Αγγελόπουλος: «Ονειρεύομαι έναν τίτλο με τον Ατρόμητο»

Αγγελόπουλος: «Ονειρεύομαι έναν τίτλο με τον Ατρόμητο»

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος αποκάλυψε την μεγάλη του επιθυμία για το 2018.

Την ευχή του να κατακτήσει έναν τίτλο με τον Ατρόμητο έκανε ο τεχνικός διευθυντή του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στη NOVA. Επίσης ο Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στον προπονητής της ομάδας, Νταμίρ Κάναντι αλλά και στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αγγελόπουλος στη NOVA:

Η αρχή της χρονιάς είχε προπονητή στον Ατρόμητο τον Σα Πίντο, ο οποίος δέκα μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας έφυγε για τη Σταντάρ Λιέγης. Αγχωθήκατε; Πως φτάσατε στον Κάναντι;

«Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας η ομάδα να χάνει τον προπονητή της. Είχαμε ξεκινήσει έναν μεταγραφικό σχεδιασμό με τον κύριο Σα Πίντο, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο δείξαμε αντανακλαστικά, λειτουργήσαμε πολύ γρήγορα. Η ομάδα μας έχει πάρα πολύ καλό όνομα και στον ελληνικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλα γραφεία μάνατζερ να προτείνουν μέσα σε ελάχιστες ώρες πολλούς προπονητές. Εγώ έκανα ένα φιλτράρισμα σε αυτά τα ονόματα και ξεχώρισα τρεις-τέσσερις περιπτώσεις από την ξένη αγορά όπως είχαμε προκαθορίσει με τον κύριο Σπανό.

Το βιογραφικό και η πορεία του κύριου Κάναντι τον έκαναν να είναι το νούμερο ένα στη λίστα μου κι εκείνος που ήθελα να ξεκινήσουμε άμεσα επαφές. Μου άρεσε πολύ ότι είχε ξεκινήσει από χαμηλές κατηγορίες, είχε εξελίξει ποδοσφαιριστές και είχε πετύχει σπουδαία πράγματα τηρουμένων των αναλογιών σε όλες τις ομάδες που είχε δουλέψει. Ξεκινήσαμε έτσι τη διαδικασία και ευτυχήσαμε στο τέλος να τον φέρουμε στην ομάδα μας.»

Φτάσαμε σε ένα σημείο με 14 νέους παίκτες, με ολοκληρωμένη την ανανέωση που ξεκίνησε το 2013, να έχουμε μια ομάδα η οποία καταρρίπτει το μύθο ότι χρειάζεται ένα τετράμηνο εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων για να βρει χημεία και ομοιογένεια. Ποιο είναι το μυστικό;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε μυστικό ούτε μαγικό ραβδί στο ποδόσφαιρο. Όντως κι εμείς δεν περιμέναμε ότι τόσο γρήγορα η ομάδα θα βρει ομοιογένεια γιατί εκτός τους 14 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων σε κάθε παιχνίδι 8-9 είναι στη βασική εντεκάδα, υπάρχει και καινούριος προπονητής που αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Ήμασταν τυχεροί, γιατί στις μεταγραφές χρειάζεται και τύχη, διότι όλοι αυτοί οι παίκτες και οι Έλληνες και οι ξένοι είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες. Θεωρώ πολύ μεγάλη τη συμβολή του προπονητή διότι πείστηκαν και οι παίκτες από εκείνον. Είναι σημαντικό ότι είτε είναι μικροί είτε είναι μεγάλη σε ηλικία, έχουν κίνητρο και είναι φιλόδοξοι και μεγάλο ρόλο σε όλο αυτό έχει κι ο Ούμπιντες. Είναι η ψυχή των αποδυτηρίων. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει τον σεβασμό όλων των συμπαικτών του. Τον ακούν και τον κοιτούν στο στόμα όταν λέει κάτι και θεωρώ ότι η συμβολή του είναι πολύ μεγάλη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.»

Ποια μεταγραφή σας δυσκόλεψε περισσότερο το καλοκαίρι που μας πέρασε; Για ποια μεταγραφή ξενυχτήσατε;

«Αυτό συμβαίνει συχνά. Εγώ και οι άμεσοι συνεργάτες μου έχει τύχη να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις νωρίς το απόγευμα και να τελειώσουμε την άλλη μέρα το πρωί. Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούριο, είναι μέρος της δουλειάς. Φέτος λίγο μας δυσκόλεψαν οι δανεισμοί του Γιαννούλη και του Χατζηισαΐας από τον ΠΑΟΚ, διότι έπεσαν πάνω στην αλλαγή του προπονητή μας αλλά ταυτόχρονα έγιναν και κάποιες ανακατατάξεις και στο προπονητικό κομμάτι στον ΠΑΟΚ, οπότε κι εκεί έπρεπε ο καινούριος προπονητής να αξιολογήσει κάποια πράγματα, οπότε χρονικά μας δυσκόλεψαν αυτές οι δύο μεταγραφές.»

Πως καλουπώσατε τον Ουάρντα που ήρθε εδώ με τη φήμη του «κακού παιδιού»;

«Ξέρουμε όλοι ότι οι ποδοσφαιριστές κρύβουν μέσα τους ένα μεγάλο παιδί. Για τον Ουάρντα δεν είχα κανέναν ενδοιασμό. Και στο παρελθόν έχουν περάσει κάποιοι παίκτες που είχαν κακή φήμη, αλλά μέσα από την επικοινωνία, τα διάλογο αλλά και τοις πρακτικές του εκάστοτε προπονητή βοήθησαν πολύ την ομάδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά να φτάσουν να κάνουν μεγάλες μεταγραφές στο εξωτερικό.

Κάπως έτσι έγινε και με τον Ουάρντα. Μιλήσαμε, ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα και βλέπουμε όλοι το αποτέλεσμα. Είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είναι αγαπητός από όλους τους συμπαίκτες του κάτι που είναι πολύ σημαντικό και φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει πει και βοηθάει πάρα πολύ και σε τακτικά κομμάτια. Έχει τακτικούς ρόλους μέσα στο παιχνίδι του, έχει αφομοιώσει το σύστημα και τα πράγματα που του ζητάει ο προπονητής και νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι έχει πολύ μεγάλη συμβολή ο κύριος Κάναντι.»

Με την εμπειρία σας που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα του Ατρόμητου;

«Όταν ξεκίνησε η σεζόν με τόσες μεταγραφές και με καινούριο προπονητή αυτό που θέλαμε σε πρώτη φάση ήταν να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που αν είναι δυνατόν να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να δίνει το 100% μέσα στο γήπεδο. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα απέκτησε ομοιογένεια, ήρθαν αποτελέσματα και πλέον βασικός μας στόχος είναι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και ει δυνατόν να παίξουμε για τρίτη φορά σε ένα τελικό κυπέλλου.Αν σταθούμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα και εξασφαλίσουμε νωρίς ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι όσο το δυνατόν καλύτερο νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό.»

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας και ποια η μεγαλύτερη αποτυχία;

«Και αρκετοί παίκτες έχουν έρθει και έχουν κάνει πολύ καλές σεζόν κάτι που δείχνουν οι επιτυχίες της ομάδες. Πολλές είναι και εκείνες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ευτυχώς οι επιτυχίες είναι πολύ περισσότερες από της αποτυχίες όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από τη φετινή σεζόν που δικαιολογημένα έχουμε καταρρίψει κάποια ρεκόρ, μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια ο Ατρόμητος έπαιξε τέσσερις φορές στην Ευρώπη, έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου και τα δύο τελευταία χρόνια που δε μπορέσαμε να αγωνιστούμε στην Ευρώπη και τερματίσαμε στην 6η και την7η θέση θεωρήθηκε από όλο το φίλαθλο κόσμο αλλά και από εμάς τους ίδιους ως αποτυχία. Αυτό και μόνο δείχνει το πόσο έχει ανέβει επίπεδο ο Ατρόμητος και τι περιμένουν όλοι από την ομάδα μας».

Τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί που θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του τεχνικού διευθυντή;

«Πρώτον να του αρέσει υπερβολικά και να το αγαπάει. Είναι ένα επάγγελμα που δεν πλήττεις ποτέ. Συνέχεια αλλάζεις παραστάσεις, έχει τρομερό ενδιαφέρον, έχει να κάνει με ανθρώπινες σχέσεις, είναι πολύπλευρο επάγγελμα, δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε κάτι . Πρέπει να είναι έτοιμος να αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες και να χάσει προσωπικό χρόνο και χρόνο από την οικογένειά του. Να ξέρει επίσης ότι δε θα είναι πάρα πολύ εύκολο το έργο του αλλά για μένα είναι αυτό που ήθελα να κάνω και που αν ξεκίναγα πάλι είναι το μόνο επάγγελμα που θα ήθελα να ακολουθήσω.»

Ποια είναι η ευχή και το όνειρό σας;

«Ευχή η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο και να έρθουν καλύτερες μέρες. Κι επειδή έχω παιδιά εύχομαι η νέα γενιά να ξαναβρεί το χαμόγελό της και να ξαναδεί με αισιοδοξία το μέλλον. Για να συμβεί αυτό οφείλουμε όλοι εμείς μεγαλύτερη να δουλέψουμε για να φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε να συμβεί αυτό. Επειδή δε μας απαγορεύει κανείς να ονειρευόμαστε, ονειρεύομαι να πάρει ο Ατρόμητος έναν τίτλο».

 



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved