Παναθηναϊκός: Είναι τρελός αυτός ο Ρωμαίος!

Παναθηναϊκός: Είναι τρελός αυτός ο Ρωμαίος!

Ο Φεντερίκο Μακέντα δίνει την πρώτη μεγάλη συνέντευξή του στην Ελλάδα και προβλέπει χωρίς δεύτερη σκέψη πολλά γκολ για τον ίδιο φέτος, αλλά και πολύ σύντομα… Πρωτάθλημα και Champions League για τον Παναθηναϊκό.

Η τρέλα που έχει στο μυαλό ο Φεντερίκο Μακέντα φάνηκε από τις πρώτες του εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα. Βγάζοντας απίστευτο πάθος και δίνοντας μεγάλες μάχες κόντρα στις αντίπαλες άμυνες. Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο, όμως, στη συνέντευξη που έδωσε στην «Πράσινη».

Την πρώτη μεγάλη του εξομολόγηση από τη στιγμή που ήρθε στη χώρα μας, όπου μίλησε για όλα. Τα δικά του λάθη, που από παιδί-θαύμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον οδήγησαν στην ανυποληψία της Serie B, αλλά και το μάθημα που έχει πάρει ώστε να έχει τώρα μια πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση. Τόσο για τους προσωπικούς του στόχους, όσο και γι’ αυτούς που θέλει να πετύχει με τους μαχητές συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό.

-Ο Παναθηναϊκός κάνει μια εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα. Τι θεωρείς πως πρέπει να γίνει για να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση;

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βρούμε σταθερότητα ως κλαμπ και ως παίκτες. Αν όλα δουλεύουν καλά στο κλαμπ, είσαι πιο συγκεντρωμένος να κάνεις καλύτερα πράγματα. Είναι το πρώτο βήμα. Δε νομίζω πως θα πάρει αρκετό χρόνο για αυτό το σύλλογο προκειμένου να μάχεται ξανά για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Είναι μεγάλος σύλλογος, ο κόσμος είναι δίπλα μας και ξέρουμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι σημαντικό. Να φέρουμε την ομάδα ξανά στην κορυφή. Είναι οι πρώτες μας σκέψεις. Πρέπει να προχωράμε βήμα βήμα. Θα φανεί τις επόμενες χρονιές. Ως ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να ξαναγίνει ο σύλλογος Πρωταθλητής σύντομα».

-Είπες πως θες να είσαι στην κορυφή με τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το καλύτερο που μπορείς να σκεφτείς με τη φανέλα της ομάδας; Να παίξεις στο Champions League;

«Σαφώς. Δεδομένα. Όταν σκέφτεσαι θετικά, τότε θετικά πράγματα συμβαίνουν. Ο στόχος αυτή τη σεζόν δεν είναι εύκολος. Ως παίκτης, όμως, πάντα θες τίτλους, θες Champions League. Θέλω να δω την ομάδα να παίζει εκεί και να κατακτά τίτλους. Εκεί είναι η κορυφή του ποδοσφαίρου. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, θα το πετύχουμε τα επόμενα χρόνια».

-Τα τελευταία χρόνια δεν σκόραρες αρκετά σύμφωνα με τις δυνατότητές σου. Ποιος ήταν ο λόγος; Μέχρι τώρα έχεις σημειώσει 3 γκολ. Με πόσα θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;

«Τα προηγούμενα χρόνια η αυτοπεποίθησή μου δεν ήταν στο καλύτερο σημείο θα έλεγα. Πνευματικά και σωματικά, επειδή προερχόμουν κι από τραυματισμούς. Όταν επιστρέφεις περιμένεις καλά πράγματα, αλλά το να κάνεις τα πάντα γρήγορα δεν σου βγαίνει σε καλό. Ήμουν στα… σύννεφα θα έλεγα. Επίσης έπαιζα σε άλλη θέση όχι ακριβώς στράικερ. Ήμουν πιο κοντά στους μέσους, έτσι δεν είχα όσες ευκαιρίες έχει ο κλασικός στράικερ. Όταν ήρθα εδώ ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής μου είπαν πως θα παίζω ως εννιάρι. Το αγαπώ αυτό, γιατί θα πάρεις ευκαιρίες. Έχεις την ομάδα σου να σε στηρίζει, θα σε προσέχουν και θα βρεις ευκαιρίες. Ελπίζω στις επόμενες αναμετρήσεις να μου δοθούν περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι στις τρεις τελευταίες. Αισθάνομαι καλά, έχω αυτοπεποίθηση, αγαπώ το μέρος, αγαπώ την ομάδα και το κλαμπ συνολικά. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεσαι για να αποδώσεις στο υψηλότερο επίπεδό σου. Θεωρώ πως θα τελειώσω τη σεζόν με πολλά γκολ, είμαι πεπεισμένος. Ξέρω τον εαυτό μου και την ομάδα, οπότε στο τέλος θεωρώ πως θα είμαστε επιτυχημένοι και η ομάδα και εγώ».

-Ποιος είναι ο στόχος σου αριθμητικά όμως;

«Δε θέλω να πω αριθμούς... 10, 15, 20… Πιστεύω θα είναι πολλά. Είμαι αισιόδοξος. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, αλλά δε λέω αριθμούς».

-Ο στόχος για την ομάδα ποιος είναι;

«Να συνεχίσει έτσι. Να νικά αγώνες, να είναι δυνατή να είμαστε όλοι μαζί. Και στο τέλος να βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα. Αυτό επιβάλει η ιστορία του Παναθηναϊκού! Ξέρουμε δεν είναι εύκολο επειδή ξεκινήσαμε με το -6. Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Διαβάστε ολόκληρη την απολαυστική συνέντευξή του Φεντερίκο Μακέντα στην «Πράσινη» που κυκλοφορεί!

ΠΗΓΗ: Leoforos.gr



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved