Παναθηναϊκός: Κυριακή στο… χωριό (vids)!

Παναθηναϊκός: Κυριακή στο… χωριό (vids)!

To Onsports.gr σας… ταξιδεύει στους τόπους καταγωγής 10 ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού!

Έλληνες ή ξένοι, οι περισσότεροι έχουν τον τοπικισμό μέσα μας. Πάντα κάτι… ξυπνά όταν ακούμε για τα μέρη μας, για τα χωριά μας, τις κωμοπόλεις που απλά μπορεί να πηγαίναμε όταν ακόμη βρισκόμασταν στην παιδική ηλικία, ή απλά ακούγαμε για αυτά τα μέρη από παππούδες και γιαγιάδες. Σε κάθε περίπτωση, για όλους τους ανθρώπους το μέρος προέλευσης μας έχει ξεχωριστή σημασία.

Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές φυσικά. Ειδικά αυτοί που είναι υψηλού επιπέδου, που κάνουν επαγγελματική καριέρα δηλαδή, ουσιαστικά… ξεχνούν πατρίδες. Καθώς χρειάζεται διαρκώς να ταξιδεύουν, να αλλάζουν τόπους διαμονής και πάει λέγοντας. Πάντα μα πάντα, όμως, η… αφετηρία θα έχει ξεχωριστή σημασία.

Το Onsports.gr λοιπόν, σας παρουσιάζει σήμερα τις δέκα περιοχές προέλευσης ισάριθμων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Ελλήνων και ξένων. Μέρη που είναι ή μοιάζουν έστω με τα χωριά όπως τα έχουμε συνηθίσει στο μυαλό μας. Βλέπετε αρκετοί παίκτες του «τριφυλλιού» κατάγονται από μεγάλες πόλεις γι’ αυτό και δεν συμπεριλήφθηκαν στο συγκεκριμένο αφιέρωμα (π.χ. ο Λουτσιάνο απ’ την Ανάπολις της Βραζιλίας με περισσότερους από 360.000 κατοίκους, ή ο Γιόχανσον απ’ το Γιόνκεπινγκ της Σουηδίας με πληθυσμό 340.000).

Ας ξεκινήσουμε το… ταξίδι!

Δημήτρης Κουρμπέλης-Κορακοβούνι Αρκαδίας

Απέχει 52 χιλιόμετρα απ’ την Τρίπολη και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νομού Αρκαδίας (περιοχή της πρώην επαρχίας Κυνουρίας). Ουσιαστικά ένα χωριό χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση του 1821. Πλέον έχει λίγο παραπάνω από 600 κατοίκους.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος-Καστανιά Κοζάνης

Αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, οι… ρίζες του είναι απ’ χωριό Καστανιά Κοζάνης. Ένα μέρος που βρίσκεται λιγότερα από 7 χλμ. απ’ τα Σέρβια. Το 1995 μετά από μεγάλο σεισμό αναγκάστηκε να μεταφερθεί όλο το χωριό απ’ το σημείο όπου βρισκόταν. Πλέον, δεν έχει ούτε 100 μόνιμους κατοίκους.     

Σωκράτης Διούδης-Τρίκαλα Ημαθίας

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την πόλη των Τρικάλων και τα Τρίκαλα Κορινθίας λόγω χειμερινών… εξορμήσεων. Υπάρχουν, όμως και τα Τρίκαλα Ημαθίας απ’ τα οποία προέρχεται ο Διούδης. Μεγάλο χωριό (1.400 κάτοικοι) στα Ανατολικά της Ημαθίας. Περιοχή χτισμένη ανάμεσα στον Αλιάκμονα και τον Λουδία, δύο απ’ τους σημαντικότερους ποταμούς της χώρας.

Φάνης Τζανδάρης-Σοχός Θεσσαλονίκης

Η περιοχή απ’ την οποία προέρχεται ο Τζανδάρης ουσιαστικά είναι κωμόπολη. Με λίγο περισσότερους από 3.000 κατοίκους, ο Σοχός υπάγεται στον νομό Θεσσαλονίκης και ανήκει στον Δήμο Λαγκαδά. Στα βόρεια της λίμνης Βόλβης, ορεινή περιοχή του νομού και απέχει 52 χιλιόμετρα απ’ την «νύμφη του Θερμαϊκού».

Νίκλας Χουλτ-Βάρναμο Σουηδία

Πάμε στα ξένα λοιπόν. Στα νότια της Σουηδίας βρίσκεται το… χωριό του Χουλτ. Με περισσότερους από 18.000 κατοίκους για εμάς είναι πόλη, αλλά για τους Σουηδούς κωμόπολη με το ζόρι. Η ιστορία της περιοχής ξεκινά απ’ τον Μεσαίωνα και θεωρείται σημαντικό σημείο της Σκανδιναβικής χώρας. Υπάγεται στην περιοχή του Γιόνκεπινγκ.

Γιακουμπά Σιλά-Ετάμπ Γαλλία

Αν και η καταγωγή του είναι απ’ το Μάλι, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή αυτή. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή πόλη 22.000 κατοίκων, που απέχει μόλις 48 χιλιόμετρα απ’ το Παρίσι. Παρά την συγκεκριμένη απόσταση, μάλιστα, κάποιοι στην Γαλλία επιμένουν πως πρόκειται για προάστιο της πρωτεύουσας.

Νούνο Ρέις-Μούρτεν Ελβετία

Ο Πορτογάλος Ρέις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην συγκεκριμένη περιοχή της Ελβετίας. Στα Δυτικά της χώρας για την ακρίβεια. Ένα πανέμορφο μέρος 8.000 κατοίκων, το 75% των οποίων μιλά Γερμανικά και το υπόλοιπο 25% Γαλλικά. Η ομώνυμη λίμνη ομορφαίνει ακόμη περισσότερο το μέρος. Βρίσκεται ανάμεσα στην Βέρνη και την Λοζάνη.

Όσκαρ Χίλιεμαρκ-Γκίσλαβεντ Σουηδία

Το Γκίσλαβεντ βρίσκεται στην περιοχή του Γιόνκεπινγκ κι αυτό. Με 10.000 κατοίκους είναι γνωστό κυρίως επειδή το χειμώνα πηγαίνουν εκεί αρκετές εταιρείες ελαστικών για να κάνουν δοκιμές στα προϊόντα τους σε δύσκολες συνθήκες (χιόνια). Στα νοτιοδυτικά της Σουηδίας, ένα μέρος που αν πηγαίναμε οι περισσότεροι από εμάς θα παθαίναμε μελαγχολία.

Αντονί Μουνιέ-Ομπενά Γαλλία

Η περιοχή απ’ την οποία έχει… ρίζες ο εξτρέμ των «πράσινων» θεωρείται τουριστικό θέρετρο. Με 11.000 κατοίκους, στα νότια της Γαλλίας, μαζεύει αρκετό κόσμο τους χειμερινούς μήνες. Επίσης έχει αρκετές κρατικές υπηρεσίες κατά συνέπεια παρότι δεν είναι γνωστή περιοχή στους περισσότερους από μας, είναι σημαντική για τους Γάλλους.

Αντρές Τσάβες-Σάλτο Αργεντινής

Στα 200 χιλιόμετρα απ’ το Μπουένος Άιρες, θεωρείται μια απ’ τις σημαντικότερες αγροτικές περιοχές της Αργεντινής. Κι αυτό επειδή πολλοί θεωρούν πως διαθέτει μερικά απ’ τα καλύτερα χωράφια της χώρας. Οι περισσότεροι απ’ τους 32.000 κατοίκους, λοιπόν, ασχολείται με αγροτικές δουλειές. Εκεί ο Τσάβες αγάπησε το ποδόσφαιρο, όπως τον… αγάπησε και αυτό!



Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved