Ολυμπιακός - Πλατανιάς 5-1: Ξέσπασε... με πεντάρα

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 5-1: Ξέσπασε... με πεντάρα

Κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Κρητικούς δεν άφησαν οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφοντας στις νίκες με το εμφατικό 5-1.

Οι Πειραιώτες, μετά την ήττα στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής από τον Παναθηναϊκό, διέλυσαν τους Χανιώτες στο «Γ. Καραϊσκάκης» με… δράστες τους Πάρντο (2’, 90’), Μποτία (19’), Σισέ (32’) και Ανσαριφάρντ (68’ πέν.), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει προσωρινά με τον Παπανικολάου (88’). Το «συγκρότημα» του Τάκη Λεμονή μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 3 βαθμούς, χωρίς να υπολογίζεται το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής (5/11).

Πλέον, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς, ενώ ακολουθούν πέντε ματς, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, όπου στόχος είναι το απόλυτο.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τι πέταξαν στους παίκτες του Πλατανιά

Τα πανό που προκάλεσαν αναταραχή

Η εξέλιξη του αγώνα

Φουριόζοι… μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση και μόλις στην πρώτη τους… επίσκεψη στα καρέ του Κοκκαλά άνοιξαν το σκορ με τον Φελίπε Πάρντο στο 2ο λεπτό. Ήταν η κίνηση του Κούτρη από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη, ο Βάντερσον δεν κατάφερε να διώξει και ο Πάρντο σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Το γρήγορο γκολ έφερε ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τους γηπεδούχους που απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. Στο 18’ ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Κοκκαλά, όμως, στο επόμενο λεπτό, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους.

Χτυπήματα... από αέρους!

 

Η φάση προήλθε έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε πλασαριστά ο Οτζίτζα στον Μάριν, αυτός έκανε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι, ο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στην εστία των Κρητικών για το 2-0. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε την αναμέτρηση, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και απείλησαν και στο 27’ με το σουτ του Φιγκέιρας, αλλά ο Κοκκαλάς έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, στην αντεπίθεση, οι Πειραιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά το πλασέ του Ανσαριφάρντ πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι των Κρητικών.

Η πίεση των γηπεδούχων έφερε… καρπούς στο 32’ όταν ο Σισέ διαμόρφωσε το 3-0. Ο Μάριν εκτέλεσε το κόρνερ και ο δυναμικός αμυντικών των Πειραιωτών με νέα κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε για μία ακόμα φορά τον Κοκκαλά. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 40’ ο Προτό έδιωξε το κόρνερ του Κοροβέση και στο 45’ ο Βέλγος πορτιέρο των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Μπούτνικ.

Έπεσε ο… ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «εικόνα» δεν ήταν… ανάλογη με το πρώτο μέρος, καθώς κυρίως ο Ολυμπιακός έριξε τους… ρυθμούς του. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να πιέσουν σε μεγάλο βαθμό την εστία του Κοκκαλά. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να κρατήσουν τους Πειραιώτες μακριά από την περιοχή τους, με διπλή ζώνη άμυνας και απείλησαν στο 61’ με τον Μπούτνικ, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε έφυγε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Προτό.

Η φάση φαίνεται πως… ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι αύξησαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Κοκκαλά. Μάλιστα, στο 64’ έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Κούτρης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των Κρητικών έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η πίεση των Πειραιωτών προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα του Πλατανιά και στο 68’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Πατράλη. Ο Ταχτσίδης είχε βρει με ωραία κάθετη τον Κούτρη, αυτός θέλησε να γυρίσει, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος δεν… δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 4-0.

Στα τελευταία λεπτά, ο Πλατανιάς προσπάθησε να βγει στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να δίνει περισσότερο χώρο στους φιλοξενούμενους. Η… πρώτη απειλή ήρθε στο 79’ με την κεφαλιά του Στανισάβλιεβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Προτό μπλόκαρε σταθερά. Πάντως, στο 88’ οι νησιώτες βρήκαν τον… δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όταν ο Ενσικουλού έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον Φιγκέιρας και τον Σισέ, έβγαλε προς το πέναλτι και ο Παπανικολάου με πλασέ, αφού η μπάλα βρήκε και στον Νικολάου, κατέληξε στα δίχτυα για το 4-1.

Όμως, δύο λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες πήραν και πάλι… αέρα τεσσάρων γκολ, όταν ο Ανσαριφάρντ βρήκε τον Πάρντο από τα δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον Κοκκαλά δεν δυσκολεύτηκε για να διαμορφώσει το τελικό 5-1, κλείνοντας όπως… άρχισε την αναμέτρηση, ήτοι με δικό του τέρμα.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία (46' Νικολάου), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (67' Μαρτίνς), Ταχτσίδης, Οτζίτζα (72' Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Πλατανιάς (Νίκος Μαναρώλης): Κοκκαλάς, Στάθης, Πατράλης, Στάμου, Βάντερσον (70' Παπανικολάου), Κρος, Πλιάτσικας (λ.τ. 24' Ντικαμονά, λ.τ. 76' Πριντέτα), Ενσικουλού, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Μπούτνικ.



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved