Ποτέ θα βγει η απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Τι ισχύει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ποτέ θα βγει η απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός - Τι ισχύει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η εκδίκαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ολοκληρώθηκε και πλέον όλοι αναμένουν την απόφαση που θα κρίνει τόσο το ντέρμπι της Τούμπας όσο και το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μονομάχησαν» στην πειθαρχική της Super League με την εκδίκαση της υπόθεσης να πραγματοποιείται κανονικά, παρά το αίτημα αναβολής -από πλευράς δικέφαλου- το οποίο απορρίφθηκε.

Οι δύο ΠΑΕ κατέθεσαν για τα γεγονότα που τίναξαν το ντέρμπι της Τούμπας στον αέρα έπειτα από το αντικείμενο που τραυμάτισε τον Όσκαρ Γκαρθία.

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης και οι νομικοί εκπρόσωποί του Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Λάμπρος Μπίρδας, Νίκος Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαθωμάς, Άγγελος Κωνσταντινίδης, ενώ τον Ολυμπιακό οι δικηγόροι Βασίλης Δημακόπουλος, Αργύρης Λίβας, παρών και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Ο ΠΑΟΚ αμφισβήτησε τον τραυματισμό του Γκαρθία και ζήτησε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας που δεν ξεκίνησε ποτέ καθώς και την απαλλαγή της ΠΑΕ που κινδυνεύει με βαριές καμπάνες.

Από τον Ολυμπιακό, ισχυρίστηκαν ότι η ένσταση του ΠΑΟΚ για εκπρόθεσμη δήλωση του Καταλανού τεχνικού στο φύλλο αγώνα είναι αβάσιμη καθώς «η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα», ενώ σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό υπήρξε η θέση πως: «Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα»

Στην εκκίνηση της εκδίκασης έγινε ενημέρωση πως ο διαιτητής του ντέρμπι, Αρετόπουλος κατέθεσε συμπληρωματική έκθεση που προκαλέσε την αντίδραση της πλευράς του ΠΑΟΚ. Σε αυτήν αναφέρει ότι διέκοψε το παιχνίδι λόγω τραυματισμού αξιωματούχου (ο οποίος επιβεβαιώνεται από τον γιατρό του αγώνα) και πως ο Γκαρθία είχε κανονικά δικαίωμα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι το οποίο δεν είχε αναγραφεί αρχικά στο φύλλο αγώνα.

Σε εκείνο το σημείο η πλευρά του ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή της υπόθεσης αλλά και να κληθεί ο ίδιος ο Αρετόπουλος προκειμένου να εξεταστεί από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Το αίτημα απορρίφθηκε από την έδρα και συγκεκριμένα από την δικαστή κ. Σκολαρίκη, και η εκδίκαση έγινε κανονικά.

Πότε θα βγει η απόφαση

Μόλις πραγματοποιήθηκε και η δευτερολογία των νομικών των δυο ΠΑΕ ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για το ντέρμπι. Εκεί δεν ειπώθηκε τίποτα καινούριο με τις αντιμαχόμενες πλεύρες να υποστηρίζουν τις θέσεις τους. Οριστική απόφαση για την τύχη του αγώνα αλλά και τις ποινές που θα προκύψουν θα υπάρξει την Δευτέρα, 5 Μαρτίου. Στην αυγή της εβδομάδας δηλαδή θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία της αθλητικής δικαιοσύνης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Τι ισχύει με το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις διαμορφώνονται και τα παρακάτω δεδομένα για το επερχόμενο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Εάν και εφόσον τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ (και) με ποινή έδρας και η απόφαση ανακοινωθεί όντως τη προσεχή Δευτέρα, τότε το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα.

Σε περίπτωση που η απόφαση βγει από την Τρίτη και έπειτα, τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει κόσμο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (4/3).

Ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι πρέπει να μεσολαβούν πέντε ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα της απόφασης μέχρι την ημέρα του αγώνα. Η ημέρα έκδοσης της απόφασης και η ημέρα του αγώνα δεν υπολογίζονται.

 

 



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved