Παναθηναϊκός: Persona non grata ο Αρετόπουλος (videos)

Παναθηναϊκός: Persona non grata ο Αρετόπουλος (videos)

Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να μη θέλει ούτε να… βλέπει τον Αρετόπουλο!

Είναι αρκετές οι φορές που οι ομάδες δημιουργούν κλίμα για έναν διαιτητή, απλά για το δημιουργήσουν. Για να «κερδίσουν» κάτι σε επόμενα ματς πιθανότατα. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει ο καθένας να έχει και κάποια δύναμη. Στοιχείο που απουσιάζει απ’ τον Παναθηναϊκό. Και φυσικά οι «πράσινοι» δεν… δημιουργούν απλά κλίμα για τον Αρετόπουλο. Τον διαιτητή που την εποχή της αδικίας σε βάρος του «τριφυλλιού», σαφώς έχει την πιο… σταθερή απόδοση.

Απ’ το 2011 όταν έγινε η… πρώτη γνωριμία του Παναθηναϊκού με τον συγκεκριμένο διαιτητή, δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι στο οποίο οι «πράσινοι» να μην έχουν δικαιολογημένα παράπονα. Σε σημείο που θα έπρεπε να κάνει κάτι η ΚΕΔ ή ακόμη και η ΕΠΟ, φροντίζοντας να μην σφυρίζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος το «τριφύλλι». Καθώς ακόμη και καλή πρόθεση να έχει, πάντα κάτι… τυχαίνει και αδικεί τον Παναθηναϊκό. Με ορισμένες αποφάσεις του, μάλιστα, να έχουν μείνει στην ιστορία.

Η απόφασή του να διεξαχθεί το ματς στην Λαμία (συν ένα πέναλτι που δεν έδωσε, συν ένα οφσάιντ που… ανακάλυψε ο βοηθός του στο γκολ του Κουρμπέλη) είναι απλά το τελευταίο παράδειγμα. Υπάρχουν άλλα πέντε ματς που έχουν αφήσει εποχή. Όλα αυτά από έναν διαιτητή που έχει κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης του Παναθηναϊκού κι όμως συνεχίζει να ορίζεται στους αγώνες του. Από παλιά και νέα ΕΠΟ. Είναι λογικό κι επόμενο να θεωρείται… persona non grata για το «τριφύλλι». Αν θυμάστε μόνο το πρόσφατο παράδειγμα με το χιονισμένο τοπίο στην Λαμία, διαβάστε και δείτε παρακάτω…

Ο τέταρτος του Καλόπουλου

Στο ντέρμπι «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη», όλοι θυμούνται τον Καλόπουλο και τον βοηθό Τρύφωνα. Τέταρτος διαιτητής στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός του 2011 (γνωστό και ως «ντέρμπι της ντροπής») ήταν ο Αρετόπουλος. Πολλοί θα σκεφτούν «οκ, τι φταίει τέταρτος ήταν». Είναι σαφώς υπεύθυνος για το γεγονός πως δεν γράφτηκε τίποτα στο φύλλο αγώνα για τα όσα έγιναν μόλις ολοκληρώθηκε το παιχνίδι (με το ξύλο στους παίκτες του Παναθηναϊκού). Προφανώς δεν θα… είδε κάτι.

Πέναλτι-μνημείο!

Σεζόν 2012-13. Αγώνας Πλατανιάς-Παναθηναϊκός. Διαιτητής Αρετόπουλος φυσικά. Οκ η αποβολή του Ζέκα, οκ το οφσάιντ του Τοτσέ (τετ α τετ) που είδε μόνο ο βοηθός. Αυτό που έμεινε στην ιστορία είναι το πέναλτι που έδωσε ο Τρικαλινός για… κάτι του Βύντρα. Συγγνώμη που το λέμε έτσι, αλλά δεν ήταν καν μαρκάρισμα. Ο Βύντρα απλά πέρασε μπροστά απ’ τον αντίπαλο. Ίσως το χειρότερο πέναλτι που δόθηκε την τελευταία δεκαετία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα και αρκετό ήταν!

Σεζόν 2014-15. Πάλι στα Περιβόλια των Χανίων. Πάλι αγώνας Πλατανιάς-Παναθηναϊκός. Πάλι Αρετόπουλος διαιτητής. Ίσως να έχει κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ τότε, αλλά δυστυχώς δεν του αναγνωρίζεται επειδή τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο δεν υπήρχαν τα παλιότερα χρόνια. Βλέπετε ο Τρικαλινός έδωσε μόλις 1 φάουλ σε όλο το παιχνίδι υπέρ των «πράσινων» (οι οποίοι νίκησαν 2-3). Συγκεκριμένα ο… ήρωας ήταν ο Σίλντενφελντ που κέρδισε το μοναδικό φάουλ για τον Παναθηναϊκό, μεταξύ μεγάλης περιοχής των «πράσινων» και μεσαίας γραμμής.

Ομίχλη και πάγος; Παίζουμε!

Μένουν στο 2014-15. Πρώτο ματς του 2015 για την ακρίβεια. ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκό. Στα Ιωάννινα η ομίχλη και το ψύχος είναι όχι απλά αισθητά, αλλά κάνουν δύσκολα τα πάντα. Το γήπεδο έχει πιάσει πάγο (συνηθισμένο φαινόμενο) ειδικά στις άκρες, ενώ η ομίχλη διαρκώς κάνει την ορατότητα να μοιάζει με αδύνατη διαδικασία. Κι όμως! Ο Αρετόπουλος το ξεκίνησε το παιχνίδι. Το διέκοψε 2-3 φορές για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, μέχρι τελικά να το διακόψει οριστικά (αφού πέρασε σχεδόν ένα ημίχρονο χωρίς να βλέπουν οι παίκτες τι κάνουν καλά καλά). Το ματς συνεχίστηκε την επόμενη μέρα, με ένα ημίχρονο σχεδόν να έχει χαθεί για τους «πράσινους» που… καίγονταν για την νίκη.

Πέναλτι εκτός περιοχής

Οκ, ίσως να είναι… απλό το συγκεκριμένο λάθος μπροστά στα προηγούμενα, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθεί. Στο 2015-16 ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Τούμπα με σκορ 3-1. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να πάρει μια γενναία απόφαση ο Αρετόπουλος. Ποια ήταν αυτή; Έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για μαρκάρισμα εκτός περιοχής. Έτσι έγινε το 1-0 σε ένα ματς που πιθανότατα θα το έπαιρνε ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα άλλαζαν οι ισορροπίες σε περίπτωση που δεν άνοιγε το σκορ με αυτό τον τρόπο.

 

 



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved