ΠΑΟΚ – Άρης 1-1: Παλικάρι κόντρα στους πρωταθλητές (photos)
InTime Sports

ΠΑΟΚ – Άρης 1-1: Παλικάρι κόντρα στους πρωταθλητές (photos)

ΠΑΟΚ – Άρης: Ο Άρης κατάφερε να πάρει «χρυσό» βαθμό στην «καυτή» Τούμπα με το 1-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Κόντρα στον πιο ποιοτικό ΠΑΟΚ της ιστορίας, που ουσιαστικά έχει πάρει το πρωτάθλημα κι αυτό που «κυνηγά» είναι το ενδεχόμενο να το κατακτήσει αήττητος, ο Άρης πάλεψε… σαν ίσος προς ίσο. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν αρκετά «διαβασμένη», μπόρεσε να φτιάξει φάσεις μέσα στην «καυτή» Τούμπα και να αντιπαρατάξει την εξαιρετική του τακτική κόντρα στο εξαιρετικό σύνολο του Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα να πάρει τον «χρυσό» βαθμό στη «μάχη» που δίνει για την είσοδο στην πεντάδα. Το 1-1 στέλνει τον Άρη στους 34 βαθμούς και στο +3 από τον Παναθηναϊκό που είναι έκτος, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είναι στους 58, στο +10 από τον δεύτερο Ολυμπιακό ο οποίος παίζει τη Δευτέρα (25/02) με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς στα προηγούμενα 11 ματς είχαν ισάριθμες νίκες, όμως, στο 12ο κόντρα στον Άρη υποχρεώθηκαν στην ισοπαλία. Αποδείχθηκε, δηλαδή, για ακόμα μια φορά πως σε τέτοιων ειδικών συνθηκών ντέρμπι, καμία σημασία δεν έχει η διαφορά των θέσεων στη βαθμολογία, η διαφορά ποιότητας και το πως πάνε στα ματς αυτές οι ομάδες. Ο Άρης κατάφερε με γκολ στο φινάλε του ματς να πάρει τον βαθμό στην Τούμπα που αναλογικά με την πορεία, την ποιότητα αλλά και την οικονομική δυνατότητα των δυο ομάδων μπορεί να θεωρηθεί σημαντική επιτυχία για τους «κίτρινους».

Έτσι έπαιξαν…

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε διάταξη με τον τεχνικό του «δικεφάλου του Βορρά» να εμπιστεύεται ξανάτο 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Σάκχοφ και Μαουρίτσιο, με τον Ζαμπά δεξιά, τον Ελ Καντουρί αριστερά και τον Μπίσεσβαρ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Άκπομ.

Στον αντίποδα, ο Σάββας Παντελίδης είχε την ίδια διάταξη και για τον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα, με τους Τζανακάκη, Ροθ, Βέλεθ και Κόρχουτ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο ήταν αυτό των Σιώπη και Ματίγια, με τον Ματέο Γκαρσία δεξιά, τον Λάρσον αριστερά και τον Μαρτίνες πίσω από τον Νικολάς Ντιγκινί.

Ο Άρης την υπεροχή, ο ΠΑΟΚ… γκολάρα

Καμία σχέση δεν είχε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα άλλα ματς κόντρα στους «μεγάλους» που έδωσε ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης στάθηκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ανταπεξήλθε στην πίεση που άσκησε τόσο η ομάδα του Λουτσέσκου μέσα στο γήπεδο, όσο και η κερκίδα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ανώτερος για μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στο χορτάρι. Το «θέμα», όμως, για την ομάδα του Παντελίδη ήταν πως δεν μπορούσε να «βγάλει» σοβαρή τελική προσπάθεια παρότι «ξεδιπλωνόταν» πολύ ωραία και έφτανε με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε σε καμία περίπτωση την… ορμή άλλων ματς, καμία σχέση στην εικόνα του με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για παράδειγμα, πλην όμως για άλλη μια φορά η ποιότητα του ρόστερ ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Παρότι ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν είχε φάσεις και επιθετικές προσπάθειες που να απειλούν τον Κουέστα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με… αρχηγική γκολάρα άνοιξε τον δρόμο! Στο 39’ ο Πορτογάλος με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ, έβαλε… φωτιά στην Τούμπα και το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

«Όρθιος» με Βέλεθ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά τις παρεμβάσεις των δυο προπονητών – με τον Λουτσέσκου να βάζει τον Ολιβέιρα πρώτος στο ματς – φάνηκε να παίρνει λίγο… ζωή το παιχνίδι που γενικότερα ήταν «φτωχό» από φάσεις και… συγκινήσεις. Ο Άρης δεν «ανοίχτηκε» πολύ, αφού ο ΠΑΟΚ έδειχνε κατά διαστήματα τη διάθεση να πετύχει κι άλλα γκολ και να φτάσει σε μια ευρεία νίκη, τακτική που αποδείχθηκε στο φινάλε… έξυπνη αφού η ομάδα του Παντελίδη δικαιώθηκε.

Ο Έλληνας προπονητής έκανε αλλαγές κυρίως με βάση την κόπωση των παικτών του περισσότερο κι όχι κυρίως λόγω τακτικής, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε την «ασφάλεια» από το γκολ του Βιεϊρίνια αλλά και «φλύαρες» επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Άρης, που πάταγε καλά στο γήπεδο αλλά τα χαλούσε κι αυτός στην τελική απόφαση, βρήκε τελικά το γκολ της ισοφάρισης από στημένη φάση. Στο 85’ ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Βέλεθ ήταν στην καρδιά της μικρής περιοχής και με κεφαλιά πρόλαβε τον Πασχαλάκη για το 1-1. Στη φάση αυτή, ο σκόρερ φαίνεται να είναι ελάχιστα μπροστά από την άμυνα του ΠΑΟΚ, ωστόσο, το γκολ μέτρησε και «έγραψε» την ιστορία του πρώτου ΠΑΟΚ – Άρης που έγινε στην Τούμπα για το πρωτάθλημα από το 2014 κι έπειτα…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ (56’ Ολιβέιρα), Μαουρίτσιο, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (68’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (88’ Σβιντέρσκι), Άκπομ

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Ροθ, Βέλεθ, Κόρχουτ (85’ Βαλεριάνος), Σιώπης, Ματίγια, Μαρτίνεζ (64’ Γιουνές), Λάρσον, Γκαρσία (89’ Ιντζόγλου), Ντιγκινί


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-Άρης: Οφσάιντ ο Βέλεθ στο γκολ που «πάγωσε» την Τούμπα (photo)

ΠΑΟΚ-Άρης: Οφσάιντ ο Βέλεθ στο γκολ που «πάγωσε» την Τούμπα (photo)

ΠΑΟΚ-Άρης: Η γκολάρα του Βιεϊρίνια «ανατίναξε» την Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Άρης: Η γκολάρα του Βιεϊρίνια «ανατίναξε» την Τούμπα! (photos)

ΠΑΟΚ-Άρης: «Τρελάθηκε» ο Σαββίδης (photos)

ΠΑΟΚ-Άρης: «Τρελάθηκε» ο Σαββίδης (photos)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved