Παναθηναϊκός: Επιβίωση-Ποιότητα: Σημειώσατε 1

Παναθηναϊκός: Επιβίωση-Ποιότητα: Σημειώσατε 1

Οι πωλήσεις που έρχονται για τον Παναθηναϊκό είναι ο ορισμός του… κρίμα κι άδικο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς!

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι δίχως άλλο απ’ τα πιο… μελαγχολικά για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν διασκορπιστεί ανά τον πλανήτη για να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους. Το μυαλό όλων, όμως, είναι στο αύριο. Που για αρκετούς δεν θα έχει σχέση με το «τριφύλλι». Οι δρόμοι που είχε να διαλέξει ο Παναθηναϊκός ήταν δύο. Να σκεφτεί την οικονομική επιβίωσή του (αν αυτή γίνει εφικτή τελικά) για να κατορθώσει να βγάλει την σεζόν, ή να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την όποια ποιότητα διαθέτει στο ρόστερ (χωρίς να είναι σίγουρο φυσικά). Η απόφαση ήταν εύκολο.

Επιβίωση. Κάτι που φυσικά απαιτεί «θυσίες». Με πρώτη και σημαντικότερη την αναγκαστική πώληση των κορυφαίων παικτών προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα. Η εξάδα που είναι στο «κάδρο», ή στην… βιτρίνα αν προτιμάτε, αποτελείται από τους: Ροντρίγκο Μολέντο, Ρόμπιν Λουντ, Νίκλας Χουλτ, Ουσμάν Κουλιμπαλί, Λούκας Βιγιαφάνιες, Δημήτρη Κουρμπέλη. Ποδοσφαιριστές που αν φύγουν όλοι (δύσκολο αλλά οι περισσότεροι θα φύγουν) καταλαβαίνει κανείς πόσο θα χάσει σε ποιότητα το «τριφύλλι». Πάνω απ’ όλα, όμως, θα χάσει παίκτες που τους ανέβασε αγωνιστικά, τους έχει φτάσει σε εξαιρετικό σημείο και δεν μπορεί να τους εκμεταλλευτεί για να «χτίσει» γύρω τους όπως θα έπρεπε αν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά.

Οι σίγουροι

Οι δύο που φαντάζει σίγουρο πως θα αποτελέσουν παρελθόν, είναι οι Ροντρίγκο Μολέντο και Ρόμπιν Λουντ. Αμφότεροι έχουν συμβόλαια που ολοκληρώνονται το Καλοκαίρι και δίχως άλλο είναι προς τιμήν τους το γεγονός πως δέχτηκαν είτε να μην κάνουν προσφυγή για να φύγουν τώρα, είτε να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι για να πάνε όπου θέλουν χωρίς να πάρει ευρώ ο Παναθηναϊκός. Δέχτηκαν να αποχωρήσουν με μεταγραφή προκειμένου να πάρει κάποια χρήματα και το «τριφύλλι». Ο Λουντ είναι ο ορισμός του παίκτη-εργαλείου, που σαφώς άλλαξε επίπεδο στο «τριφύλλι». Όσο για τον Μολέντο, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο κορυφαίος ξένος κεντρικός αμυντικός στον Παναθηναϊκό, την μετά Χένρικσεν εποχή. Αυτό τα λέει όλα!

2

Το 50% της δύναμής του

Το βασικότερο στοιχείο του Παναθηναϊκού ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, είναι τα άκρα του. Κυρίως επειδή έχει μπακ με ικανότητα σε αυτό το κομμάτι. Δημιουργούν, παίζουν έξυπνα και γίνονται εξτρέμ με χαρακτηριστική ευκολία στα ανεβάσματά τους, δίνοντας την δυνατότητα στα ακραία χαφ που ουσιαστικά δεν είναι «καθαροί» ακραίοι (Λουντ-Βιγιαφάνιες) να γυρίζουν και να απειλούν απ’ τον άξονα. Κουλιμπαλί και Χουλτ είναι ουσιαστικά τα ιδανικά μπακ για τον Παναθηναϊκό ειδικά με τον τρόπο που αγωνίζεται επί Ουζουνίδη.

Ο «Κούλι» ήρθε… αθόρυβα απ’ τον Πλατανιά και επιτέλους το «τριφύλλι» απέκτησε δεξιό οπισθοφύλακα σημείο αναφοράς (θυμίζουμε πως πριν απ’ αυτόν χρησιμοποιήθηκαν παίκτες όπως ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Μαρινάκης, ο Μπούρμπος, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Μέστο). Όσο για τον Χουλτ, σαφώς και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ακραίου οπισθοφύλακα με την ταχύτητά του να κάνει διαφορά. Αμφότεροι είναι έτοιμοι να… χαιρετήσουν. Πιθανότατα με πώληση, αν και υπάρχει πάντα η «σκιά» της προσφυγής του Χουλτ που δεν έχει φύγει.

Θέλει να το αποφύγει, αλλά…

Οι περιπτώσεις των Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη, διαφέρουν. Πρόκειται για τους ηγέτες του Παναθηναϊκού (αμφότεροι στο γκρουπ των αρχηγών με τον «Κούρμπε» να είναι ο πρώτος κάπτεν της ομάδας). Παίκτες με όλο το μέλλον μπροστά τους, παιδιά στα οποία θα μπορούσε να στηριχθεί το «τριφύλλι» για αρκετά χρόνια. Είναι τα δύο ονόματα που ο Παναθηναϊκός θέλει να αποφύγει να πουλήσει. Όμως δεν περνά απ’ το χέρι του. Αν βρουν προτάσεις, τότε δεν γίνεται να πεις όχι απ’ τη στιγμή που υπάρχουν οφειλές και τα χρήματα εννοείται πως δεν θα κακοπέσουν στους «πράσινους» που δεν έχουν ούτε… ευρώ για κουλούρι.

3

Μειονεκτική θέση

Η επιθυμία των «πράσινων» είναι αν κατορθώσουν να βγάλουν 5.000.000 ευρώ απ’ τις πωλήσεις 4 παικτών για παράδειγμα. Κάτι που δύσκολα θα πετύχουν πάντως. Ειδικά αν ο Χουλτ κάνει προσφυγή. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τα ποσά για Μολέντο-Λουντ θα είναι μικρά, καθώς λήγουν τα συμβόλαιά τους. Κοινώς τα περισσότερα χρήματα θα μπορούσαν να τα φέρουν οι Κουμπέλης-Βιγιαφάνιες που ο Παναθηναϊκός θέλει να αποφύγει πώλησή τους.

Όλα αυτά δείχνουν το γεγονός πως σε αυτή την κατάσταση που είναι το «τριφύλλι» απλά θα το εκμεταλλευτούν οι σύλλογοι που επιθυμούν να κάνουν δικούς τους αυτούς τους παίκτες. Είτε πιέζοντας τα παιδιά (με κάποιο μεγαλύτερο συμβόλαιο) να καταθέσουν προσφυγή (βλέπε Χουλτ) είτε δίνοντας σαφώς λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που θα προσέφεραν αν υπήρχε… κανονικότητα στον Παναθηναϊκό. Για να το πούμε απλά, αν αυτή τη στιγμή ο Μολέντο ήταν παίκτης του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ, από μόνος του θα μπορούσε να φέρει το ποσό που αναζητά το «τριφύλλι» απ’ όλες τις πωλήσεις και πιθανότατα δεν θα «πιάσει».

 



Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Το πασχαλινό post του Φώτη Ιωαννίδη με την Ελένη Βουλγαράκη
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Στην Μπολόνια ο Παναθηναϊκός «έραψε» το τρίτο του αστέρι! (photos+videos)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Γκραν Πρι της Formula 1 και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved