Η συζήτηση στην ΑΕΚ για Κονέ: «Αποτυχημένη» πρόσθηκη ή θα δικαιώσει τις προσδοκίες;

Η συζήτηση στην ΑΕΚ για Κονέ: «Αποτυχημένη» πρόσθηκη ή θα δικαιώσει τις προσδοκίες;

Οι απαισιόδοξοι που χαρακτηρίζουν ήδη την προσθήκη του «αποτυχημένη» και οι αισιόδοξοι που, προϊόντος του χρόνου, εκτιμούν πως θα δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ντεμπούτο για τον Παναγιώτη Κονέ με τη φανέλα της ΑΕΚ στη φιλική αναμέτρηση με τη σέρβικη Τσουκαρίτσκι, με τον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται για 70 λεπτά. Μπήκε ξανά σε παιχνίδι έπειτα από τις 4 Μαρτίου, όταν τότε είχε συμμετοχή με τη φανέλα της Γρανάδα κόντρα στην Λεγανές για 31 λεπτά.

Έκτοτε ακολούθησε αφλογιστία για τον 30χρονο πια μέσο. Και το ερώτημα πια είναι τι μέλλει γενέσθαι. Θα επανέλθει ή θα αποδειχθεί η αποτυχημένη προσθήκη της σεζόν για τον «Δικέφαλο»;

Πάντως, καλώς ή κακώς, πολύς κόσμος στο περιβάλλον της «Ένωσης» αυτό ακριβώς πιστεύει. Πώς πρέπει να κρατάμε εξαιρετικά μικρό καλάθι για τον ποδοσφαιριστή και να μην αναθαρρούμε απλά επειδή έπαιξε σε ένα αδιάφορο φιλικό. Λένε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα για να μπορεί να βγάλει 90λεπτο έτσι όπως πρέπει, κάτι που σημαίνει πως από τα μέσα Ιανουαρίου θα ελπίζει η ΑΕΚ στην ουσιαστική του βοήθεια. «Κι όταν παίρνεις έναν παίκτη για τέσσερις μέρες, τότε δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις την επιλογή σου επιτυχημένη» σχολιάζουν...

1791846.jpg

Σε σωστό δρόμο, αλλά θέλει πολλή δουλειά

Βέβαια αν και πότε θα επανέλθει ο Κονέ 100%, είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακόμα δεν είναι εντελώς καλά. Υπολείπεται των συμπαικτών του σε φυσική κατάσταση και δυνάμεις. Πρέπει να ρίξει πολλή δουλειά και να επιμείνει στο πρόγραμμά του, με προσοχή, προσήλωση, συγκέντρωση, στόχο και χωρίς περισπασμούς.

Το να επιστρέψει σε μια 100% αθλητική ζωή, είναι ένα επιπλέον μεγάλο στοίχημα για εκείνον. Δείχνει να έχει μπει στον σωστό δρόμο, αλλά ακόμα η διαδρομή είναι μεγάλη. Στην ΑΕΚ του έδωσαν την ευκαιρία και περιμένουν να την αρπάξει και να τους δικαιώσει.

Αν πάντως μετρούσαμε το πόσο δικαιωμένοι νιώθουν στα Σπάτα με την απόφασή τους να ρισκάρουν με τον δανεισμό του Κονέ (και την υποχρέωση να πληρώσουν μέρος του συμβόλαιό του), θα λέγαμε πως το αποτέλεσμα είναι κάτω της βάσης. Υπολόγιζαν πως ο 30χρονος θα είχε κάνει μεγαλύτερα βήματα προόδου στα μέσα του Νοεμβρίου. Βέβαια δεν απογοητεύονται, ακόμα.

Μικρό καλάθι, αλλά και ελπίδα

Όμως δεν είναι και μυστικό πως υπάρχει κόσμος στο «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, που ήδη χαρακτηρίζει αποτυχημένη την επιλογή του Κονέ! Δεν πιστεύουν δηλαδή πως θα προλάβει ως το τέλος της σεζόν να προσφέρει τα αναμενόμενα. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που λένε «δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται και αφήστε τον να δουλέψει, θα δικαιώσει άπαντες».

Ο καιρός θα δείξει. Τα πρώτα χαμόγελα έσκασαν στα Σπάτα μετά την πρώτη του εμφάνιση. Αλλά τόσο ο Χιμένεθ όσο και οι διοικούντες κρατάνε μικρό καλάθι, ελπίζοντας βέβαια πως ο Κονέ θα τους εκπλήξει ευχάριστα.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved