Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-2: «Διπλό» Ευρώπης στα Περιβόλια

Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-2: «Διπλό» Ευρώπης στα Περιβόλια

Σημαντικό… βήμα για την είσοδο στα play offs της Super League έκανε η Ένωση με το 2-0 επί των Κρητικών στα Περιβόλια.

Η ΑΕΚ πέρασε από τα Χανιά, καθώς στο… ντέρμπι για την είσοδο στο μίνι πρωτάθλημα της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, πήρε το «τρίποντο» χάρις στα τέρματα των Βινίσιους (18’) και Αραβίδη (67’). Ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στην 5η θέση της βαθμολογίας, ανεβαίνοντας στους 46 πόντους, δύο περισσότερους από την Ξάνθη και αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» της Κρήτης ουσιαστικά εκτός της «μάχης» για τα play offs.

Το «συγκρότημα» του Μανόλο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε το καλό πρόσωπο που έδειξε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς στην δεύτερη καλή επίσκεψή της στα καρέ του Σωτηρίου, ο Βινίσιους άνοιξε το σκορ. Ο Αραούχο ήταν αυτός που ξεκίνησε την φάση, καθώς έκανε την κάθετη μπαλιά στον σκόρερ και αυτός με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για την Ένωση. Ωστόσο, ο Πλατανιάς δεν έμεινε… πίσω και βγήκε στην επίθεση προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσια και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε στον αγώνα.

AEKGoalVinicius

Συγκεκριμένα, στο επόμενο λεπτό από το τέρμα του αμυντικού της Ένωσης, ο Μπανανά έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, έπειτα από το λάθος του Μπάρκα, όμως, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, από το οποίο, ο Πριντέτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Κρητικοί δεν σταμάτησαν να πιέζουν για το γκολ και απείλησαν και πάλι στο 31’ με τον Μανούσο, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Στάθη. Ο άσος των γηπεδούχων έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» κατέβασε την μπάλα, όπλισε, αλλά ο Βράνιες έβαλε σωτήρια την κόντρα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στάθης έκανε και πάλι το γύρισμα, αυτή την φορά για τον Μουνάφο, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Η Ένωση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μερικούς κενούς χώρους που παρουσίασε η άμυνα των γηπεδούχων, αλλά στο 39’ ο Καρυπίδης πρόλαβε τον Μάνταλο, πριν ο αρχηγός της ΑΕΚ απειλήσει τον Σωτηρίου από κοντινή απόσταση, ενώ στο 41’ ο Μπάρκας αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Μπανανά, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

«Πάγωσαν» με Λαμπρόπουλο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με άσχημο τρόπο για τον αμυντικό της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης», ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προσπάθησε να κόψει μία επίθεση των γηπεδούχων, το γόνατό του «κόλλησε» στον αγωνιστικό χώρο και άμεσα έπεσε στο έδαφος. Μάλιστα, ξέσπασε άμεσα σε κλάματα και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σοβαρή ζημιά στους χιαστούς στο δεξί του γόνατο.

LampropoulosTravmatismos

Φαίνεται πως ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού Έλληνα άσου επηρέασε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, μια και ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Το ματς ήταν μοιρασμένο και η Ένωση κρατούσε σχετικά… εύκολα τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Μπάρκα. Λίγο μετά την συμπλήρωση της μίας ώρας στον αγώνα, ο «Δικέφαλος» έδειξε και πάλι… σφυγμό και προειδοποίησε τον Πλατανιά με το δυνατό σουτ του Αραούχο στο 65’ αλλά έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν πήραν το… μήνυμα και δύο λεπτά αργότερα, ο Αραβίδης που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έγραψε το 2-0, εκμεταλλευόμενος την μπαλιά του Μάνταλου.

Το τέρμα του διεθνή επιθετικού, σήμανε, ουσιαστικά, το τέλος της αναμέτρησης, μια και οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα και σύμφωνα με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, οι Κρητικοί δύσκολα θα μπορούσαν να αντιδράσουν. Αυτό φάνηκε και στα λεπτά που απέμειναν για την ολοκλήρωση του αγώνα, καθώς η επόμενη καλή στιγμή για τους νησιώτες ήταν στο 87’ με το σουτ του Αποστολόπουλου, μέσα από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μπάρκα.

Έτσι, η Ένωση έφυγε μ’ ένα σημαντικό «διπλό» στην «μάχη» για τα play offs και παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, περνώντας εκ νέου την Ξάνθη. Όλα θα κριθούν στις τελευταίες αναμετρήσεις, όπου οι δύο ομάδες θα «παλέψουν» για μια θέση στο μίνι πρωτάθλημα της Super League.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved