Αγγελόπουλος: «Ονειρεύομαι έναν τίτλο με τον Ατρόμητο»
SHARE

Αγγελόπουλος: «Ονειρεύομαι έναν τίτλο με τον Ατρόμητο»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος αποκάλυψε την μεγάλη του επιθυμία για το 2018.

Την ευχή του να κατακτήσει έναν τίτλο με τον Ατρόμητο έκανε ο τεχνικός διευθυντή του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στη NOVA. Επίσης ο Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στον προπονητής της ομάδας, Νταμίρ Κάναντι αλλά και στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αγγελόπουλος στη NOVA:

Η αρχή της χρονιάς είχε προπονητή στον Ατρόμητο τον Σα Πίντο, ο οποίος δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας έφυγε για τη Σταντάρ Λιέγης. Αγχωθήκατε; Πως φτάσατε στον Κάναντι;

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας η ομάδα να χάνει τον προπονητή της. Είχαμε ξεκινήσει έναν μεταγραφικό σχεδιασμό με τον κύριο Σα Πίντο, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο δείξαμε αντανακλαστικά, λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα. Η ομάδα μας έχει πάρα πολύ καλό όνομα και στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλα γραφεία μάνατζερ να προτείνουν μέσα σε ελάχιστες ώρες πολλούς προπονητές. Εγώ έκανα ένα φιλτράρισμα σε αυτά τα ονόματα και ξεχώρισα τρεις-τέσσερις περιπτώσεις από την ξένη αγορά όπως είχαμε προκαθορίσει με τον κύριο Σπανό.

Το βιογραφικό και η πορεία του κύριου Κάναντι τον έκαναν να είναι το νούμερο ένα στη λίστα μου κι εκείνος που ήθελα να ξεκινήσουμε άμεσα επαφές. Μου άρεσε πολύ ότι είχε ξεκινήσει από χαμηλές κατηγορίες, είχε εξελίξει ποδοσφαιριστές και είχε πετύχει σπουδαία πράγματα τηρουμένων των αναλογιών σε όλες τις ομάδες που είχε δουλέψει. Ξεκινήσαμε έτσι τη διαδικασία και ευτυχήσαμε στο τέλος να τον φέρουμε στην ομάδα μας.»

Φτάσαμε σε ένα σημείο με 14 νέους παίκτες, με ολοκληρωμένη την ανανέωση που ξεκίνησε το 2013, να έχουμε μια ομάδα η οποία καταρρίπτει το μύθο ότι χρειάζεται ένα τετράμηνο εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων για να βρει χημεία και ομοιογένεια. Ποιο είναι το μυστικό;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε μυστικό ούτε μαγικό ραβδί στο ποδόσφαιρο. Όντως κι εμείς δεν περιμέναμε ότι τόσο γρήγορα η ομάδα θα βρει ομοιογένεια γιατί εκτός τους 14 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων σε κάθε παιχνίδι 8-9 είναι στη βασική εντεκάδα, υπάρχει και καινούριος προπονητής που αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Ήμασταν τυχεροί, γιατί στις μεταγραφές χρειάζεται και τύχη, διότι όλοι αυτοί οι παίκτες και οι Έλληνες και οι ξένοι είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες. Θεωρώ πολύ μεγάλη τη συμβολή του προπονητή διότι πείστηκαν και οι παίκτες από εκείνον. Είναι σημαντικό ότι είτε είναι μικροί είτε είναι μεγάλη σε ηλικία, έχουν κίνητρο και είναι φιλόδοξοι και μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό έχει κι ο Ούμπιντες. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συμπαικτών του. Τον ακούν και τον κοιτούν στο στόμα όταν λέει κάτι και θεωρώ ότι η συμβολή του είναι πολύ μεγάλη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.»

Ποια μεταγραφή σας δυσκόλεψε περισσότερο το καλοκαίρι που μας πέρασε; Για ποια μεταγραφή ξενυχτήσατε;

«Αυτό συμβαίνει συχνά. Εγώ και οι άμεσοι συνεργάτες μου έχει τύχη να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις νωρίς το απόγευμα και να τελειώσουμε την άλλη μέρα το πρωί. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούριο, είναι μέρος της δουλειάς. Φέτος λίγο μας δυσκόλεψαν οι δανεισμοί του Γιαννούλη και του Χατζηισαΐας από τον ΠΑΟΚ, διότι έπεσαν πάνω στην αλλαγή του προπονητή μας αλλά ταυτόχρονα έγιναν και κάποιες ανακατατάξεις και στο προπονητικό κομμάτι στον ΠΑΟΚ, οπότε κι εκεί έπρεπε ο καινούριος προπονητής να αξιολογήσει κάποια πράγματα, οπότε χρονικά μας δυσκόλεψαν αυτές οι δύο μεταγραφές.»

Πως καλουπώσατε τον Ουάρντα που ήρθε εδώ με τη φήμη του «κακού παιδιού»;

«Ξέρουμε όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο παιδί. Για τον Ουάρντα δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Και στο παρελθόν έχουν περάσει κάποιοι παίκτες που είχαν κακή φήμη, αλλά μέσα από την επικοινωνία, τα διάλογο αλλά και τοις πρακτικές του εκάστοτε προπονητή βοήθησαν πολύ την ομάδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά να φτάσουν να κάνουν μεγάλες μεταγραφές στο εξωτερικό.

Κάπως έτσι έγινε και με τον Ουάρντα. Μιλήσαμε, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα και βλέπουμε όλοι το αποτέλεσμα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είναι αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του κάτι που είναι πολύ σημαντικό και φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει πει και βοηθάει πάρα πολύ και σε τακτικά κομμάτια. Έχει τακτικούς ρόλους μέσα στο παιχνίδι του, έχει αφομοιώσει το σύστημα και τα πράγματα που του ζητάει ο προπονητής και νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι έχει πολύ μεγάλη συμβολή ο κύριος Κάναντι.»

Με την εμπειρία σας που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Ατρόμητου;

«Όταν ξεκίνησε η σεζόν με τόσες μεταγραφές και με καινούριο προπονητή αυτό που θέλαμε σε πρώτη φάση ήταν να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που αν είναι δυνατόν να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα απέκτησε ομοιογένεια, ήρθαν αποτελέσματα και πλέον βασικός μας στόχος είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ει δυνατόν να παίξουμε για τρίτη φορά σε ένα τελικό κυπέλλου.Αν σταθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και εξασφαλίσουμε νωρίς ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι όσο το δυνατόν καλύτερο νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό.»

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας και ποια η μεγαλύτερη αποτυχία;

«Και αρκετοί παίκτες έχουν έρθει και έχουν κάνει πολύ καλές σεζόν κάτι που δείχνουν οι επιτυχίες της ομάδες. Πολλές είναι και εκείνες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ευτυχώς οι επιτυχίες είναι πολύ περισσότερες από της αποτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από τη φετινή σεζόν που δικαιολογημένα έχουμε καταρρίψει κάποια ρεκόρ, μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια ο Ατρόμητος έπαιξε τέσσερις φορές στην Ευρώπη, έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου και τα δύο τελευταία χρόνια που δε μπορέσαμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη και τερματίσαμε στην 6η και την7η θέση θεωρήθηκε από όλο το φίλαθλο κόσμο αλλά και από εμάς τους ίδιους ως αποτυχία. Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο έχει ανέβει επίπεδο ο Ατρόμητος και τι περιμένουν όλοι από την ομάδα μας».

Τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του τεχνικού διευθυντή;

«Πρώτον να του αρέσει υπερβολικά και να το αγαπάει. Είναι ένα επάγγελμα που δεν πλήττεις ποτέ. Συνέχεια αλλάζεις παραστάσεις, έχει τρομερό ενδιαφέρον, έχει να κάνει με ανθρώπινες σχέσεις, είναι πολύπλευρο επάγγελμα, δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε κάτι . Πρέπει να είναι έτοιμος να αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες και να χάσει προσωπικό χρόνο και χρόνο από την οικογένειά του. Να ξέρει επίσης ότι δε θα είναι πάρα πολύ εύκολο το έργο του αλλά για μένα είναι αυτό που ήθελα να κάνω και που αν ξεκίναγα πάλι είναι το μόνο επάγγελμα που θα ήθελα να ακολουθήσω.»

Ποια είναι η ευχή και το όνειρό σας;

«Ευχή η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να έρθουν καλύτερες μέρες. Κι επειδή έχω παιδιά εύχομαι η νέα γενιά να ξαναβρεί το χαμόγελό της και να ξαναδεί με αισιοδοξία το μέλλον. Για να συμβεί αυτό οφείλουμε όλοι εμείς μεγαλύτερη να δουλέψουμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε να συμβεί αυτό. Επειδή δε μας απαγορεύει κανείς να ονειρευόμαστε, ονειρεύομαι να πάρει ο Ατρόμητος έναν τίτλο».

 


Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Και τώρα… Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Και τώρα… Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός: Το χρονικό του εμπαιγμού!
Παναθηναϊκός: Το χρονικό του εμπαιγμού!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/01)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/01)
Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν… ανατροπές Πανιώνιος και ΠΑΟΚ (photos)
Κύπελλο Ελλάδας: Ψάχνουν… ανατροπές Πανιώνιος και ΠΑΟΚ (photos)

 • Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
 • Βόλεϊ: Ζάξα - Τσιβιτανόβα
  05:55CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Drone Champions League 2018 E1
  06:10Επεισόδιο: Μόναχο. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Έιμπαρ - Εσπανιόλ
  06:25Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μπάσκετ: Μέμφις Γκρίζλις - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  06:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E13
  07:00Αφιέρωμα.
 • Drone Champions League 2018 E2
  07:20Επεισόδιο: Μαδρίτη. Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Surfing Games
  07:35Ανασκόπηση της σεζόν.
 • Ποδόσφαιρο: Ξάνθη ΑΟ - Ολυμπιακός
  07:45Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Drone Champions League 2018 E3
  08:30Επεισόδιο: Πεκίνο. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Αλαβές
  08:40Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Topspin
  08:45Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Λ. Α. Λέικερς - Γκόλντεν Στ. Γουόριορς
  09:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Drone Champions League 2018 E4
  09:40Επεισόδιο: Βρυξέλλες. Στιγμιότυπα.
 • SportShow
  10:00Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Red Bull Cliff Diving World Series 2018
  10:15Επεισόδιο: 2ος σταθμός: Μπιλμπάο. Στιγμιότυπα.
 • Drone Champions League 2018 E5
  10:50Επεισόδιο: Λίμνη Ζυρίχης. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Τσάβες - Πόρτο
  10:55Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Σαουθάμπτον - Έβερτον
  11:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 23η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2019 E1
  11:25Αθλητική εκπομπή.
 • NBA Daily
  11:40Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  11:55XTERRA World Championship.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Nations Cup 2019
  12:00Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Μιλγουόκι Μπακς - Ντάλας Μάβερικς
  12:25NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Βόλεϊ: Μπερλίν Βόλεϊ - Σκρα Μπέλχατοφ
  13:00CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Βαλένθια
  13:10Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • Ποδόσφαιρο: Ανόβερο - Βέρντερ Βρέμης
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Μέμφις Γκρίζλις - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  14:55NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  15:00Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μορεϊρένσε
  15:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Topspin
  15:30Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Μάιντς
  16:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Βόλεϊ: Κομερσέκον - Ιμόκο Κονελιάνο (Ζ)
  17:00CEV Champions League Γυναικών 2018-19. Φάση ομίλων. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • NBA Action 2018-19 E2816
  17:25H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Παναχαϊκή ΓΕ (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 5η φάση. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  17:4520ή αγωνιστική.
 • Sports Classics: ABC of Parkour
  18:00Παρκούρ: το άθλημα που περιλαμβάνει τρέξιμο, άλματα και αναρρίχηση σε φυσικά και αστικά εδάφη και ωθεί το σώμα στα όριά του. Είναι απρόβλεπτο και γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό λόγω της τέχνης των αθλητών. Μάθετε τα πάντα για τις κινήσεις και τη μαγεία του.
 • Sports Classics: ABC of Mountain Biking
  18:45Ο Ρομπ Γουάρνερ δίνει μαθήματα στο mountain biking και παρουσιάζει την ορολογία, τους κανόνες, την ιστορία και τους ήρωες του αθλήματος.
 • UEFA Champions League Magazine 2018-19 E15
  18:50Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλη
  19:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 20ή αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  19:30Μόντε Κάρλο.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Nations Cup 2019
  20:00Specials. Περιγραφή: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος, Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Λ. Α. Λέικερς - Γκόλντεν Στ. Γουόριορς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Υδάτινα Σπορ: ISA World Adaptive Surfing Championship
  21:00Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Βιτόρια Γκιμαράες - Μπενφίκα
  21:20Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies