Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Χαμένη ευκαιρία!

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0: Χαμένη ευκαιρία!

Ο Παναθηναϊκός κι η ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 με τους «πράσινους» να έχουν τις μεγάλες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουν το ματς.

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε… όλα αλλά όχι τα γκολ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν τις φάσεις κι έδειξαν πως είναι έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο, σβήνοντας την κακή εμπειρία και την ήττα στην Τούμπα. Η απειρία, βέβαια, μέτρησε στις φάσεις όπου δεν μπόρεσαν οι παίκτες του Δώνη να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και να αλλάξουν τη μοίρα του ματς, απέναντι σε μια ΑΕΚ που ναι μεν έβγαλε σε κάποια σημεία την ποιότητά της, αλλά δεν είχε καλή εικόνα ειδικά στην τελική προσπάθεια έτσι ώστε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς του ΟΑΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση τόσο στην εικόνα του ματς όσο και στους  αριθμούς, ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος από την ΑΕΚ και αν κάποιος δικαιούταν τη νίκη τότε αυτοί που μπορούν να το πουν με σιγουριά είναι οι «πράσινοι». Η Ένωση σε κάποια σημεία του αγώνα θα μπορούσε να έχει διαχειριστεί καλύτερα καταστάσεις και προϋποθέσεις, έδειξε όμως πως «πάσχει» στην… τελική απόφαση και έτσι έχασε την ευκαιρία να μειώσει  την απόσταση από τον ΠΑΟΚ ο οποίος «γκέλαρε» στο Περιστέρι. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε στους 17 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει 23 και τον Ατρόμητο 21, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στους 14. «Κερδισμένος»  από αυτή την αγωνιστική, μπορεί να αναδειχθεί ο Ολυμπιακός που παίζει την Κυριακή με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έχει 16 βαθμούς…

Έτσι έπαιξαν…

Με την απουσία του Κολοβέτσιου να επισημοποιείται τελικά λίγο πριν τη σέντρα, ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε σχηματισμό και επέμεινε  στο 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης, με τους Κουλιμπαλί, Πούγγουρα, Μαυρομάτη και Ινσούα από δεξιά  προς  τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Κουρμπέλης και Δώνης, με τον Χατζηγιοβάνη αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Μπουζούκη πίσω από τον Μακέντα.

Στον αντίποδα, το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάρκας με τους Μπακάκη, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Μπογέ δεξιά, τον Μάνταλο αριστερά και τον Λιβάια πίσω από τον Πόνσε.

Με ορμή αλλά όχι… καλή τελική

Ο Παναθηναϊκός στο ματς όπου έκανε περισσότερους από 35.000 φίλους του να ανηφορίσουν στο ΟΑΚΑ, μπήκε στο ματς με την ορμή της έδρας και αυτό αρχικά του έδωσε δύναμη κι ενθουσιασμό. Στο πρώτο τέταρτο οι «πράσινοι» ήταν αρκετά ορεξάτοι, είχαν τις στιγμές τους όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ευθέως τον Μπάρκα. Σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να πάρει κάτι επιθετικά από την ποιότητα των Μπογέ και Λιβάια, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε σωστά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και δεν κινδύνεψε επί της ουσίας.

Σε μια – δυο περιπτώσεις που έγιναν κάποια λάθη στην άμυνα, στη μία περίπτωση από τον Μαυρομάτη, οι υπόλοιποι της τετράδας κάλυψαν σωστά και απέτρεψαν τον κίνδυνο. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη ευκαιρία την είχε ο Παναθηναϊκός με τον Μακέντα στο 31’ να πλασάρει και τον Μπάρκα να κρατάει το «μηδέν» για την Ένωση. Με την εικόνα που είχε το ματς, το 0-0 δεν ήταν αφύσικο αφού οι μεγάλες φάσεις δεν ήταν πολλές και οι δυο ομάδες πρόσεχαν αρκετά τα μετόπισθεν.

«Καθαρές» φάσεις,  αλλά όχι γκολ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει κάπως… χαμένος. Με τον Μάνταλο να παίρνει προσπάθειες από τα αριστερά και τον Λιβάια να βοηθάει περισσότερο στην κυκλοφορία και τη δημιουργία, η Ένωση απείλησε αρκετά, έφτανε με προϋποθέσεις στην περιοχή του Διούδη αλλά στην τελική προσπάθεια είτε έκανε κακή επιλογή, είτε σταμάταγε στο τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού όπως στο σουτ του Λιβάια στο 61’ του ματς. Μετά και από αυτή τη στιγμή, ο Δώνης έκανε την πρώτη παρέμβαση στο ματς  αποσύροντας τον γιό του, Χρήστο και τον Χατζηγιοβάνη, για να βάλει στο ματς Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδη. Δυο κινήσεις που έδωσαν πνοή στο «τριφύλλι» για να φτιάξει δυο «καθαρές» φάσεις με Μπουζούκη και Χατζηθεοδωρίδη αλλά αμφότεροι τις σπατάλησαν!

Αυτές ήταν κι οι δυο καλύτερες φάσεις του ματς, με τον Ουζουνίδη να απαντά βάζοντας στο ματς τον Γκάλο αρχικά και στη συνέχεια τους Κλωναρίδη και Άλεφ, όμως, αποτέλεσμα δεν υπήρξε για την ΑΕΚ. Η Ένωση έκανε προσπάθειες από τα πλάγια, βγήκε πολλές φορές με προϋποθέσεις αλλά ευθεία απειλή  για την εστία του Διούδη δεν υπήρξε. Την ίδια ώρα ο Δώνης έριξε στο ματς και τον Μουνιέ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Γάλλο να βοηθά τόσο στο πρέσινγκ όσο και στην προσπάθεια για δημιουργία φάσεων. Το «τριφύλλι» στο φινάλε πήγε να εκμεταλλευτεί το ανέβασμα της ΑΕΚ για να πιέσει, όμως, αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Οι «πράσινοι» σε κάθε περίπτωση, κρατάνε το πολύ ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και την… απαίτηση – που οι ίδιοι δημιούργησαν – των 35.000 οπαδών τους για νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (63’ Κάτσε), Μπουζούκης (84’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (62’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81’ Άλεφ), Σιμόες, Λιβάια, Μάνταλος, Μπογέ (72’ Γκάλο), Πόνσε (78’ Κλωναρίδης)



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved