ΠΑΟΚ: Το «χρυσάφι» στον Πρίγιοβιτς και ο Μπεργκ!

ΠΑΟΚ: Το «χρυσάφι» στον Πρίγιοβιτς και ο Μπεργκ!

Τα απίστευτα ποσά που δεν μπορεί να αρνηθεί ο Πρίγιοβιτς και τι έχει πει ο Μπεργκ για πιθανή μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Το θέμα των ημερών είναι η επικείμενη μεταγραφή του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ στην Αλ Ιτιχάντ. Οι Σαουδάραβες δίνουν απίστευτα λεφτά και στους Θεσσαλονικείς και στον Σέρβο ποδοσφαιριστή έτσι ώστε να τον πείσουν να αφήσει από τώρα την Τούμπα και να φορέσει τα… κιτρινόμαυρα. Τα ποσά είναι… τρομακτικά και πολύ δύσκολα θα πει «όχι» στην πρόταση ο διεθνής επιθετικός του «δικεφάλου του Βορρά» από τη στιγμή που η Αλ Ιτιχάντ θέλει να καλύψει τη ρήτρα των 10 εκατ. ευρώ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει… τοις μετρητοίς και όχι με δόσεις. Ήδη ο ΠΑΟΚ απέρριψε πρόταση για να αποπληρωθεί σε δόσεις η ρήτρα που για να έχει ισχύ θα πρέπει να καλυφθεί με… μετρητά!

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως η Αλ Ιτιχάντ προσφέρει στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς 24 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Ένα ποσό που φτάνει και ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως, όμως, ακόμα μεγαλύτερο δέλεαρ είναι και τα μπόνους που προσφέρουν οι Σαουδάραβες στον Σέρβο επιθετικό έτσι ώστε να τον δελεάσουν. Συγκεκριμένα, αν ο Πρίγιοβιτς πει το ναι και βάλει… κελεμπία, τότε για κάθε γκολ που σκοράρει θα εισπράττει 25.000 ευρώ και για κάθε νίκη της ομάδας του, 50.000 ευρώ! Με λίγα λόγια αν κάνει χατ-τρικ σε ένα ματς ο «Πρίγιο» θα πάρει 125.000 ευρώ. Ένα… συμβόλαιο ενός στράικερ σε μικρομεσαία ομάδα της Super League δηλαδή.

1619503

Στον ΠΑΟΚ ξέρουν πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή όταν έχουν να… παλέψουν με μια τέτοια πρόταση. Ακόμα και ο Ιβάν Σαββίδης που θέλει πολύ να τον κρατήσει στον «Δικέφαλο του Βορρά» και είχε αποφασίσει να του προτείνει νέο συμβόλαιο με πολύ αυξημένες απολαβές, 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο αντί του 1,5 εκατ. ευρώ που παίρνει τώρα, δεν θα μπορέσει να φτάσει σε αυτά τα εξωπραγματικά ποσά που προσφέρει η Αλ Ιτιχάντ. Συνεπώς στην Τούμπα έχουν αρχίσει το… ψάξιμο, από τη στιγμή που και ο Πρίγιοβιτς είπε στους συμπαίκτες του πως μάλλον φεύγει από την ομάδα.

Μπεργκ η καλύτερη... απάντηση

Το πρώτο όνομα που «έπαιξε» πολύ δυνατά για τον ΠΑΟΚ μετά τη διαφαινόμενη παραχώρηση του Πρίγιοβιτς, είναι αυτό του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός που όσο ήταν στον Παναθηναϊκό είχε «πληγώσει» περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη τους Θεσσαλονικείς, τόσο με το χατ-τρικ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2014 όσο και με τα γκολ του συνολικά κόντρα στους «ασπρόμαυρους» που ήταν 10 τον αριθμό. Τα περισσότερα που έχει βάλει σε όποια ομάδα αντιμετώπισε στην Ελλάδα από το 2013 ως και το 2017.

1105426

Είναι… κοινό μυστικό πως ο Μάρκους Μπεργκ αποτέλεσε «καψούρα» για πολλούς στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί του «δικεφάλου του Βορρά» που έλεγαν, μέχρι να αρχίσει να σκοράρει κατά ριπάς ο Πρίγιοβιτς, πως «έναν Μπεργκ να είχαμε θα παίρναμε πρωτάθλημα». Την ίδια ώρα ο Σουηδός είχε γίνει αρκετά… επιθυμητός και στον Πειραιά, από τη στιγμή που έφυγε από τον Παναθηναϊκό, οπότε μια πιθανή απόκτησή του από τον ΠΑΟΚ θα έχει και επικοινωνιακό, πέρα από τον πολύ ουσιαστικό και ξεκάθαρο, χαρακτήρα. Ο Μπεργκ αυτή τη στιγμή, βέβαια, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με την Αλ Αΐν από την οποία αμείβεται με 3 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το 1,5 έτος από το διετές του Σουηδού έχει ήδη περάσει, συνεπώς έχει λαμβάνειν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από τους ιθύνοντες της ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το γεγονός, βέβαια, πως ο ΠΑΟΚ θα θέλει να απαντήσει και ο Σαββίδης είχε σκοπό να δώσει μεγάλο ποσό στον Πρίγιοβιτς, δείχνει πως μπορεί να έχει βάση μια πολύ… βαρβάτη πρόταση στον Μπεργκ για να τον κάνει δικό του. Ένα από τα «αγκάθια», βέβαια, είναι πως για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον Μάρκους Μπεργκ θα πρέπει να δώσει – πέρα από τα χρήματα που θα ζητήσει δεδομένα η Αλ Αΐν – και 5 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό! Ένα ποσό που προβλέπεται στη συμφωνία που είχαν κάνει οι «πράσινοι» με την Αλ Αΐν το καλοκαίρι του 2017 για τον Σουηδό, σε περίπτωση που αυτός πάρει μεταγραφή για άλλη ελληνική ομάδα. Την ίδια ώρα, ο Μπεργκ διατηρεί οψιόν στο συμβόλαιό του σύμφωνα με την οποία έχει την επιλογή είτε να ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο με τους ίδιους όρους με τους Άραβες είτε να μείνει ελεύθερος, στο φινάλε της τρέχουσας συμφωνίας.

Μερικούς μήνες πίσω, πάντως, όταν είχε… φουντώσει και πάλι το θέμα της πιθανής επιστροφής του Μάρκους Μπεργκ στην Ελλάδα – με ένα ταξίδι της συζύγου του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να δίνει «τροφή» - ο Σουηδός είχε προτιμήσει να… ντριμπλάρει και να μην απαντήσει ευθέως. Τότε ο Μάρκους Μπεργκ είχε υποστηρίξει πως «είμαι ανοικτός σε οτιδήποτε σίγουρα. Η οικογένειά μου κι εγώ θα αποφασίσουμε σε σχέση πάντα με την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Υπήρξαν προτάσεις από ευρωπαϊκά και ελληνικά κλαμπ. Είμαι όμως σε μια καλή ομάδα, έχω συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο άρα δεν κάνω σκέψεις να αλλάξω ομάδα τώρα».

Μένει να φανεί αν έχει αλλάξει γνώμη ο Σουηδός για πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα κι αν ο ΠΑΟΚ έχει «κλειδώσει» στο πρόσωπό του τον «αντί-Πρίγιοβιτς»…



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved