Πέλκας: «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό»

Πέλκας: «Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό»

Με άγριες διαθέσεις θα πάει ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο.

Νωρίς ακόμα για τη συζήτηση περί τίτλου στον ΠΑΟΚ θεωρεί πως είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μίλησε στην εκπομπή του OPEV TV και ναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, τον Γιώργο Δώνη, την εμπειρία του στην Πορτογαλία με τη Σετούμπαλ, αλλά και το ματς με την Τσέλσι στο Λονδίνο για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε πετύχει», είπε αρχικά.

Για τη θητεία του Δώνη στον ΠΑΟΚ: «Ο Γιώργος Δώνης ήταν ο πρώτος προπονητής που με σύστησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μου έδωσε το νούμερο 10 στην πλάτη. Ένα βαρύ αριθμό που ήταν και ο αγαπημένος μου. Μου ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθω λόγω και του νεαρού ηλικίας στα θέλω του κόσμου και δεν είχα σταθερή απόδοση στις εμφανίσεις μου και να ανταποκριθώ σ΄ αυτό το νούμερο που φορούσα».

Για τον δανεισμό του στη Σετούμπαλ: «Ήταν κάτι το οποίο σκεφτόμουν πολύ. Ήθελα να δω πως είναι να ζεις στο εξωτερικό, τη νοοτροπία που έχουν, να δω που μπορώ να φτάσω και εγώ. Ήμουν μακριά από τους δικούς μου, ξένος στα ξένα δηλαδή. Πάντως, κέρδισα πολλά από την εμπειρία μου στην Πορτογαλία. Γύρισα πιο έτοιμος και πιο δυνατός. Άλλωστε πίστευα και πιστεύω πολλά στις δυνατότητές μου. Πρέπει να δουλεύεις πολύ σκληρά και να βελτιώνεσαι μέρα με τη μέρα για να γίνεσαι καλύτερος».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ νιώθουν πίεση: «Από πέρσι κιόλας, έχουμε συνηθίσει να είμαστε ψηλά. Όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να μάθεις να ζεις με την πίεση, ειδικά όταν αγωνίζεσαι σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Το έχουμε αποδεχθεί και πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό, να είμαστε 100% έτοιμοι.

Όταν έχεις μία εβδομάδα για να προετοιμαστείς για έναν αγώνα, προετοιμάζεσαι καλύτερα, βρίσκεις πιο εύκολα λύσεις. Φέτος δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, έχουμε κάθε 3-4 ημέρες αγώνες, στο ξεκίνημα είχαμε πολλά ντέρμπι, και δύσκολα παιχνίδια σε Ευρώπη. Από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε να βρούμε τους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την κάθε ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε διαφορετικά τα παιχνίδια του Champions League σε σχέση με το πως αντιμετώπισε αυτά του Europa League: «Όταν κάνεις προετοιμασία για να είσαι έτοιμος για παιχνίδια του Champions League, με σκοπό να είσαι έτοιμος 200%, είναι δύσκολο να συνεχίσεις με την ίδια ταχύτητα όλη τη χρονιά. Δεν είμαστε ρομπότ, είναι λογικό το ότι κάναμε κοιλιά. Ωστόσο, καταφέραμε να διαχειριστούμε καλά αυτή την κοιλιά στην Ελλάδα και να μη χάσουμε βαθμούς. Στο Europa League βέβαια ηττηθήκαμε δύο φορές από τη Βίντι και δεν έχουμε το πάνω χέρι, αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Πάμε με άγριες διαθέσεις στο Λονδίνο και δεν κάνω πλάκα, το πιστεύουμε στην ομάδα».

Για τον Κώστα Κατσουράνη: «Είναι πού ωραίο πράγμα να έχεις παραστάσεις με έναν πρωταθλητή Ευρώπης. Όταν νευρίαζε δεν ήθελες να είσαι δίπλα του. Είναι μεγάλη χαρά να τον έχεις συμπαίκτη».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved