Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2: Τίτλος δια… ποδός Βιεϊρίνια (photos+videos)

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2: Τίτλος δια… ποδός Βιεϊρίνια (photos+videos)

Ο αρχηγός έδωσε το σύνθημα νίκης στον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο.

Ακόμα ένα «διπλό» τίτλου πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες στάθηκαν καλά στο πρώτο μέρος και στο 54’ πήραν προβάδισμα στο σκορ με το πέναλτι του Μπαΐροβιτς, ωστόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντέδρασε με τον αρχηγό του, Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος πέτυχε ένα ακόμα πολύτιμο γκολ φέτος για το 1-1. Ο Μάτος ολοκλήρωσε την ανατροπή και ο ΠΑΟΚ απέδρασε από το Αγρίνιο με τη νίκη που τον έφερε πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι στο Αγρίνιο, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να απειλήσει. Αντίθετα, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Παναιτωλικό, όταν στο 11’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την κατοχή της μπάλας και πρέσαρε την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων. Ωστόσο, δεν μπορούσε να παίξει από τον άξονα, με τους παίκτες του Ραβζάν Λουτσέσκου να μην βρίσκουν χώρους. Ο Παναιτωλικός απείλησε με μια εκτέλεση φάουλ του Μάζουρεκ στο 30’, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Η πίεση των «ασπρόμαυρων» ως το τέλος του ημιχρόνου δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον Παναιτωλικό να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια στο 54’ ο Κρέσπο ανέτρεψε τον Ντίας μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι. Ο Μπαΐροβιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και πέτυχε το 1-0.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ δεν άργησε και στο 64’ ο αρχηγός Βιεϊρίνια έδειξε την κλάση και την ποιότητά του. Με έναν κεραυνό από τα 40 μέτρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 67’ ήταν η σειρά του Μάτος να σκοράρει και με κεφαλιά πέτυχε την ανατροπή για το 1-2, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει και τρίτο γκολ, με την ψυχολογία να είναι στο πλευρό του. Οι Άκπομ και Μπίσεσβαρ συνέχισαν να σφυροκοπούν την άμυνα του Παναιτωλικού, χωρίς να πετύχουν άλλο τέρμα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να πιέσουν για το γκολ της ισοφάρισης.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μάλης, Μάρκος Πάουλο (81’ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69’ Λουσέρο), Μπαΐροβιτς, Μαρινάκης, Μάνα, Ντίας (74’ Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Ραβζάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μάτος, Ολιβέιρα (77’ Μίσιτς), Σάκχοφ, Ζαμπά (87’ Πέδρο Ενρίκε), Λημνιός (60’ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Άκπομ.



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved