ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0: Με υπογραφή Πόνσε πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 1-0: Με υπογραφή Πόνσε πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Με τον Έκι Πόνσε να βρίσκει σε ακόμη ένα ματς δίχτυα, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό και πανηγύρισε το τέταρτο συνεχόμενο «τρίποντο» στη Super League.

Με τον Αργεντινό επιθετικό να σημειώνει το 12ο φετινό του τέρμα, η «Ένωση» επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία, σημειώνοντας το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί της την τρέχουσα σεζόν. Μολονότι κυριάρχησαν απόλυτα, έχοντας 20 τελικές και κατοχή 74%, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έκαναν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση αλλά έφτασαν «σβηστά» σε ακόμη ένα «τρίποντο».

Κι αυτό γιατί ο Λεβαδειακός πήγε στο ΟΑΚΑ με ξεκάθαρο στόχο να παίξει μαζική άμυνα κι έτσι δεν κατάφερε να απειλήσει τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι πέτυχαν μια «επαγγελματική» νίκη, λίγες ημέρες πριν υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ. Η «Ένωση» πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής καθώς μετρά έξι νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία εφτά ματς της στο πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ξανά να παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 3-5-2, την ώρα που ο Λεβαδειακός κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με ξεκάθαρη διάθεση να αμυνθεί μαζικά. Οι φιλοξενούμενοι ήταν διαρκώς πίσω από το κέντρο, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει κατοχή μέχρι και 87%, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να την αξιοποιήσει με τον τρόπο που θα ήθελε. Αυτός ενδεχομένως ήταν κι ο λόγος που η «Ένωση» δεν μπόρεσε να σκοράρει περισσότερα γκολ στο πρώτο μέρος.

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 24ο λεπτό, με τον Εζέκιελ Πόνσε να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού μετά την καλοζυγισμένη σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά. Αυτό ήταν το 12ο τέρματα του Αργεντίνου επιθετικού, ο οποίος κάνει τους φίλους της ΑΕΚ να «ξεχάσουν» τον Αραούχο. Ο Πόνσε βρέθηκε (πλάγια) τετ α τετ με τον Μπάγιτς και τρία λεπτά μετά το γκολ με τον Μπάγιτς, ο οποίος όμως του έκλεισε σωστά το οπτικό πεδίο.

Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και στο 35’, όταν ο Μπακασέτας βρέθηκε τετ α τετ μαζί του μετά το γύρισμα του Λιβάγια από τα δεξιά. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος, έχοντας 9 τελικές (τις 5 εντός εστίας), την ώρα που οι παίκτες του Καραγεωργίου είχαν μόλις μια (εκτός εστίας).

Η αναμέτρηση είχε την ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πετύχει το δεύτερο γκολ και να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν μαζική άμυνα. Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, οι «κιτρινόμαυρων» μετρούσαν ήδη 11 τελικές, ενώ ο Λεβαδειακός δεν είχε ούτε μια εντός εστίας!

Η ΑΕΚ, βέβαια, δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες και κυρίως απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όπως εκείνα του Μπακασέτα (71’) και του Γκάλο (80’). Το πρώτο πήγε άουτ, ενώ το δεύτερο έδιωξε με γροθιές ο Μπάγιτς. Από τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να βάλουν δεύτερο τέρμα, ο Λεβαδειακός ανέβηκε στα τελευταία λεπτά και προσπάθησε να πιέσει αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved