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 17/3/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Με βάση την από 19-03-2019 ένστασή σας κατά του κύρους του  Φύλλου Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 17.03.2019 και της σε αυτό περιεχόμενης απόφασης του Διαιτητή περί οριστικής διακοπής του αγώνα αυτού για την 25η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, καλείσθε την Πέμπτη, 21-03-2019, και ώρα 12.00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»: Επιβάλει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγωνιστικών χωρίς θεατές, καθώς και ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

-ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή ποσού (50.000 + 25.000 + 15.000 + 4.500=) ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (94.500) ευρώ.

-ΔΕΧΕΤΑΙ την από 19-3-2019 υπ’ αρ. πρωτ. 2457/19-3-2017 ένσταση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

-ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την από 20-3-2019 υπ’ αρ. πρωτ. 136/20-3-2019 κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

-ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ να επανοριστεί ο αγώνας που διεξήχθη στην Αθήνα, στο γήπεδο «Ο.Α.Κ.Α.» στις 17-3-2019 και ώρα 19.00 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE Ελλάδα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με γηπεδούχο την ομάδα της πρώτης από τις δύο διαγωνιζόμενες Π.Α.Ε.  και να συνεχιστεί από το σημείο που είχε διακοπεί.

-ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την επιστροφή του παραβόλου, που κατέβαλε η ενιστάμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved