ΑΕΚ: Βόμβα! Ζητά αναστολή πρωταθλήματος μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις
SHARE

ΑΕΚ: Βόμβα! Ζητά αναστολή πρωταθλήματος μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις

Επιστολή προς τον Γιώργο Βασιλειάδη, την οποία κοινοποιεί και στην Super League απέστειλε η ΠΑΕ ΑΕΚ, ζητώντας την διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι την ολοκλήρωση όλων των δικαστικών υποθέσεων.

Οι πολλές δικαστικές εκκρεμότητες στην Super League με τις πιθανές τιμωρίες των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και τη «μάχη» του τίτλου, οδήγησε την Ένωση να ζητήσει παρέμβαση από τον Γιώργο Βασιλειάδη, για την διακοπή του πρωταθλήματος, μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλες οι υποθέσεις.

Αναλυτικά, στην επιστολή αναφέρεται:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι κοινώς αποδεκτό πως το φετινό πρωτάθλημα της Super League παρουσιάζει ιδιαίτερο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον τόσο για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας και την εξασφάλιση των εισιτηρίων για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, όσο και με την μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Football League.

Είναι επίσης δεδομένο τοις πάσι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί σε ζητήματα εξωαγωνιστικά που έχουν να κάνουν με παραβάσεις του ισχύοντος Πειθαρχικού Κώδικα και με διώξεις που έχουν ασκηθεί ή που πρόκειται να ασκηθούν εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί σε σημαντικούς αγώνες του πρωταθλήματος στους οποίους εμπλέκονται διεκδικητές του τίτλου.

Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες ατέρμονων σεναρίων και επικοινωνιακής ερμηνείας των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικά, γεγονός που πλήττει ακόμα και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου και προκαλούν σύγχυση στο φίλαθλο κοινό αλλά ακόμα και στους άμεσους εμπλεκόμενους.

Με γνώμονα, αφενός την αυτονόητη ανάγκη επικράτησης ασφάλειας δικαίου σε όλους τους τομείς διεξαγωγής του πρωταθλήματος και αφετέρου στο ότι υφίστανται πολλές δικαστικές εκκρεμότητες που δεδομένα θα επηρεάσουν ποικιλοτρόπως, τόσο τη διαμόρφωση της βαθμολογίας, όσο και τους όρους διεξαγωγής των αγώνων στην εξαιρετικά κρίσιμη τελική καμπή του πρωταθλήματος, σας κοινοποιούμε την παρούσα ζητώντας την αναστολή των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League, εωσότου τελεσιδικήσουν όλες οι εκκρεμούσες ενώπιον των ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων υποθέσεις, οι οποίες αφορούν παραβάσεις της διατάξεως της παρ. 4β του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Θεωρούμε αδιανόητο -και νομίζουμε ότι αυτό είναι εύλογο για όλο το φίλαθλο κοινό- να διεξαχθούν καθοριστικοί αγώνες στις επόμενες αγωνιστικές χωρίς οι διαγωνιζόμενες ομάδες να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της βαθμολογίας και πολύ περισσότερο να προκύψει η δικαστική διαμόρφωση του πίνακα κατάταξης, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων που θα τον καθορίσουν αγωνιστικά. Θα είναι τεράστιο λάθος το πρωτάθλημα να κριθεί στα χαρτιά, να καθοριστεί από έγγραφα και εκθέσεις και η απονομή του τίτλου να γίνει στο τέλος στις δικαστικές αίθουσες!

Περαιτέρω και προς επίρρωση της ανωτέρω θέσης, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε και τα εξής:

[1] Μετά την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου άπαντες οι εμπλεκόμενοι ανιχνεύσαμε το ιδιαιτέρως σκληρό πλαίσιο ποινών του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο ωστόσο ήταν γνωστό σε όλους μας.

[2] Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η μόνη ΠΑΕ που υπέστη την ιδιαιτέρως σκληρή κύρωση της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, λόγω δεύτερης υποτροπής για παράβαση του αρ.15 παρ.2 ΠΚ ΕΠΟ (άναμμα πυρσών – καπνογόνων).

[3] Η ομάδα μας ήταν η πρώτη που βρέθηκε απολογούμενη ενώπιον των ποδοσφαιρικών πειθαρχικών οργάνων, βάσει της διατάξεως της παρ. 4β του άρθρου 15 του ΠΚ ΕΠΟ. Κατά τη διαδικασία, αμφισβητήσαμε -ως είχαμε δικονομικά το δικαίωμα- την εφαρμογή της διάταξης και για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο, ένσταση η οποία τελικώς απορρίφθηκε από το δικαιοδοτικό όργανο της Super League, επικυρώνοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή της διάταξης στους αγώνες των πρωταθλημάτων 2017 – 2018.

[4] Ο πρώτος προπονητής μας, ήτοι ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, τιμωρήθηκε σε δεύτερο βαθμό με ποινή 45 ημερολογιακών ημερών, ήτοι με ποινή που αντιστοιχεί σε 7 αγωνιστικές απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έργω εξύβριση θεατή, κατόπιν εφέσεως του Αναπληρωτή Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, παρά την ηπιότερη καταδίκη του πρωτοδίκως.

[5] Παρά τις αμέτρητες δημόσιες δυσμενείς τοποθετήσεις αξιωματούχων διαφόρων ομάδων, μέχρι και πρόσφατα δεν είχε ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ η μόνη δικαστική ενέργεια για την καταστολή του εν λόγω κατακριτέου φαινομένου, ήταν η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ για την ευθεία επίθεση/στοχοποίηση του διαιτητή του μεταξύ μας αγώνα του A’ γύρου του πρωταθλήματος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης. H ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτός του ότι έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση της ισονομίας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ίσως η μόνη που δεν έχει μπει συνειδητά σε αυτό το ατέρμονο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων και έχει αποφύγει να απαντήσει ακόμα κι όταν έχει προκληθεί επιλέγοντας πάντα το θεσμικό τρόπο προστασίας και των συμφερόντων της αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

[6] Η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν η μόνη ομάδα που κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με δική σας πρωτοβουλία την 17.01.2018, παρουσία –πλην ημών- των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος, καθώς και των ΓΓΑ, ΕΠΟ και Super League, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση 5 σημείων για τον εξορθολογισμό του πλαισίου της επιτρεπόμενης μετακίνησης των φιλάθλων όλων ομάδων στου εκτός έδρας αγώνες της φετινής περιόδου, με στόχο ο κάθε φίλαθλος να μπορεί με ασφάλεια να μπορεί να παρακολουθεί την ομάδα του και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Λάβαμε τα συγχαρητήρια όλων και την υπόσχεση πως η σωστή πρότασή μας μπορεί να συζητηθεί στο τέλος του πρωταθλήματος με προοπτική μελλοντικής εφαρμογής, αλλά όχι στο παρόν στάδιο!

Υπό το φως των ανωτέρω, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας –ως νομοθετικώς νομιμοποιείστε- και την προώθηση κάθε απαιτούμενης ενέργειας προκειμένου να ανασταλεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League, εωσότου τελεσιδικήσουν οι εκκρεμούσες υποθέσεις που δύνανται να επηρεάσουν, αφενός τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αφετέρου τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, ήτοι οι υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις του αρ. 15 παρ.4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε στην ταχύτατη επίλυση των εκκρεμοτήτων, οι οποίες όσο παραμένουν εκκρεμείς εν μέσω κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων, οξύνουν το ήδη τεταμένο κλίμα στο περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Θεωρούμε αυτονόητο και με πλήρη εμπιστοσύνη στις πειθαρχικές επιτροπές ότι θα πρέπει σε βάθος να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις των τελευταίων αγώνων στους οποίους υπήρξε παραβατική συμπεριφορά, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση και έκπτωση, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στην τελική ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.

Δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές μιας κατάστασης που ολοένα και οξύνεται, με σαφέστατη ευθύνη όσων πυροδοτούν το κλίμα αμφισβήτησης της δικαιοδοσίας των θεσμικών αλλά και πειθαρχικών οργάνων προς ίδιο συμφέρον, και δύναται να προκαλέσει στο μέλλον πολύ χειρότερες καταστάσεις τις οποίες εκ των υστέρων θα κληθούμε υποκριτικά να καταδικάσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Τα… ρέστα της στο Κύπελλο Ελλάδας

ΑΕΚ: Τα… ρέστα της στο Κύπελλο Ελλάδας

Αιχμές από Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ απέναντι σε όλους»

Αιχμές από Χιμένεθ: «Η ΑΕΚ απέναντι σε όλους»

Η βαθμολογία μετά τη νίκη τετράδας του Ολυμπιακού (photo)
Η βαθμολογία μετά τη νίκη τετράδας του Ολυμπιακού (photo)
Ισόβια στον «γκουρού του σεξ» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα όργια του
Ισόβια στον «γκουρού του σεξ» για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τα όργια του
Αποκλεισμός στην Ουγγαρία για Γκιώνη
Αποκλεισμός στην Ουγγαρία για Γκιώνη
Γκραν Κανάρια-Φενέρμπαχτσε 64-82: Συνεχίζει ακάθεκτη (photos)
Γκραν Κανάρια-Φενέρμπαχτσε 64-82: Συνεχίζει ακάθεκτη (photos)

 • Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019
 • Μπάσκετ: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Λ. Α. Λέικερς (Ζ)
  02:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • WRC 2018
  02:45Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - ΑΕΚ
  02:50UEFA Champions League 2018-2019. Φάση ομίλων. 4η αγωνιστική. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E3
  03:30Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: ABC of Rally Raid
  04:00Ο στόχος για τους οδηγούς απλός: να βρουν την πιο γρήγορη διαδρομή σε ανώμαλο έδαφος και να την ολοκληρώσουν πριν από τους αντιπάλους. Αυτό που χρειάζονται είναι ικανότητα στον προσανατολισμό, ομαδικότητα και εντυπωσιακές ικανότητες στην οδήγηση.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:45Μέγαρα. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E15
  05:30Στιγμιότυπα.
 • Βόλεϊ: Ολυμπιακός - BBSK Κωνσταντινούπολης
  05:45CEV Cup Ανδρών 2018-19. Φάση των 16. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Ν. Γιορκ Νικς
  06:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  06:15Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:00Talladega 1000Bullbs.com 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Λ. Α. Λέικερς
  08:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης
  09:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2019
  09:45Χάγη, Ολλανδία. Τρίτη θέση ανδρών. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Sports Classics: ABC of Hard Enduro
  11:00Το Hard Enduro είναι το πιο πειθαρχημένο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απαιτεί μια ιδιαίτερη 'τρέλα' από τους οδηγούς. Μάθετε την ορολογία τους και τα πάντα για τους επαγγελματίες οδηγούς και βιώστε ένα άθλημα που και μόνο ο τερματισμός αποτελεί άθλο.
 • NBA Daily
  11:10Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:30Wr. Neustadt, Αυστρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Τόφας - Μπεσίκτας
  11:55Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2019 E12
  12:15Αθλητική εκπομπή.
 • Sports Classics: ABC of Snowboarding
  13:00Μάθετε την ιστορία του snowboarding, από την ταπεινή του προέλευση μέχρι το γεμάτο αδρεναλίνη παρόν.
 • Βόλεϊ: Ολυμπιακός - BBSK Κωνσταντινούπολης
  13:30CEV Cup Ανδρών 2018-19. Φάση των 16. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Ποδόσφαιρο: Χόλσταϊν Κίελo - Αμβούργο
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μπάσκετ: Μπόστον Σέλτικς - Τορόντο Ράπτορς
  13:55NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • GP Confidential 2018 E25
  14:00Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  14:45Μέγαρα.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  15:15Sydney Gala.
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - ΑΕΚ
  15:55Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • WRC 2018
  16:00Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Pick n' Roll
  16:40Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:45Διεθνής Μαραθώνιος - Σαγκάη.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  17:00Talladega 1000Bullbs.com 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Surfing Games
  17:30Ανασκόπηση σεζόν.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E13
  17:55Αφιέρωμα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράιτον & Χόουβ Άλμπιον - Λίβερπουλ
  18:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • NBA Action 2018-19 E2816
  18:20H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E12
  18:25Αφιέρωμα.
 • Topspin
  18:45Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  18:5019η αγωνιστική.
 • NBA Daily
  18:55Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Τσάβες - Πόρτο (Ζ)
  19:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μπάσκετ: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Λ. Α. Λέικερς
  19:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  20:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Βόλεϊ: Ζάξα - Τσιβιτανόβα
  20:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC Μαγκαζίνο 2019
  21:00Μόντε Κάρλο.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Γκιμαράες - Μπενφίκα (Ζ)
  21:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Λαμία - Παναθηναϊκός
  21:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Ράλι Ντακάρ 2019
  21:45Ανασκόπηση. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Surfing Games
  21:50Ανασκόπηση της σεζόν.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies