Παναθηναϊκός: Άλλη ομάδα! (videos)

Παναθηναϊκός: Άλλη ομάδα! (videos)

Η είσοδος Λουτσιάνο-Μυστακίδη δίνει επιλογές μεσοεπιθετικά που αλλάζουν το «τριφύλλι»!

Απ’ τα τέλη Ιανουαρίου όταν και διαμορφώθηκε το ρόστερ του Παναθηναϊκού στην τωρινή του μορφή, οι «πράσινοι» έχουν βελτιώσει την αγωνιστική τους εικόνα. Αλλά πάντα υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα. Πέρα απ’ την συνολική απώλεια ποιότητας με τις αποχωρήσεις, δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα μεσοεπιθετικά. Αποτέλεσμα ήταν να παίζει το «τριφύλλι» με επιθετικό τον Δώνη! Ακόμη και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι λύσεις ελάχιστες, με τον Λουντ που δεν είναι «καθαρό» εξτρέμ και τον νεαρό Χατζηγιοβάνη να… τραβούν κουπί.

Η διακοπή του πρωταθλήματος (το νωρίτερο αρχές Απρίλη θα έχουμε ξανά αγωνιστική δράση) είναι ευνοϊκή στον Παναθηναϊκό των ελάχιστων λύσεων. Ειδικά μεσοεπιθετικά θα δώσει τη δυνατότητα στον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό στην επανέναρξη (όταν αυτή γίνει) της Superleague. Οι επιστροφές των τραυματιών δίνει επιτέλους τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν κάποια παιδιά στις θέσεις τους, ενώ συγχρόνως δίνει λύσεις και για τον πάγκο χωρίς να χρειάζεται να βασίζεσαι μόνο στα παιδιά της ομάδας Νέων!

Για να γίνουν όλα αυτά, δύο ονόματα «μπαίνουν» στην κορυφή της λίστας. Ο Λουτσιάνο και ο Μυστακίδης. Ο Βραζιλιάνος μετά από αρκετούς μήνες (είχε τραυματιστεί στο ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ) είναι σε θέση να αγωνιστεί. Όντας ο πιο… κοντινός σε σέντερ φορ παίκτης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού! Άλλωστε του αρέσει περισσότερο αυτή η θέση παρά να αγωνίζεται ως περιφερειακός επιθετικός. Σε κάθε περίπτωση το παιδί έχει την ποιότητα που αρμόζει σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και είναι φορ! Αυτό αρκεί για να αλλάξει τα δεδομένα όλης της επίθεσης, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Από κοντά και ο Μυστακίδης, που κάλλιστα μπορεί να παίξει ως δεξί εξτρέμ (ή αριστερό) ή πίσω απ’ τον φορ. Απ’ τη στιγμή που ο Μουνιέ βρίσκει ρυθμό (απ’ τους κορυφαίους στα τελευταία ματς) και ο Λουντ είναι… σταθερή αξία, ο Παναθηναϊκός μετά από καιρό αποκτά και πιο νορμάλ και πιο «γεμάτη» και σαφώς ποιοτικότερη μεσοεπιθετική γραμμή.

Αν το δει κανείς σε επίπεδο συστημάτων για παράδειγμα, στο 4-4-1-1 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Λουντ πίσω απ’ τον επιθετικό (όπως στην Λάρισα που έκανε ένα απ’ τα καλύτερα παιχνίδια του και σκόραρε) ο Μυστακίδης σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Μουνιέ αριστερό και ο Λουτσιάνο κορυφή στην επίθεση. Ταυτόχρονα τραβώντας πιο πίσω τον Λουντ (σε ρόλο εσωτερικού μέσου) μπορείς να έχεις ένα 4-3-3 με αρκετή κίνηση και ποιότητα μπροστά. Μια διάταξη που όποτε δοκιμάστηκε φέτος, «βγήκε» στο «τριφύλλι».

Βέβαια, πάντα θα υπάρχει ο Δώνης να δίνει βοήθειες στα χαφ ή ακόμη και στην επίθεση, όπως και ο Μολίνς που σαφώς θα κατορθώσει να ανταπεξέλθει στα ματς μέχρι τέλος της σεζόν αν δεν έχει πολλά λεπτά συμμετοχής. Συν τον Χατζηγιοβάνη που ερχόμενος απ’ τον πάγκο (αν αυτό επιλέξει ο προπονητής) μπορεί να αλλάξει το ρυθμό και να εκμεταλλευτεί την κούραση των αντίπαλων μπακ.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ο Παναθηναϊκός αλλάζει συνολικά με τις επιστροφές των Λουτσιάνο-Μυστακίδη. Κάτι που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον στο «κλείσιμο» της σεζόν. Ειδικά απ’ τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν να παίξουν καλά ματς με αντιπάλους όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη.

Επειδή στον Παναθηναϊκό δεν προλάβαμε ακόμη να τους δούμε, θυμηθείτε τι μπορούν να κάνουν οι Λουτσιάνο και Μυστακίδης…

Ο Λουτσιάνο Νέβες:

Ο Γιάννης Μυστακίδης: 



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved