Μπασινάς: «Να στηριχτεί το πλάνο του Παναθηναϊκού»

Μπασινάς: «Να στηριχτεί το πλάνο του Παναθηναϊκού»

Ο Άγγελος Μπασινάς σχολίασε την ποδοσφαιρική επικαιρότητα και μίλησε για την Εθνική ομάδα.

Την ανάγκη στήριξης των παικτών του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ο Άγγελος Μπασινάς, όντας καλεσμένος στην εκπομπή Total Football. Ο άμεσος συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική ομάδα αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι «πράσινοι», αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ, αλλά και τη βελτιωμένη εικόνα του Άρη. Για την Εθνική ομάδα τόνισε πως ο σχεδιασμός της Super League δεν έλαβε υπόψη της τις εθνικές υποχρεώσεις, ενώ μίλησε και για την περίπτωση του Ντουρμισάι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπασινά:

Για τους παίκτες που πρέπει να παίζουν στην Εθνική ομάδα: «Για να παίξεις στην Εθνική ομάδα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό από την αρχή μόλις ξεκινάς. Ακούγεται λίγο βαρύ αυτό. Η επιλογή για την εθνική ομάδα πρέπει να γίνεται με τέτοια κριτήρια. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, είτε να αγωνίζεται σε ομάδες του εξωτερικού μικρομεσαίες που παλεύουνε γιατί και αυτές πρωταθλητισμό κάνουνε, σε πολύ πιο ανταγωνιστικές συνθήκες. Οπότε αν δεν έχεις αυτό το στοιχείο δεν είναι εύκολο για τον προπονητή να βγάλει τα συμπεράσματά του και να δει ποιοι μπορούν και ποιοι όχι».

Για την απόδοση του Παναθηναϊκού μέσα στο 2019: «Ο Παναθηναϊκός μετά τα Χριστούγεννα έχει κάνει μία κοιλιά στην απόδοσή του και έχει χάσει τη φρεσκάδα του. Οι ίδιοι ξέρουν τι φταίει. Όπως είπε και ο προπονητής, όταν έρχονται οι ευθύνες και πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω και δεν μπορούν, είναι πάρα πολύ δύσκολο για αυτά τα παιδιά. Αν δεν βοηθηθούν αυτή τη στιγμή δεν θα μπορέσουμε να δούμε το κάτι παραπάνω».

Για τους νέους παίκτες στον Παναθηναϊκό: «Αυτή τη στιγμή αυτά τα παιδιά θέλουν μεγαλύτερη βοήθεια. Τώρα τη χρειάζονται όχι όταν έπαιρναν τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο. Αυτό που κάνει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή. Είναι νέα παιδιά, νέα ομάδα. Παλαιότερα όταν είχε συμβεί με εμάς κάτι αντίστοιχο, υπήρχαν έμπειροι ποδοσφαιριστές και εμείς μπήκαμε μαζί τους. Οπότε μπορούσαμε να στηριχτούμε. Αυτά τα παιδιά πρέπει να στηριχτούν μόνοι τους. Οπότε είναι ακόμα πιο δύσκολο. Εμένα μου αρέσει αυτό και μακάρι να το συνεχίσουν και του χρόνου να το βελτιώσουν με κάποιους καλύτερους παίκτες, να υπάρχει ποιότητα, ώστε τα παιδιά αυτά να δώσουν το κάτι παραπάνω. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε δε νομίζω να δούμε κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπουμε».

Για το αν τα ντέρμπι κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα: «Τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν δείξει πως όποια ομάδα κερδίσει τα ντέρμπι αποκτά βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο και αποκτά αέρα πρωταθλητή».

Για το αν στον ΠΑΟΚ σκέφτονται το αήττητο: «Δεν νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται το αν θα το πάρουν αήττητο ή όχι. Θα είναι ένα επίτευγμα πολύ μεγάλο, αλλά θα είναι το τελευταίο που σκέφτονται. Ο ποδοσφαιριστής δεν το σκέφτεται αυτό. Ειδικά στον ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια, ένα πρωτάθλημα θα κάνει τη διαφορά».

Για τη φάση του Κρέσπο και την πάσα στον Πέδρο Ενρίκε: «Ο αμυντικός φοβάται και δεν πλασάρει και πασάρει στον διπλανό».

Για τις μεταγραφές στον Άρη: «Το ότι παίζουν όλοι και προσφέρουν άμεσα δείχνει ότι ο Άρης κάνει καλές μετεγγραφές. Γιατί είναι πολύ δύσκολο τον Ιανουάριο να πάρεις τέσσερις παίκτες και να παίξουν όλοι τους».

Για την απόδοση του Άρη στις τελευταίες αγωνιστικές: «Από την πρώτη εκπομπή που είχαμε κάνει είχα πει πως ο Άρης είναι η ομάδα που μου αρέσει να τη βλέπω. Αυτό που βλέπω τώρα μαζί με τις μετεγγραφές που έχουν βοηθήσει είναι μία ομάδα πολύ φρέσκια κόντρα στον αντίπαλο. Πολύ πιο γρήγορη και δυνατή. Έβγαζε την εικόνα πως το παιχνίδι αυτό δεν θα το έχανε με τίποτα. Άφηνε την μπάλα στην ΑΕΚ σε σημείο που δεν ήταν επικίνδυνο. Και στη συνέχεια έκανε κλεψίματα και χτυπούσε στην αντεπίθεση. Είχε καλούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός και έβγαζε παίκτη παραπάνω. Έβλεπα πράγματα που μου αρέσουν. Φέτος ο Άρης μου αρέσει πολύ».

Για τον Σάββα Παντελίδη: «Ο προηγούμενος προπονητής είχε το πλάνο για το πως να παίζει ο Άρης, αλλά ο τωρινός έχει και το αποτέλεσμα μέσα. Φαίνεται πως έχει δουλέψει πολύ στην τακτική και κατεβαίνει με ένα πλάνο που και κόντρα στον ΠΑΟΚ του βγήκε, αν όχι 100%, και κόντρα στην ΑΕΚ του βγήκε».

Για την παραμονή Παντελίδη στον Άρη: «Αυτό είναι το κέρδος της καλής διοίκησης. Και θυμάμαι την αντίστοιχη περσινή περίπτωση με τον ΠΑΟΚ που ενώ ακουγόταν η άποψη πως πρέπει να φύγει ο Λουτσέσκου, τελικά η διοίκηση τον κράτησε και τον στήριξε και του έδωσε την ελευθερία να κάνει πράγματα και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα».

Για τις αλλαγές προπονητών στην Ελλάδα: «Αν οι μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζουν συχνά τους προπονητές θα αλλάξει η νοοτροπία με τις αλλαγές προπονητών. Δεν γίνεται να αλλάζουν συνέχεια οι προπονητές. Δεν βγαίνει πάντα σε καλό. Και η ΑΕΚ βλέπουμε ότι με την αλλαγή προπονητή δεν έχει δείξει κάτι πολύ καλύτερο που θα περίμενα αρκετοί».

Για την Εθνική ομάδα: «Θεωρώ απαράδεκτο να τελειώνει το πρωτάθλημα 5 Μαΐου. Να μην σκέφτονται ότι η Εθνική ομάδα έχει παιχνίδια και να μην κάνουν προγραμματισμό βάσει αυτών των παιχνιδιών. Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό και είναι απαράδεκτο. Και ακόμα και λάθος να γίνεται, να μην γίνεται μια προσπάθεια για να το βελτιώσουμε. Η κατάσταση στην Εθνική είναι δύσκολη από όλες τις πλευρές και αυτό φαίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τώρα κάνουμε μία προσπάθεια δύσκολη. Το ξέραμε από την αρχή που πάμε και ούτε πετάμε, ούτε περιμένουμε να έρθουν οι νίκες η μία πίσω από την άλλη. Αλλά αν γίνουμε ομάδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Και αυτό είναι που λέμε στα παιδιά. Να μην κοιτάνε το παρελθόν αλλά το τώρα και τα παιχνίδια που έρχονται τον Μάρτιο».

Για τον Ντουρμισάι: «Είναι μια περίπτωση ενδιαφέρουσα. Είμαστε σε επαφή και με τον ποδοσφαιριστή και με τον μάνατζερ του. Είμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζω πως μέσα στην εβδομάδα μπορεί να έχουμε τελειώσει και με τη θέληση του ποδοσφαιριστή να είναι κοντά στην Εθνική Ελλάδας. Το έχουμε συζητήσει εδώ και καιρό και δεν χρειάζεται να κρύβουμε κάτι. Έτσι είναι η πραγματικότητα».

Για την κατάσταση στην Εθνική ομάδα: «Στην τελευταία κλήση που είχαμε και βρεθήκαμε ως προπονητικό γκρουπ για πρώτη, πέραν της δεύτερης θέσης δεν είχαμε κάποιο άλλο στόχο. Όταν τελείωσε το πρώτο ματς και ακούγαμε ψιθύρους ότι την Κυριακή έχουμε ματς με τις ομάδες μας και πρέπει να κερδίσουμε γιατί θα μας κυνηγάνε, αυτό δείχνει κάτι. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Πρώτα η Εθνική και μετά οι ομάδες. Διαφορετικά η Εθνική δεν έχει κάποια τύχη. Παλαιότερα ντέρμπι γινόταν πριν τα ματς της Εθνικής και μία μέρα μετά κανείς δεν έλεγε τίποτα. Αυτό δεν αλλάζει με δηλώσεις. Η οικογένεια φαίνεται μέσα στο γήπεδο». 



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved