Ολυμπιακός: Ο Μπεργκ, ο Φακούντο, ο Πελέ και… οι άλλοι! (photos+video)

Ολυμπιακός: Ο Μπεργκ, ο Φακούντο, ο Πελέ και… οι άλλοι! (photos+video)

Μετά την επική πρόκριση επί της Μίλαν, ο Ολυμπιακός δεδομένα θα αποκτήσει σέντερ φορ που θα κάνει τη διαφορά και στα υπόψη του έχει τρεις τέτοιες περιπτώσεις επιθετικών.

Ο Ολυμπιακός έγραψε… ιστορία κόντρα στη Μίλαν το βράδυ της Πέμπτης (13/12). Με το εμφατικό 3-1 πέρασε στους «32» του Europa League και σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στους φιλάθλους του. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από αυτή την πρόκριση θα βάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά στα ταμεία τους από τα bonus της UEFA ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πέρα από το πριμ ύψους 500.000 ευρώ που θα δώσει στην ομάδα, ξεκαθάρισε ότι δεν… σταματά να ονειρεύεται την ευρωπαϊκή υπέρβαση για την ομάδα του λιμανιού.

Μια υπέρβαση, όμως, που για να έρθει θα πρέπει ο Ολυμπιακός δεδομένα να ενισχυθεί. Ειδικότερα σε μια θέση που αποδεδειγμένα «πονάει» πολύ, όπως είναι αυτή του σέντερ φορ. Άλλωστε αποτελεί κοινή παραδοχή όλων όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πως αν ο Ολυμπιακός είχε έναν επιθετικό «κλάσης» που να έχει το εύκολο γκολ, τότε θα ήταν και σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση στην Ελλάδα ενώ ενδεχομένως να είχε «καθαρίσει» και νωρίτερα την πρόκριση στο Europa League.

Φορ που να κάνει τη διαφορά

Η έλευση ενός στράικερ που θα κάνει τη διαφορά, βέβαια, ειδικά σε μεταγραφική περίοδο όπως αυτή του Ιανουαρίου, θα είναι προφανώς κοστοβόρα. Πλην όμως, όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αν βρεθούν ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό τότε δεν αποκλείεται να γίνουν οι προσθήκες έτσι ώστε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο και να έχει περισσότερες πιθανότητες για την υπέρβαση που δήλωσε πως θέλει και ο ιδιοκτήτης της.

Στο «κάδρο», λοιπόν, για τον Ολυμπιακό από νωρίς στη σεζόν έχουν μπει αρκετά ονόματα γνωστών και ικανών στράικερ. Κάποια «κάηκαν» νωρίς – νωρίς, όπως αυτό το Σέρχιο Αραούχο, ενώ κάποια άλλα συντηρούνται στην επικαιρότητα και οι Πειραιώτες ασχολούνται μαζί τους ψάχνοντας όλα τα δεδομένα. Σίγουρα η πιο… ιντριγκαδόρικη περίπτωση είναι αυτή του Μάρκους Μπεργκ. Ο άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού κάνει… παπάδες με την Αλ Αΐν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στον Ολυμπιακό για έναν τέτοιο παίκτη έχουν την πρόθεση να τα… σκάσουν κανονικά και σίγουρα θα τον ήθελαν, όμως, η πλευρά του Σουηδού δεν φαίνεται να… ψήνεται και τόσο στην προοπτική της επιστροφής για τους Πειραιώτες στην Ελλάδα.

Φακούντο και Πελέ

Από εκεί και πέρα, πολύ «δυνατά» έχει παίξει για τον Ολυμπιακό το όνομα του Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα. Ο 28χρονος φορ των Πορτογάλων τη φετινή σεζόν δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε, ψάχνεται να φύγει από τους Λουζιτανούς και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει και συζητήσεις με την πλευρά των Πειραιωτών. Ο ποδοσφαιριστής φέρεται να είναι ο νούμερο ένα στόχος του Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, ακόμα δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ η περίπτωσή του αφού εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις. Όπως ο Μπεργκ που προαναφέραμε αλλά και αρκετοί άλλοι φορ που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Μια τέτοια περίπτωση, είναι αυτή του Γκρατσιάνο Πελέ! Ο 33χρονος διεθνής Ιταλός στράικερ την τελευταία διετία βγάζει το… παντεσπάνι του στην Κίνα και τη Σαντόνγκ Λουνένγκ. Ομάδα που του έδωσε μέχρι τώρα 40 εκατ. ευρώ από το 2016 μέχρι και σήμερα, κάνοντας τον ποδοσφαιριστή από το Σαν Σεζάριο του Λέτσε τον έκτο πιο ακριβοπληρωμένο στον πλανήτη! Ο Πελέ έχει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο ακόμα με τους Κινέζους, αλλά η προοπτική της επιστροφής στην Ευρώπη δεν τον αφήνει αδιάφορο όπως αναφέρεται και στην πατρίδα του. Μάλιστα ήδη έχει γραφτεί πως ο 33χρονος στράικερ έχει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό αλλά και τη Γαλατάσαραϊ, όπως και ομάδες από την Αγγλία στην οποία «έφτιαξε» το όνομά του παίζοντας στη Σαουθάμπτον (68 ματς, 23 γκολ).

«Παίζει» και για νέο... Ντάρκο

Στον Ολυμπιακό έχουν στα υπόψη τους ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε να αφορά τον Πελέ, αν δεν ευδοκιμήσει μια περίπτωση τύπου Μπεργκ ή Φακούντο. Να βρουν, δηλαδή, τον νέο… Κοβάσεβιτς. Έναν εγνωσμένης αξίας στράικερ, που παρά την όποια ηλικία του θα είναι σε θέση να κάνει ακόμα τη διαφορά. Όπως έκανε ο «Νταρκογκολ» ερχόμενος στον Ολυμπιακό στα 34 του και σε δυο σεζόν είχε 31 τέρματα σε 60 ματς. Τέτοιες περιπτώσεις παικτών είναι και οι Γιόναταν Σοριάνο και Ρομπέρτο Σολδάδο. Αμφότεροι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι 33+ αλλά το… έχουν ακόμα και δεδομένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιανουάριος θα είναι «καυτός» στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού και πως θα γίνει προσπάθεια να έρθει ένας επιθετικός με όνομα που θα κάνει… αίσθηση. Μια ανάλογη μεταγραφή, δηλαδή, με αυτή του Γιάγια Τουρέ αλλά με «δικλείδες ασφαλείας» πως θα έχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά από ότι ο Αφρικανός σταρ στη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά η οποία τελείωσε άδοξα…

Marcus Berg TOP 20 Goals

Facundo Ferreyra ● Welcome to Olympiakos FC? - 2019 | Amazing Goal Show

Graziano Pellé - Goals & Skills 2017/18

Jonathan Soriano Beijing

Roberto Soldado - El Matador - Fenerbahçe SK | 17/18



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved