ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: «Ζωντανή» με Μπακασέτα

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0: «Ζωντανή» με Μπακασέτα

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και διατηρεί το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που δίνει το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 1-0 και μία στροφή πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος απόκτησαν προβάδισμα ενός βαθμού από τους Θεσσαλονικείς (9 έναντι 8) κι ως εκ τούτου έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που δίνει το… καλό «εισιτήριο» για το Champions League.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε ρυθμό και ευκαιρίες και μια ΑΕΚ με πρωτοβουλία στις κινήσεις. Μόλις στο 6΄ η Ένωση κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρέσπο από προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Ο έμπειρος άσος όμως που ανέλαβε την εκτέλεση του αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του.

Στο 12΄ ο Χαρίσης έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 23΄ από λάθος του Μπρκιτς ο Μπακασέτας δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία. Ο ίδιος παίκτης, όμως, άνοιξε το σκορ σε ένα κομβικό σημείο. Με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρκιτς στο 43΄ και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο σημαδεύτηκε από δύο πολύ διαιτητικά λάθη. Στο 55΄ ο Μάνταλος ανέτρεψε από πίσω τον Πέδρο Ενρίκε πριν μπει στην περιοχή, σε κλασικό μαρκάρισμα για κίτρινη κάρτα. Θα ήταν η δεύτερη για τον αρχηγό της ΑΕΚ, όμως ο ρέφερι δεν καταλόγισε καν την παράβαση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας πέρασε εξαιρετική ασίστ στον Μάνταλο, ο οποίος ανατράπηκε από τον Λέο Μάτος λίγο πριν μπει στην περιοχή κι ενώ βρισκόταν απέναντι στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Τυπική περίπτωση κόκκινης κάρτας, αφού ο αμυντικός δεν έκανε κίνηση να βρει τη μπάλα και στέρησε προφανή ευκαιρία για γκολ. Ομως, ο Θάνος τού χαρίστηκε παρατηρώντας τον απλώς με κίτρινη. Το φάουλ που κέρδισε, εκτέλεσε με «κεραυνό» ο Μάνταλος αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε «ζωντανός» στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ικανός να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ η απουσία του Σακόφ από το κέντρο ήταν κάτι παραπάνω εμφανής. Ετσι, η ΑΕΚ έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη που σημαίνει ότι με τρίποντο επί του Πανιωνίου την Τετάρτη (31/5) και αναλόγως την απόφαση για τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, μπορεί να πάρει την πρώτη θέση των πλέι οφ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83΄ Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Γιόχανσον), Αραούχο (87΄ Πέκχαρτ).

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος (82΄ Κουλούρης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Κάνιας, Τσίμιροτ (70΄ Πέλκας), Κάμπος (33΄ λ.τρ. Πέδρο Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved