Παναθηναϊκός: Παντός καιρού! (videos)

Παναθηναϊκός: Παντός καιρού! (videos)

Πέρα απ’ τα αποτελέσματα με το δεκάλεπτο στην… λίμνη της Λιβαδειάς ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε αγωνιστική δράση σε κάθε καιρικό φαινόμενο!

Το περασμένο Σάββατο ο Ευαγγέλου ξεκίνησε ένα ματς με συνθήκες μη ποδοσφαιρικές. Δημιουργώντας πρόβλημα σε Λεβαδειακό και Παναθηναϊκό που έπρεπε να αγωνιστούν. Μετά από μόλις 10 λεπτά η αναμέτρηση διεκόπη και συνεχίστηκε την Κυριακή με τους Βοιωτούς να παίρνουν μεγάλη νίκη με σκορ 3-2. Ανεξάρτητα απ’ το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, αυτό το δεκάλεπτο του Σαββάτου σε συνθήκες… πισίνας λόγω βροχής, ήταν η συμπλήρωση μιας σειράς από καιρικές συνθήκες στις οποίες έχει κληθεί να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός.

Σαφώς κι άλλες ομάδες έχουν παίξει με βροχή, αλλά στην προκειμένη αναφερόμαστε για συνθήκες που δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων. Κι όμως οι διαιτητές επέτρεψαν να ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και να ολοκληρωθούν κανονικά!

Όλα αυτά που αναφέρουμε δεν αποτελούν δικαιολογία για άσχημα αποτελέσματα. Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε ειδικά στην Λιβαδειά που διεξήχθησαν τα 80 λεπτά την Κυριακή, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο, παρά μόνο με την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού. Όμως είναι γεγονός πως πλέον το «τριφύλλι» έχει παίξει ποδόσφαιρο σε κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο!

Σήμερα σας θυμίζουμε αυτές τις στιγμές που δίχως άλλο δεν αποτέλεσαν τιμή για το ίδιο το άθλημα. Όλοι έχετε… φρέσκο στη μνήμη σας το δεκάλεπτο με την βροχή στην Λιβαδειά. Οι προηγούμενες «χοντρές» περιπτώσεις καιρικών φαινομένων που δεν επέτρεπαν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά τα ματς ξεκίνησαν (και τελείωσαν σε κάποιες περιπτώσεις) είναι οι εξής:

20 Αυγούστου 2006: Καύσωνας

Αγώνας Αιγάλεω-Παναθηναϊκός. Ντεμπούτο Σαλπιγγίδη με την φανέλα του «τριφυλλιού», εύκολη επικράτηση για τους «πράσινους» με σκορ 4-1 στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Αυτό που πολλοί δεν θυμούνται είναι πως τότε ήταν μία απ’ τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και το ματς ξεκίνησε στις 18:00, πριν δύσει ο ήλιος! Για μέρες γινόταν συζήτηση για την λάθος ώρα που έχει προγραμματιστεί το ματς, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ο τόπος «έβραζε», τα τσιμέντα του γηπέδου έκαιγαν! Οι παίκτες υπέφεραν και ειδικά ο Ίβανσιτς κόντεψε να λιποθυμήσει! Το δήλωσε κι ο ίδιος μετά το παιχνίδι. Λογικό κι επόμενο καθώς ακόμη και όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες υπέφεραν!

15 Ιανουαρίου 2012: Πάγος

«Ζωσιμάδες». Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απ’ τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα απ’ τα πιο δύσκολα γήπεδα (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) για να αγωνιστείς χειμώνα. Το κρύο τσουχτερό, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Η μία πλευρά του αγωνιστικού χώρου (εκείνη που δεν την «βλέπει» ο ήλιος λόγω του σκέπαστρου) έχει πιάσει πάγο! Οι παίκτες δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι, αλλά ο Σπάθας έστω και με καθυστέρηση αρχίζει το ματς και το διεξάγει κανονικά. Ο Λέτο εκνευρισμένος πατάει με δύναμη τον πάγο για να του δείξει πως δεν σπάσει καν, αλλά δέχεται κάρτα. Αποτέλεσμα; Να μην αγωνίζονται από εκείνη την πλευρά οι παίκτες των δύο ομάδων!

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, είχε γίνει σατιρική αναφορά (για τις ειδικές… βούρτσες που υποτίθεται θα καθάριζαν τον πάγο) στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα»:

4 και 5 Ιανουαρίου 2015: Ομίχλη

Κακός ο αγωνιστικός χώρος, αλλά ήταν το λιγότερο. Η πρώτη αναμέτρηση του 2015 για τον Παναθηναϊκό ήταν διήμερη! Κι αυτό γιατί το ματς που ξεκίνησε στις 4 Γενάρη, ολοκληρώθηκε στις 5! Ο Αρετόπουλος διεξήγαγε κανονικά το ματς που ήταν προγραμματισμένο για το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου. Η ομίχλη διαρκώς έκανε την ορατότητα αδύνατη.

Για τους παίκτες, αλλά και για τον κόσμο στις εξέδρες με αποτέλεσμα όχι ποδόσφαιρο να μην μπορεί να παιχτεί, αλλά να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού για τους οπαδούς που είχαν γεμίσει το γήπεδο! Μετά από δύο διακοπές, τελικά ήρθε η οριστική λίγο μετά το μισάωρο. Τα υπόλοιπα λεπτά διεξήχθησαν το μεσημέρι της επόμενης μέρας, καθώς το βράδυ υπήρχε φόβος και πάλι για ομίχλη.

21 Δεκεμβρίου 2017: Χιόνι

Σε χιονισμένο γήπεδο έχουν γίνει αρκετά ματς τα τελευταία χρόνια. Σε συνθήκες όπως αυτές της Λαμίας λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα, όχι! Και πάλι Αρετόπουλος διαιτητής. Το γήπεδο θυμίζει… πίστα χιονοδρομικού, γραμμές δεν φαίνονται (χωρίς καν να είναι βαμμένες πορτοκαλί όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις), η μπάλα δεν κυλά στα περισσότερα σημεία του γηπέδου και σα να μην έφταναν αυτά η μία ομάδα αγωνίζεται με λευκές εμφανίσεις. Κι όμως, το ματς έγινε κανονικά. Το αποτέλεσμα είναι κάτι ξεχωριστό, καθώς και η Λαμία που πήρε θριαμβευτική νίκη στις ίδιες συνθήκες αγωνιζόταν. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να συμβεί αυτό…



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved