«Βόμβες» Σαββίδη: «Τουλάχιστον πείστηκε η Ελλάδα ότι δεν είμαστε χαλίφηδες»

«Βόμβες» Σαββίδη: «Τουλάχιστον πείστηκε η Ελλάδα ότι δεν είμαστε χαλίφηδες»

Αιχμές για τη διαιτησία του Καλερόπουλου άφησε ο Ιβάν Σαββίδης.

«Κεραυνούς» έριξε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης τα έβαλε με τον ρέφερι Καλογερόπουλο, ενώ αναφέρθηκε και στους... χαλίφηδες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματα και να δούμε τι έχει συμβεί. Κάποια πράγματα δεν τα κάναμε καλά. Κατά πάσα πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές είχαν μπει σε μια φάση συναισθηματικής κενότητας, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μετά από το κύπελλο ουσιαστικά όλοι βρισκόταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας. Και μάλιστα είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα playoffs.

Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι όλη η Ελλάδα πείστηκε ότι δεν είμαστε εμείς χαλίφηδες. Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει την διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί ότι διεθνής προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές. Προειδοποίησαν την κυβέρνηση της χώρας ότι δε μπορούμε να βρισκόμαστε υπό τέτοια πίεση, όταν δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι αιτίες.

Δε νομίζω ότι ο λόγος ήταν ότι στον τελικό κυπέλλου ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι και δεν είδε το οφσάιντ. Πιστεύω ότι γίνονται πολιτικά παιχνίδια. Προφανώς το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε και νομίζει ότι με τέτοιες πράξεις θα μπορέσουν να καταφέρουν να σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω μπροστά.

Εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός είχε προετοιμαστεί καλύτερα, επειδή ήρθαν εδώ πληγωμένοι, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πληγώθηκαν από εμάς. Δεν πέταξα εγώ το κουτάκι της μπύρας, δε σταμάτησα το παιχνίδι, όλα αυτά συνέβησαν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ένα πράγμα με χαροποιεί. Όλες οι ομάδες της Αθήνας ενώθηκαν εναντίον μας. Μου αρέσει η μάχη, αλλά ούτε κόκκινοι, ούτε κίτρινοι, ούτε πράσινοι θα καταφέρουν να κάνουν κάτι εναντίον μας. Ας κάνουν κοκτέϊλ από τα χρώματα τους, αλλά εγώ θα προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους, αν δεν μπορεί να το κάνει η Πολιτεία.

Πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε τηλέφωνο τους ανθρώπους μου. Ας είναι αυτή η επίσημη δήλωση μου. Πρέπει να σταματήσετε. Μου λένε οι υπάλληλοι μου έχουμε οικογένειες και παιδιά. Προχτές έκανα το ΔΣ και πρότεινα σε όσους φοβούνται να αποχωρήσουν για να καταλάβετε κάτω από ποια ψυχολογία βρισκόταν ο ΠΑΟΚ.

Δε δικαιολογώ κανέναν όταν το γήπεδο δε συμπεριφέρεται σωστά, αλλά τους ανθρώπους δε μπορείς να τους ξεγελάσεις».

Για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ΟΣΦΠ - Πλατανιάς και την απόφαση που βγήκε: «Ο ΟΣΦΠ πρέπει να πέσει κατηγορία. Εμείς δε κάναμε τίποτα αυτές ήταν οι αρχές τους. Εφόσον συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες, είμαστε συμμέτοχοι. Όλες οι 16 ομάδες είμαστε συμμέτοχες στις διαδικασίες και για αυτό εκφράζουμε την άποψη μας. Όσον αφορά το ματς στο Βόλο και τη βία θέλω να βάλω μια τελεία. Τη στιγμή που βγήκα από το γήπεδο δε γνώριζα ότι πριν έρθω στο γήπεδο υπήρχαν μαχαιριές και για αυτό το λόγο εξέφρασα τις ευχαριστίες σε όσους διοργάνωσαν τον αγώνα. Αλλά εμείς λάβαμε το σήμα πριν τον τελικό του κυπέλλου περιμένοντας τις προβοκάτσιες για συγκρούσεις και στη συνέχεια αφαίρεση βαθμών. Για αυτό το λόγο, εγώ πρότεινα στον κ. Μελισσανίδη να δούμε μαζί το παιχνίδι για να είμαστε το παράδειγμα».



Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Συλλυπητήρια από Ολυμπιακό και Εφές για τον θάνατο του πατέρα του Εργκίν Αταμάν
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved