Ολυμπιακός: Μ' αυτές τις ποινές απειλούνται οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός: Μ' αυτές τις ποινές απειλούνται οι «ερυθρόλευκοι»

Με αφαίρεση βαθμών, αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και βαρύτατο πρόστιμο κινδυνεύουν οι Πειραιώτες, για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η κλήση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ σε απολογία, έπειτα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο φαληρικό γήπεδο, μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι του Ολυμπιακού με την Ένωση, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Όπως σας έχουμε ενημερώσει, δύο ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών και ένας φροντιστής έχουν δεχθεί χτυπήματα από την Αστυνομία, την στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την θέση της, δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός μελών των γηπεδούχων, αλλά κάνει λόγο για δύο επεισόδια, ένα στην φυσούνα και ένα έξω από τα VIP του γηπέδου.

Μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να γίνουν… προβλέψεις αναφορικά με το… κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι», μια και αναμένονται οι εκθέσεις του παρατηρητή και του επικεφαλής των μέτρων τάξης, αλλά και το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Τάσος Παπαπέτρου. Ο Έλληνας διαιτητής, κάνει λόγο για λεκτικό προπηλακισμό κατά την είσοδό τους στα αποδυτήρια του γηπέδου, μετά το τέλος του αγώνα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για απώθηση, εξύβριση και απειλή κατά του δεύτερου παρατηρητή κ. Λασκαράκη, ωστόσο, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά την αναφορά του πρώτου παρατηρητή του αγώνα.

Βάσει των παραπάνω και του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, υπάρχει κίνδυνος από αφαίρεση βαθμών, ποινές αποκλεισμού έδρας και βαρύτατα πρόστιμα, ενώ υπάρχει και το ακραίο σενάριο ακόμα και για υποβιβασμό της υπαίτιας ομάδας, ήτοι του Ολυμπιακού που είναι υπεύθυνος για την διεξαγωγή του αγώνα. Για να τεθεί θέμα υποβιβασμού, τα αδικήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σοβαρά, κάτι το οποίο δεν προκύπτει μέχρι στιγμής.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα, σύμφωνα με το Άρθρο 28 περί απειλών, αναφέρονται: «Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από 1 έως τρία 3 έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές
β. αφαίρεσης βαθμών
γ. υποβιβασμός ομάδας».

Σύμφωνα με το Άρθρο 29 περί βίας, στην παράγραφο 1 αναφέρεται: «Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

Η παράγραφος 4 του ίδιου Άρθρου, προσθέτει: «Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές
β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο
γ) αφαίρεσης 6 βαθμών
δ) υποβιβασμός ομάδας».

Ακόμα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κίνδυνο ποινών και για τα επεισόδια που έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν τα επεισόδια θεωρηθούν μεμονωμένα, τότε προβλέπονται οι παρακάτω ποινές:

-Χρηματική ποινή 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου, εκτός των κερκίδων ή των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού χώρου.

-Χρηματική ποινή 20.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στα αποδυτήρια, σε βάρος είτε μελών της φιλοξενούμενης ομάδας είτε μεταξύ οποιωνδήποτε άλλων παρευρισκομένων.

Στην περίπτωση που τα επεισόδια θεωρηθούν ως εκτεταμένα, τότε οι ποινές είναι οι ακόλουθες:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved