ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1: «Ηλιαχτίδα» ο Μπογέ στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 2-1: «Ηλιαχτίδα» ο Μπογέ στο «παγωμένο» ΟΑΚΑ

Ο Λούκας Μπογέ δεν καταλάβαινε... τίποτα από την «παγωνιά» κι οδήγησε την ΑΕΚ στη δύσκολη νίκη (2-1) επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

Μόνο το γεγονός ότι η διεξαγωγή του αγώνα ήταν στον «αέρα» μέχρι και λίγη ώρα από την προγραμματισμένη έναρξη του, κάτι εύκολα αντιληπτό σε όλους το πόσο δύσκολες συνθήκες επικρατούσαν στο ΟΑΚΑ.

Όπως και να έχει η ΑΕΚ δεν ήταν καλή κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα, ο οποίος θα μπορούσε να είχε φύγει με βαθμό, αν ήταν λίγο πιο τυχερός ή αν οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν σε μεγάλη μέρα τον Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντινός ήταν ο,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η «Ένωση» κι ήταν αυτός που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Το δεύτερο μάλιστα ήταν σπάνιας ομορφιάς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με δεδομένο τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έκανε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό, με ένα γκολ-καρμπόν με αυτό που είχε σημειώσει κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά μετά από πολύ ωραία πάσα του Γκάλο, ο Χουάντερσον έκανε κακή απομάκρυνση κι ο Λούκας Μπογέ άνοιξε το σκορ. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν από πολύ νωρίς αυτό που ήθελαν και κυριάρχησαν πλήρως... 

Με τη διαφορά ποιότητας να αποτυπώνεται στο χορτάρι και την ομάδα του Χιμένεθ να προσπαθεί να βρει δεύτερο τέρμα, ο Οικονόμου έκανε... δώρο την μπάλα στον Ελ Χέλβε. Συγκεκριμένα, πήγε να τη γυρίσει στον Τσιντώτα, έκανε... τσαφ και την έστειλε στον επιθετικό του Απόλλωνα, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 24ο λεπτό!

Ο Μπογέ συνέχισε να απειλεί με τα σουτ που έκανε έξω από τη μεγάλη περιοχή, με εκείνο του 40ου λεπτού να περνάει λίγο πάνω από το αριστερό «γάμα». Γενικά, η ΑΕΚ άσκησε πίεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν «ταμπουρωμένοι» στην περιοχή τους. Άντεξαν πάντως μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου...

Βέβαια, με το ξεκίνημα ο Μπογέ πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφίας! Συγκεκριμένα, στο 47' ο 23χρονος Αργεντινός υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή, έχοντας πλάτη προς το τέρμα. Μολονότι είχε τέσσερις αμυντικούς γύρω του, γύρισε πολύ όμορφα και με τρομερό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην «Ένωση»!

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς με τον Πόνσε, αλλά εκείνος τόσο σε δύο μαζεμένες φάσεις το διάστημα 60'-61' επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση σήμερα (λίγο αργότερα έγινε αλλαγή με τον Αλμπάνη να παίρνει τη θέση του). Στην πρώτη βγήκε στην πλάτη του Βαφέα και βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Στην επόμενη φάση ο Λιβάγια έκανε το γύρισμα από τα δεξια αλλά από πλεονεκτική θέση έπιασε...

Η αδυναμία της ΑΕΚ να τελειώσει το ματς έδωσε ελπίδες στον Απόλλωνα, ο οποίος έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 65ο λεπτό με τον Βάρκα να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας αλλά η μπάλα «έγλειψε» το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 81' μετά από εκτέλεση ο Ριβέρο που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή έκανε την προβολή μέσα από μικρή περιοχή αλλά μπάλα κατέληξε άουτ. Είχε κακή ισορροπία κι ενδεχομένως αν έβαζε το κεφάλι να είχε καλύτερη κατάληξη.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved